Mocowanie raczki do zamykania klapy w kombi O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Mocowanie raczki do zamykania klapy w kombi O1

Umnie też nie za każdym razem odpalał od trzech do pteciu razy próbowałe
    pierwszym razem poprostu tak była brudna stacyjka że tylko czyszczenie pomogło psikłem doniej preparat do czyszczenia styków i pomogło, a drugi raz był u kolegi to wymienilismy taki śmieszny drucik(kabelek) idzie do imobilajzera i on się psuje ( Pan w servisie jak kupowałem ten drucik to stwierdził że się upalają ale to kometarz pana)

Mocowanie raczki do zamykania klapy w kombi O1

Witam,

Nie wiem jak to sie stalo ale dzis ta parciana raczka słuzaca do zamykania klapy bagaznika w kombi zostala mi po prostu w rece :P I nwet nie mozna powiedziec ze sie urwala - bo nie jest wogole zniszczona, rozerwana ani nic. Po prostu zostala mi w rece. Nie wiem , moze sie wysunela z jakiegos bolca albo cos , bo w koncu sa w niej dziura okragle na przestrzal wiec pewnie na jakims kolku to po prostu wisi. I teraz pytanie. Jak zdjac ten plastik z klapy abym mogl sobie na nowo ta "raczke" przyczepic. Pobiezne ogledziny wskazuja ze ona jest na jakis zarzaskach, gdyz srub nie zauwazylem. Ale balem sie silowo zdejmowac zeby czegos nie urwac. Ktos juz to rozbieral ?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ten plastik to od dolu klapy trzeba szarpac prostopadle do klapy, ja to robilem bardzo dlugo, bo mi wszyscy mowili ze latwo schodzi. W koncu te zatrzaski porozwalalem i zeszlo.
      Opis jest tak gdzie bylo info jak wymienic zarowki z tylnego podswietlenia

Ta raczka z materialu, jest z tamtej strony jakos blokowana.
      Spritmonitor.de

Komentarz

ok, z rana sprobuje , dzieki

Komentarz

• rezon
          RS
          • 2006
          • 1894
          • Volvo
          • AKL 1.6 MPI 101 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
          dolu klapy trzeba szarpac prostopadle do klapy,
          Nie od dołu klapy lecz od strony szyby. Jeździłem Oc1 6 lat i wymieniałem żarówki podświetlenia conajmniej 4 razy. Ani razu nie porozwalałem żadnych zastrzasków mocujących tę osłonę. Nie trzeba żadnych narzędzi, tylko po prostu ciągnąć palcami za plastik przy szybie. powodzenia

Komentarz

• chester121
            L&K
            • 2005
            • 1053

ta raczka z materialu (przynajmiej w liftbacku) jest na srube dlatego jest tam dziurka w srodku bo tam powinna byc sruba jesli nie ma to musiala sie odkrecic i gdzeis lezy
            wiec poszukaj jej jak oderwiesz ten plastik
            pzdr

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

rezon, Stary, ja bym Cie z mila checia zaprosil i postawil nawet nie jedna flaszke jakbys w moim kombi zdjal to w palcach. Poprostu to nie chcialo isc i koniec :twisted: Od szyby to tez by nie poszlo bo tez tak probowalem
              Spritmonitor.de

Komentarz

u mnie poszlo od szyby z palca, choc patrzac na budowe zatrzaskow to chyba jednak powinno byc zdejmowane od dolu. Troche gorzej bulo to pozniej zalozyc, bo ten plastki w calosci byl jakby troche ponad wymiar i trzeba go bylo lekko zgiac aby wskoczyl. Sruba byla, taka z podkladka rzeczywiscie. Troche miala luzu i widocznie wyskoczyla raczka, odkrescone, dokrecone. Zalozone.

Dzieki za podpowiedzi.

Komentarz

• rezon
                  RS
                  • 2006
                  • 1894
                  • Volvo
                  • AKL 1.6 MPI 101 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                  ja bym Cie z mila checia zaprosil i postawil nawet nie jedna flaszke
                  Trochę za daleko mieszkasz, może ktoś w Twoim przypadku już to robił wcześniej i przykleił - tylko po co???
                  Zamieszczone przez lec
                  u mnie poszlo od szyby z palca,
                  Chyba jednak się da, chociaż ja dawałem opis demontażu do liftbacka, ponieważ taki posiadałem.

Komentarz

Pracuję...