[center:2e3579f2eb]Witam WSZYSTKICH !!!![/center:2e3579f2eb]
klepanie...zawór czy wtsysk??
Zwiń
X
-
klepanie...zawór czy wtsysk??
jak w temacie...mam delikatne klepanie na wolnych obrotach,przy zwiekszeniu obrotow tak do 2500 przestaje,po puszczeniu gazu na wolnych obr. przez jakas chwile nie klepie i po woli znow zaczyna..troche mnie to denerwuje... co to moze byc?? jesli zawór to wiadomo lipa....a jesli wtrysk,to czy sa jakies specyfiki ktore moga to wyciszyc?? bo wiadomo że paliwo w polsce jest nie za najlepsze i slabo smaruje??
kiedys jak jezdzilem mercedesem w servisie powiedzieli mi ze dolewaja troche mixolu do paliwa on idealnie smaruje wtryski i pomaga..i zeczywiscie pomoglo...ale co z TDI ?? mozna sprobowac?? co sadzicie??były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
-
-
takie patenty ala mixol to pamietam ze dawalo sie do starych klekotow (szczegolnie mecedesow bo one mialy glosne diesle)
te nasze wtryski wedlug mnie sa zaz delikatne zeby traktowac jes mixolem
sa jakies specyfiki firmy liquid MOLY
poszukaj na allegro nie sa drogie a podobno dzialaj :idea:
Komentarz
-
-
widzialem na statoil jeszcze STP... ale moze ktos sprawdzil na wlasnej skórze....
ps.dzisiaj znajomy powiedzial ze to klepanie to moze byc szklanka zaworowa?? to co mam rozebrac pół silnika zeby to sprawdzic :xbyły:
jest:
Komentarz
-
-
http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121moze jakis zaworek?????były:
jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444Zamieszczone przez chester121szklanki z wymianu kosztuja okolo 1200zl zawsze wymienia sie 4 sztuki
wiec najpierw upewnij sie ze to oneSilnik TDI 1,9 ma 8 szklanek :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz