Jak zdjac/wymienic logo"Skoda" na tylniej klapie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomekbiala
    Classic
    • 2011
    • 27

VW Golf zawór recyrkulacji spalin z potencjometrem tak brzmiała diagnoza mechanika w przypadku pojazdu mojego Taty, co ciekawsze wycena na poziomie 700 pln, jeśli mogę prosić jesteście w stanie powiedzieć mi co może spowodować nieusunięcie tej awarii ? (wyższe spalanie, jakieś zagrożenie dla sondy lambda?)

VW Golf IV 2001 r. 1,4 benzyna
  • Rekin Chlebojad
    Rider
    • 2010
    • 474

Jak w temacie, macie może jakies bezbolesne metody zanim sie za to zabiore??

Niestety znaczek uległ zniszczeniu "zarysowaniu" konkretnemu, zmieniałem oponki na zimowe w garazu i na lewarek wziołem auto, a zapomniałem klapy zamknac i sie stało<--sufit, bardzo sie ciesze że nie zawadziłem lakierem nigdzie, znaczek juz kupiłem 59 zł, jest na tasme dwustronna. Dzieki za odpowiedzi.
    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• mani0
      Rider
      • 2008
      • 643

Rekin Chlebojad, podgrzać i odciąć (podważyć) żyłką - działa w przypadku napisów na tylnej klapie

Komentarz

• Rekin Chlebojad
        Rider
        • 2010
        • 474

mani0, dzieki tez tak myslałem o żyłce, tylko nie spojżałem czy jest tam dostatecznie miejsca, ale ok spróbuje, byle lakieru nie załatwic wiec żyłka bedzie ok, dzieki wielkie.
        [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• firmek
          Rider
          • 2008
          • 477

Tak jak napisal mani0, podgrzac i odciac zylka. Podgrzac mozna surzarka, opalarka jest dosyc ryzykowna. Oprocz zylki mozna np zlozona na 4 nitka. Po zdjeciu na pewno zostanie troche kleju z pianka na lakierze. Zeby go sie pozbyc mozna namoczac np benzyna ekstrakcyjna (na pewno niczym z acetonem!) i zciagac przy pomocy miekkiego plastiku - np starej karty do bankomatu.

Komentarz

• jacog
            Rider
            • 2008
            • 420
            • Felicia I (6U1)

Nitką kilkukrotnie złożoną a nie żyłką . Jak się nitka zablokuje to można ją urwać a z zyłka to nie przejdzie

Komentarz

• Pitusb
              Classic
              • 2007
              • 33

Nie jestem pewny jak w O2 ale w I miałem dodatkowo bolce wkładane - rozgrzane i rozpłaszczone, co zabezpiecza (trochę) przed kradzieżą.
              Zwróć uwagę na to, jak wygląda emblemat, np:

od spodu są "bolce". Może to nie jest problem kleju...
              pozdr
              P
              Skoda jako wół roboczy, Triumph dla zabawy

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                Rider
                • 2010
                • 474

Ok wszytsko załozone poszło gładko, 5 min całej roboty, podgrzałem(lekko suszarka) , żylka weszła lepiej niz w maslo, nie zostało żadnych sladow, przetarlem na wypadek Benzyna ekstrakcyjna i przykleiłem nowy, pytanie moje jeszcze takie, stary znaczek miał date produkcji 06. 2010r, natomiast ten co kupiłem chyba 09. 2006 r, czy w tym czasie nie było jakis FELERNYCH znaczkow?? Bledniejacych czy cos?? Bo niby wyglada identycznie (długo sie wpatrywałem, tyle że moj stary znaczek jest jak by lekko cieższy, a może mi sie zdaje.

Komentarz

• phoneman
                  RS
                  • 2008
                  • 3374
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Rekin Chlebojad, Raczej przedni ci pójdzie szybciej
                  .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

ja zrobiłem bez podgrzewania - zwykła nitka na 4 i pod znaczek. Po "odcięciu" znaczka wziąłem płyn do mycia naczyń przetarłem a resztki kleju potraktowałem benzynką ekstrakcyjną. Całość trwała jakieś 10 minut
                    "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...