[O1 FL AGR] koło dwu masowe ...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • neonec
    Classic
    • 2009
    • 5

baca10, Ja wiem po jakiej trasie jezdzi Johny i wiem, ze mnie mi to by nie palilo.

Tak wiec dlatego BKD pali tyle a nie mniej

Zeby nie było, miałem w ubieglym roku szanse pokochac LPG. Ale nie zrobilem tego, bo ASO Fiata nie potrafilo zaintalowac tego poprawnie, a serwis producenta LPG 2 razy to poprawial i dalej nie bylo dobrze.
  • boomer86
    Classic
    • 2007
    • 5

Szanowni FORUMowicze,
    Zadaję sobie pytanie względem ewentualnych kosztów eksploatacji powiększonych przez niespodziewane wydatki w postaci wymiany koła dwu masowego, jak miało to miejsce przy mojej ostatniej Octavii [AHF] .
    Wobec powyższego , podzielcie się proszę Waszymi spostrzeżeniami / doświadczeniami / wiadomościami na temat występowania lub NIEwystępowania elementu znoszącego drgania , zwanego kołem dwu masowym (dwumasowym , dwumasą etc.) .... znalazłem na przykłąd w katalogu części zamiennych "after market" sprzęgło kompletne wraz z kołem dwu masowym producenta SACHS (ref: 2289 000 041) , więc trop zadałem chyba dobry ... ;-)
    Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na podobnie zadane pytanie w innym , nie mającym związku z tą kwestią, poscie , więc powielam, aby zwiększyć świadomość każdego, kogo może dotyczyć obcowanie z takim elementem napędowym .
    Czekam na Wasze odpowiedzi.
    Pozdrawiam !

Komentarz

• wagabunda
      Classic
      • 2010
      • 36

Kolego, na forum audi a4 jest napisane krok po kroku jak zmienić koło dwu masowe na normalne sprzęgło. Tam też są opisane efekty tej pracy i wrażenia z jazdy na zmienionym sprzęgle. Wydaje mi się że w silnikach skody też taką operację można wykonać i cieszyć się zaoszczędzonymi pieniędzmi.
      Pozdrawiam Wiesław

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przecież temat był już tak przewałkowany, że aż szkoda się wypowiadać. Poszukaj to znajdziesz posty co wsadzić zamiast dwumasy.

znalazłem na przykłąd w katalogu części zamiennych "after market" sprzęgło kompletne wraz z kołem dwu masowym producenta SACHS (ref: 2289 000 041) , więc trop zadałem chyba dobry
        Na formu Mastera poczytaj dlaczego nie warto tego robić. Ja nie widzę problemu kupuje dwumas i mam spokój na kolejne ładnych kilka lat. Wstawiasz koło sztywne a potem zaczynają się problemy bo skrzynka przekładniowa się sypie, napęd dostaje w d...pe itd.

Moim zdaniem gra nie warta świeczki, chyba że ktoś robi jakiegoś ostrego moda.

Ot takie moje zdanie i opinia.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• ramu_pl
          Classic
          • 2011
          • 1

witam!

znalazlem kogos co regeneruje dwu mas za rozsadne kwoty
          jestem w trakcie zaprowadzania mojej octavki do mojego grzebka i zobacze jaki bedzie werdykt

bo sa slyszalne stuki z lewej strony - kierowcy- u dolu i czuje sie na pedale sprzegla ze tam cos sie dzieje autko w sumie zbiera sie i idzie jak zly!!! i problemu nie ma ale chyba jednak dwumas i sprzeglo bedzie do wymiany
          wiecej skrobne jak juz bede po i dam znac gdzie to mozna zrobic dobrze i tanio
          dodam ze ta sama osoba robila sprzeglo do kolegi porsche i jestesmy pod ogromnym uznaniem do tego rekodziela!!!!!!
          pozdrawiam.

Komentarz

• Przemek345
            Rider
            • 2008
            • 314

Jesteś pewny że masz dwumas :?: bo w AGRach z początku produkcji był jednomas.
            Jeśli dwumas to potrzebne do zmiany będzie
            - koło zamochowe 1z, G60 + śruby
            - tarcza G60
            - docisk G60 lub VR6
            Octa

Komentarz

• Piratka
              L&K
              • 2009
              • 1016

Być może komuś się temat przyda

:twisted: mała czarna :twisted: