Filtr przeciwpyłkowy w OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dynia
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 134

Zamieszczone przez Samiec
    No to juz wiem i mam to ,dokladnie na ulamki sekund po wcisnieciu gazu do podlogi jest lekkie zwolnie i dopiero but. :|
    W autach po programie pewno tego nie ma ,bo jest cisnienie turbawki wyzsze? :roll:
    Zwolnienie, to raczej Twoje zludzenie - poprostu nie wyrywa od razu tylko dopiero po chwili.

Co do cisnienia, to wlasnie czas tej bezwladnosci wynika z tego, ze turbina musi miec chwile czasu na wytworzenie zadanego cisnienia. Dlatego teoretycznie im wieksze zadane cisnienie tym czas jej "rozpedzania" powinien byc dluzszy.

Jednak po programach (przynajmniej tych na ktorych jezdzilem) bezwladnosc jest znacznie mniejsza - prawie niezauwazalna. Mysle, ze moze to byc spowodawane odpowiednim wysterowaniem paliwa - ale nie mam na ten temat wiedzy.
    Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
  • palioza
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 417

Witam,

w zwiazku z niemilym zapachem z nawiewow jak wlacze klime, chcialem dokonac wyczyszczenia, kupilem odpowiedni preparat do czyszczenia klimatyzacji i zgodnie z opisem mam wtrysnac za pomoca wezyka ten preparat do klimy od strony fitlra przeciwpylkowego (calkiem nawet logicznie ) no wlasnie... gdzie i jak sie dostac do tego filtra w OII?

Z gory dzieki za pomoc!!
    Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• greszczyn
      Elegance
      • 2005
      • 893
      • Nissan

Filtr przeciwpyłkowy jest za schowkiem (strona pasażera) . Aby sie do niego dostać , musisz trochę się pogimnastykować . Jak zajżysz pod schowek , zobaczysz czarną piankową osłonę , przytkręconą na dwie plastikowe śruby . Odkręcasz je i wyciągasz
      delikatnie tą osłonę . Aby wyciągnąć filtr trzeba tylko przesunąć w prawo pokrywę filtra .
      Załączone pliki

Komentarz

• palioza
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 417

Wow! DZIEKI lepszego opisu nie moglem dostac
        Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

nie jestem fachowem od klimy , dopiero kupiłem urządzenie do serwisowania klimatyzacji samochodowych i do ogrzybiania ale z tym aerozolem to radzę Ci uważać żeby czegoś nie zalać np elektroniki , w niektórych autach na przykład golfV przewody wentylacyjne nie są wykonane z jednego kawałka rury tulko są łączone i przez te łączenia wycieka czasami skroplony aerozol, może pojedż raczej do sserwisu. a tak w ogóle jak napisałem na początku wchodzę właśnie w "temat" klimatyzacji i kupiłem urządzenie do odgrzybiania klimatyzacji działające na zasadzie ultradżwęków , jest to nowość / dość kosztowna /
          ale najprawdopodoniej jest to jedyna metoda która naprawdę odgrzybia klimatyzację dokładnie / dochodzi do wszystkich elementów wentylacyjnych , przede wszstkim do parownika gdzie żaden aerozol nie dotrze / opis w skrócie ( wkłada się urządzenie do auta , podłącza do prądu , samochód chodzi na włączonej klimie przez około 30 minut i tyle) /

pozrawiam leszek
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...