szkoda, moze zmien ten temat albo jakos przerób go do poradnika....zeby wiecej osób sobie sprawdziło co i jak. A masz nr przewodu jaki w golfie z tym kranikiem wystepował? ja dzis bede patrzył swoja 0II czy tem mam "kuku"
[O1] Wymiana łożyska jakie ??
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana łożyska jakie ??
Witam szykuje mi się wymiana łożysk z przodu wiem że na forum są polecane firmy FAG i SKF. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z firmą OPTIMAL zakładał ktoś może łożysko tej firmy jak one się sprawują??
Może ktoś ma możliwość załatwienia w przystępnej cenie z firmy FAG bo na SKF powiem szczerze, że mnie nie stać ;pJest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
Była O1 AGR Hatchback.
-
-
Jako że trochę w tym siedzę ,
Polecam łożyska Ruvilla FAG , w opakowaniu ruvilla mamy łożyska za dobrą cenę a w środku siedzi koyo ( mercedes wśród łożysk - Japonia) FAG wrzucane na pierwszy montaż .
Nie polecam nic innego optimale to tani chińskie G tak samo jak inne krzaki max gyer robione w chinach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grandiPolecam łożyska Ruvilla FAG , w opakowaniu ruvilla mamy łożyska za dobrą cenę a w środku siedzi koyo ( mercedes wśród łożysk - Japonia) FAG wrzucane na pierwszy montaż .
Komentarz
-
-
Bo chodzi o jakość wykonania , choć by kraj , skf przeniósł produkcje do chin i jakość wykonania padła na ... jedzie tylko na renomie , SKF był dobry 5 lat temu .
To jest tak FAG długo długo nic potem Ruvil , mówimy o marce , nikt na to nie patrzy ale w takich łożyskach jak optimal czy motosport czesto widać drobne opiłki metakli do ich rozpakowaniu , zalżeży od wielu czynników jak stan zawichy stan dróg po których się poruszamy
Komentarz
-
-
Ja co prawda mam blade pojęcie o łożyskach i nie zamierzam chwalić optimal ale z ciekawości wszedłem na ich stronę a tam ciekawostka http://www.optimal.pl/ według ich strony to właśnie rozprowadzają koyo
Komentarz
-
-
Witam, powiem tak ja w lutym zmieniałem łożysko prawy przód na ruville (ruville to tylko pakowacz więc w środku było NSK NSR czy coś takiego ) . Nie jeżdze zbyt wolno i czasami sprawdzam czy nie ma luzów i co się okazało , łożysko po 650 km się rozpadło . Kupiłem SKF-a a tamto zareklamowałem . Naraie na SKF 2000 km i jest oki a kase za tamten syf oddali . (intercars)reddevilkrk
Komentarz
-
-
Koledzy nie wiem czy wiecie,ale Polskie łożyska są najlepsze,czego nie mogę powiedzieć o innych produktach.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz