GPS - mapy Polski, Europy Zach i Wsch.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel271182
    Drive
    • 2007
    • 62

Znalazlem w InterCars sprzeglo SACHSa. Poniewaz srednio u mnie z mechanika mam pytanie czy dobrze dobralem je do mojego silnika :?:

I czy warto byloby odrazu wymienic lozysko (bo chyba nie ma go w komplecie) :?:

dzienx za pomoc :szeroki_usmiech

pzdr :!:
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

Jakos nie znalazlem szukajka zbyt wielu info w temacie oprogramowania do nawigacji, jakie uzywacie? Albo zle szukalem?
    Rozumiem ze w Polsce wiekszosc uzywa Automapy i TomToma (ja osobisicie mam Automape ktora od dwoch lat nie moze wyjsc z tzw chorob wieku dzieciecego ) ciekawy jestem jakie sa wasze opinie na ten temat - czy warto przesiasc sie na TomToma czy na cos innego?
    A jak z oprogramowaniem na Europe? Korzystalem troche z MioMap dla europy zachodniej i .... hmm no coz nie jest to moze zbyt intuicyjny program ale jako tako prowadzil do celu. Tutaj chyba konieczna bedzie zmiana moze na Destinatora?
    Aktualnie szukam czegos co prowadziloby przez kraje balkanskie - slowenia, bosnia i chorwacja - uzywacie czegos co jest warte polecenia?
    Ja osobiscie nie jesetm zwolenikiem systemu nawi montowanego na stale w samochodzie (czesto korzystam z PDA podczas wycieczek pieszych/rowerowych) stad urzadzenie przenosne. Tutaj z kolei klania sie Garmin ze swoimi urzadzeniami - tyle ze to troche inna polka cenowa
    Prosze o ewentualna podpowiedz w co warto zainwestowac (niemale zreszta) pieniadze.
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Na Polske jak narazie tylko AutoMapa, TomTom ma dalej malo dokladne mapy - niestety, chodz widze znaczny postep.

Chorwacja jest chyba na mapie do TT o nazwie TomTom 5 Eastern Europe-Map v.608, jak reszta tych krajow nie pamietam.

[ Dodano: Pon 24 Kwi, 06 16:55 ]
      The Czech Republic, Turkey, Hungary, Greece, Slovakia, Russia, Baltic States, Slovenia, Croatia, Bosnia & Herzegovina Romania, Bulgaria, Serbia & Montenegro, Belarus, Moldavia, Ukraine, Macedonia and Albania, as well as the major road network of Western Europe troche tych drog tam jest, na Ukrainie przegladalem i te glowniejsze np w Kijowie sa.

[ Dodano: Pon 24 Kwi, 06 16:59 ]
      Jabar1975, Rozumie ze masz aktualizacje do mapy 3.9.5 oraz mapy z literka S na koncu, sa duze roznice do wersji R
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Jackal
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2004
        • 758

a jest juz S z "pigulka" :?: :twisted:
        bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
        Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
        Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• Thundi
          L&K
          • 2005
          • 1157

No wiec narazie proponuje używanie Automapy w polsce a TmoTom za granicą. lepszego programu niż Automapa na rejon polski nie ma, albo za małe pokrycie albo inne ciekawostki takie jak w MapaMap (program traktuje punkt przelotowy jak punkt przez który nie koniecznie musi trasa przechodzić http://pdaclub.pl/images/screenshot/...MM-via-ign.gif (punkt via to "kropka z chorongiewką" ) natomiast bezapelacyjnie TomTom wygrywa za granicą. Na Automape 4.0 (zawierajacą całą europe niestety bedziemy musieli jeszcze troche poczekać choć są szanse że bedzie jeszcze przed wakacjami.
          Zamieszczone przez Maicroft
          Rozumie ze masz aktualizacje do mapy 3.9.5 oraz mapy z literka S na koncu, sa duze roznice do wersji R
          otuż nie ma wersji 3.9.5 jest wersja 3.9.3.5 . Rużnice są choć nie tak duże jak pomiędzy 3.9.2 a 3.9.3
          O ortografie dba FF.
          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez Thundi
            otuż nie ma wersji 3.9.5 jest wersja 3.9.3.5
            w lany poniedzialek dostalem maila od laskawcow z automapy o pojawieniu sie wersji 3.9.5 i taka tez sciagnalem z ich strony po zainstalowaniu mam w PDA :
            ver 3.9.5.1,
            Zamieszczone przez Thundi
            Rużnice są choć nie tak duże
            takie na pewno nie różnice po prostu są :diabelski_usmiech

Komentarz

• Thundi
              L&K
              • 2005
              • 1157

Zamieszczone przez Jabar1975
              po zainstalowaniu mam w PDA :
              ver 3.9.5.1,
              hehe to własnie odkryłem niezłego buga bo choć mam mapy "s" to wyswietla mi 3.9.3.5 choć program sciągnięty z prawidłowego linka (bo wiem że w pierwszym była starsza wersja choć plik nazywał sie tak samo )
              O ortografie dba FF.
              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Jabar1975
                RS
                • 2006
                • 3331

sciagnij jeszcze raz - magicy z automapy slyna z tego ze wrzucaja na siec wersje beta pod nowa nazwa a potem ja po cichutku podmieniaja ja mam 3.9.5.1 ale podejrzewam ze za jakis czas (daje im 2-4tygodnie) po sciagnieciu okaze sie ze to jest 3.9.5.2 a na stronie to w dalszym ciagu bedzie 3.9.5
                polecam lekture:

Komentarz

• Thundi
                  L&K
                  • 2005
                  • 1157

Zamieszczone przez Jabar1975
                  sciagnij jeszcze raz
                  tyle że dla pewności pobrałem i zainstalowalem jeszcze raz przed napisaniem posta. Zreszta napisałem do Automapy i dostałem od nich informację że pierwszy nie jestem i że już o tym wiedzą że czasami nie wyswietla prawidłowo numeru i że sie tym zajmą. Choc szczeze to jest to na tyle mały bug ze mogą (jeśli chodzi o mnie) olać
                  O ortografie dba FF.
                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

Pracuję...