5) Pytanie do forumowiczów: czy wymieniać olej i filtry po 1500 km? Spotkałem się już dzisiaj z drugą taką opinią uzasadnioną tym, że olej ten zawiera jeszcze ewentualne opiłki, smary i inne zanieczyszczenia pochodzące z nowego silnika. Co wy na to?
Chyba nie ma sensu. Gdyby taka konieczność występowała to producent, który daje gwarancje na silnik wymagałby tego.
Ja tego nie zrobiłem.
Z drugiej strony w Suzuki każą zmieniać po 1 lub 1,5 kkm olej ale w tych autach silniki nie są docierane - inna technologia produkcji docierany.
Mam prośbę do osób które demontowały zaślepkę w podsufitce i montowały w to miejsce schowek na okulary. Próbowałem podważyć miejsca tych metalowych blaszek - jednak nie chce to wyskoczyć a tapicerka widać że w każdej chwili może się uszkodzić. Wygląda jakby była jakaś jeszcze tam ramka i trzeba by było wsunąć śrubkoręt pomiedzy nią a tą zaślepkę aby ugieły się blaszki ? Ponieważ samochód jest nowy - boję się że uszkodzę podsufitkę. Będę wdzięczny za pomoc, podpowiedź.
driven22, te sprężynki dość silnie trzymają
ale tam nic nie ma więcej
skoro chcesz załozyć schowek to obejrzyj go sobie- ta zaślepka jest dokładnie taka sama jeśli chodzi o mocowania
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Wiem, wciskam tam gdzie te blaszki, zaślepka aż się ugina ale nie chce to wyskoczyć, a tapicerka jest bardzo delikatna w tym miejscu. Chyba jednak niebędę ryzykował (wczoraj odebrałem furkę) i niech gość z serwisu fachowo to podmieni. Pozdrawiam
U mnie zaślepka wyszła bez problemu.
Nie wciskałem blaszek tylko podwazyłem ją dwoma nożami stołowymi. Śrubokręt wydawał mi się bardziej ryzykowny (za wąski i można pobrudzić podsufitkę).
Schowek siedzi jak zamurowany. Niestety łapie kurz który trudno wyczyścić.
Komentarz