Suszarka lub opalarka i po problemie
Zakup Rs'a
Zwiń
X
-
Zakup Rs'a
Rozważam dwie opcje i troszkę mnie już boli główka:
1. Benzyna 2009 na gwarancji do marca 2011, po pierwszym przegladzie, jak nowa, buda
przed liftem, środek po lifcie, szyber dach, przebieg 40.000, cena ok. 70.000
2. Diesel 2007, zadbany, idealny w środku i z zewnątrz, przebieg 70.000, serwis w ASO,
następna wizyta przy 100.000, cena ok. 60.000
Mam odczucie że w pierwszym przypadku cena jest bardziej okazyjna.
Bardzo proszę o jakieś obiektywne uzasadnione opinie i pomoc.
-
-
mahe, opcja 1 jak na benzynę to nieco duzy przebieg i z twojego opisu wynika że modzona
zasadnicze pytanie to ile ty jeździsz w roku?
tu jest sens rozważenia czy diesel czy benzynaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekwiem, że RSka FL wyszła później. Aha, to już rozumiem, wtedy gdy była normalna FL, to RS miał stare światła, a środek nowy. Myślałem, że jak buda stara, to i środek stary.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez tomekto jest dla mnie dziwne :?Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
Ta pierwsza jest super. Jeszcze na gwarancji. A druga jest w leasingu. Policzyłeś sobie ostateczną cenę. Osobiście ja bym brał tę niebieską. Ale wybór należy do Ciebie.Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
ta benzyna to już jakiś czas stoi do sprzedania, ale pogadaj z kolegą djczas http://forum.octaviaclub.pl/profile....wprofile&u=377 bo one z tamtych okolic, może będzie wiedział coś więcej o niej.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maheCzy cena za diesla 60tyś. nie jest wygórowana?
Ja osobiscie zawsze polecam ten motorjest ekonomiczn, dynamiczny super się zbiera.
Sam mam eskę już trzy lata w diselku i zero problemów, ale dbam o niego jak o swoją kobietę :lol: i to procentuje.
Ale wybor należy do Ciebie :idea:wocek
Komentarz
-
-
mahe a ja zapytam tak:
- czy masz swoja dzialalnosc/firme zeby wziac auto w leasing?
- jesli tak ja bym zamowil nowa, doposazyl i koncowo stargowal ja na 100 tPLN brutto
- jesli zrobisz to teraz to sa szanse ze zalapiesz sie na krate, wiec koszt dla Ciebie netto wyniesie 82 tPLN. wplacisz 30-40% i bedziesz mial nowy samochod + koszty raty do CITu. i nie bedziesz sie glowil co i jak bylo robione w uzywanym egz.
ja tak chcialem zrobic ale dealer ktory mnie obslugiwal nie umial skutecznie zamowic auta ktore chcialem kupic... i jezdze wersja osobowa
co do silnikow:
- ja jezdzilem dieslami 1.9 (150KM) w Vectrze, 2.4 (175KM w Alfie) i 3.0 (177KM)w Vectrze i byly fajne, malo palily a ten w Alfie nawet fajnie brzmial. ale to klekoty i chcialem sobie zmienic
- wiec wzialem RSa 2.0 TFSI zeby miec porownanie i tez jest ok. Pali wiecej ale jeszcze lepiej sie zbiera. Nie bralem pod uwage ile jezdze (a jezdze duzo) bo chcialem miec benzyne i tyle. tu musisz podjac sam decyzje. no ale jesli wydajesz na samochod 70-100k to moim zdaniem liczy sie cos wiecj niz standardowe pytanie ile ci pali?..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rastajankatalogowo nawet 1,8tsi jest szybsze niż rs diesel
nie musze mówic nawet o RSie w dieslu ale ostatnio testowaliśmy po spocie 1,8Tsi i lekko dłubniętego BKD i jakoś nie było różnicprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Po pierwsze lekko dłubnięty BKD może mieć np 190KM no i lekko więcej niutonów niż 1,8tsi. Po drugie specjalnie napisałem słowo "katalogowo" bo osobiście nie zmierzyłem. Po trzecie pisząc to miałem na myśli przyspieszenie i wg danych producenta liftback RS TDI ma do setki 8,4, a 1,8 tsi ma 7,8 to spora różnica, dlaczego mieliby tak bardzo zakłamywać dane techniczne? Może jakieś sztuczne forowanie benzyny :roll: ? Nie jestem ślepo zapatrzony w katalogi, ale myślę, że można je traktować poglądowo i orientacyjnie (np do podawanego spalania można spokojnie doliczyć 1-1,5 litra). No i po czwarte - dużo zależy od kierowcy - czy umie z głową zmieniać biegi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdy1,8Tsi i lekko dłubniętego BKD i jakoś nie było różnic
piotrek_gdy a jak lekko dłubnięty był BKD? możemy się ustawić gdzieś po chipie mojego szkodnika i twojego RS i zobaczymy jak się skończy starcik ? sam jestem ciekawy
mahe bierz benzynkę :szeroki_usmiech frajda z jazdy o wiele większa niż dieslem. Jakbym miał teraz wybierać to tylko liczyłby się RS w benzynie i podciągnięcie go do 250-270 KM :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz