[O2] Otwory w podszybiu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawlito12
    Drive
    • 2010
    • 79

[O2] Otwory w podszybiu.

Zamieszczone przez misiul
    listwy prawie każdy bierze jako dodatek.
    prawie robi dużą różnicę, więc jak nie ma to na pewno tour :diabelski_usmiech
    nie myśl o tym czego chciałeś ciesz się tym co dostałeś
  • maxpaynemm
    RS
    • 2008
    • 1764
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

[O2] Otwory w podszybiu.

Moi drodzy.

Czy wiecie może gdzie prowadzą otwory (skrajne po lewej i po prawej stronie) w podszybiu?? Są one dosyć małe bo mają chyba wymiary 0,5 na 1,5 cm ale kiedy stawiałem autko pod pracą wsypało mi się tam (przez te 2 m-ce) trochę bardzo drobnych listków i igieł. Ostatnio podczas deszczu parują mi szyby, czego nie miałem poprzedniej jesieni. Filtr był wymieniany w czerwcu (przynajmniej za ten element ASO policzyło kasę :? ). I tak się zastanawiam czy może coś mi się tam nie przy pchało albo może gdzieś te listki zalegają i zbierają wilgoć .

Dziękuję za porady
    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Jeżeli chodzi o otwory w tej blasze do której jest montowany filtr kabinowy, to te otwory odpowiadają za odprowadzenie nadmiaru wody własnie z podszybia.
      Wystarczy co jakiś czas, bez demontowania plastików pod wycieraczkami, wsadzić drut średnicy 4-5mm i trafić w ten otworek i przepchać. Woda i zanieczyszczenia zleca na dół na plastik nadkola.
      4x4

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

maxpaynemm, nie pozostaje ci nic innego jak wlać "kubeł" wody w to miejsce i patrzeć na efekty. normalnie to woda powinna spłynąć dość energicznie w okolicach nadkola...jeśli nie, trzeba przepychać lub, odkręcić osłony z nadkoli no a tam...sam się zdziwisz. większej skarbonki na liście nie znajdziesz :wink:

Komentarz

Pracuję...