Zamieszczone przez misiul
[O2] Otwory w podszybiu.
Zwiń
X
-
[O2] Otwory w podszybiu.
Moi drodzy.
Czy wiecie może gdzie prowadzą otwory (skrajne po lewej i po prawej stronie) w podszybiu?? Są one dosyć małe bo mają chyba wymiary 0,5 na 1,5 cm ale kiedy stawiałem autko pod pracą wsypało mi się tam (przez te 2 m-ce) trochę bardzo drobnych listków i igieł. Ostatnio podczas deszczu parują mi szyby, czego nie miałem poprzedniej jesieni. Filtr był wymieniany w czerwcu (przynajmniej za ten element ASO policzyło kasę :? ). I tak się zastanawiam czy może coś mi się tam nie przy pchało albo może gdzieś te listki zalegają i zbierają wilgoć.
Dziękuję za porady
-
-
Jeżeli chodzi o otwory w tej blasze do której jest montowany filtr kabinowy, to te otwory odpowiadają za odprowadzenie nadmiaru wody własnie z podszybia.
Wystarczy co jakiś czas, bez demontowania plastików pod wycieraczkami, wsadzić drut średnicy 4-5mm i trafić w ten otworek i przepchać. Woda i zanieczyszczenia zleca na dół na plastik nadkola.4x4
Komentarz
-
-
maxpaynemm, nie pozostaje ci nic innego jak wlać "kubeł" wody w to miejsce i patrzeć na efekty. normalnie to woda powinna spłynąć dość energicznie w okolicach nadkola...jeśli nie, trzeba przepychać lub, odkręcić osłony z nadkoli no a tam...sam się zdziwisz. większej skarbonki na liście nie znajdziesz :wink:
Komentarz
-
Komentarz