Mam nietypowy problem. Chodzi o to że mojej żonie wpadł pierścionek zaręczynowy w profil w środkowej części tylnej kanapy w O2 (miejsce w którym mocowane jest oparcie). Jak się podniesie siedzenie w środkowej części jest tam taka dziura. Właśnie do niej wpadł pierścionek. Nie mam pomysłu jak mógłbym go wyjąć. Czy jest tam jakieś inne dojście? Co odkręcić? Macie jakieś pomysły?
Podjedz do jakiegoś dobrego serwisu, tam chłopaki powinni miec taki cienki i giętki drut z magnesem na jego końcu, służacy do wyjmowania np. śrub które upadną w rózne zakamarki komory silnika. Myslę, że za jego pomocą da się wyjąc pierścionek
Podjedz do jakiegoś dobrego serwisu, tam chłopaki powinni miec taki cienki i giętki drut z magnesem na jego końcu, służacy do wyjmowania np. śrub które upadną w rózne zakamarki komory silnika. Myslę, że za jego pomocą da się wyjąc pierścionek
Pod warunkiem ,że pierścionek był metalowy 8) w co osobiście wątpie... Trudne zadanie Cie czeka
Wszystkim bardzo dziękuję za rady. Podoba mi się pomysł z odkurzaczem. Planuje wykorzystać zwykły odkurzacz a z elastycznej rurki zrobić dyfuzor w celu zwiększenia ciśnienia. Jak to nie pomoże to do wypróbowania jest pomysł z chwytakiem z Castoramy lub jakiś haczyk. Problemem jest niewielki otwór profilu i fatalny dostęp. Nie chcę drutem wepchnąć pierścionka głębiej bo wtedy zostaje już tylko cięcie auta
Na razie zbieram pomysły. Ich przydatność przetestuję w przyszły weekend.
Jeszcze raz dzięki.
Komentarz