Odleglosc felgi od zacisku hamulcowego????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • minerek
    Classic
    • 2011
    • 5

Zamieszczone przez kabanos13
    Witam.
    Mam banalne pytanie.
    Osatatnio podpiąłem skodzinke pod kompa i pokazało, że ciśnenie doładowania wynosi 1,06 bara. Powinno być coś koło 0,99. Czy to duże przeładowanie, groźne, przejmować się czy nie? Proszę o wyrozumiałość, ponieważ dopiero zaczynam przygodę z turbo dieselkami.
    Jak dla mnie to nie ma się czym przejmować. Taki wynik zapewne był spowodowany wpływem ciśnienia atmosferycznego w momencie pomiaru, 70 hPa to nie jest coś, czym należałoby się niepokoić.
  • Phocus
    Classic
    • 2010
    • 26

Witam.
    Kupilem alusy z zimowkami. Podobno zamontowane byly na Golfie..... Nie wiem tego. Zalozylem, wszystko posuje. Zastanawia mnie jednak jeden szczegol. Czy istnieje jakas wytyczna odnosnie odstepu zacisku hamulca do felgi??? W przypadku moich felg jest to niewiele, a w miejscach gdzie zamocowane sa odwazniki odleglosc wynosi ok3-4mm. Czy moge bez problemow tak jezdzic? Logicznie myslac tak bo w koncu nic nie trze, ale moze jest cos o czym powinienem wiedziec.
    Dzieki z gory za pomoc.
    Pozdrawiam

Komentarz

• Marcin STECZKO
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 292

Nie masz sie czym stresować Tak ma być
      BYŁ SREBRNY "AGRESOR"
      Była BIAŁE COMBI AZJ 4X4
      Była CZARNA COMBI ATD 4X4

MK IV

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

U mnie przy tarczy hamulcowej 312mm i feldze stalowej, bylo 2-3mm do zacisku :twisted:
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...