Skoda Ooctavia - zawieszenie przód dziwne zachowanie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tetrix
    Classic
    • 2012
    • 1

Auto kupione od handlarza w Polsce, jestem pierwszym właścicielem
    siema
  • skuta79
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam mam pytanie , czy ktoś sie spotkał z takim zachowaniem przy ruszania z 1 biegu w aucie firmowym jest najpierw takie przesuniecie do przodu w zawieszenieu a dopiero auto rusza z 1 , nie wiem czy dobrze to opisałem , ale to tak wygląda jakby przednie koła najpierw się zsuwają sie do przodu o kila centymetrów a potem auto rusza z 1 biegu , co to moze byc za usterka ??, pytam bo firma sprzedaje auto moze bym wziął dla siebie ale nie wiem czy warto brac z taką usterką , słyszałem ze octavie mają taki feler ..

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8039
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

skuta79, sprawdź tuleje wahaczy przednich. One się poddają podczas ruszania co powoduje taki efekt przesuwania się koła względem karoserii.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• deviltomek
        Ambiente
        • 2010
        • 246

nie wiem czy dokładnie zrozumiałem opis ale wnioskuje luzy na tulejach wachacza......
        wtedy koło ma tendencję do "pływania" przód tył przy ruszaniu/hamowaniu. zazwyczaj przy tym auto tez ściąga na jedną stronę chyba że tuleje sa wyrobione równo z obu stron ale jeszce sie z tym nie spotkałem jesli usterką okazały by sie wyżej wymienione tuleje to minimalny koszt jest raczej śmieszny (od ok 120zł za kompletne najtańsze wachacze (OK 60ZŁ ZA SZT)ale NIE WYTRZYMUJĄ DŁUGO chyba ze jezdzisz po idealnych drogach najlepiej jechac na stacje diagnostyczną zapłacić 20zł i być pewnym 100% na trzepaku wszystko wyjdzie.

Komentarz

Pracuję...