kupno nowych felg stalowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bill
    Classic
    • 2012
    • 29

Zamieszczone przez ruwado
    A ja dzisiaj powróciłem do letnich contipremiumcontact2
    i jak sie jeździ na nich ?
  • DANIEL1987
    Rider
    • 2010
    • 286

Stoję przed zamiarem kupna felg stalowych do Mojej Octavii2FL.I tu mam dylemat czy kupowac ori...cena wedlug Ozz1 159zl sztuka....czy coś takiego

a może wariant budżetowy
    http://allegro.pl/nowe-felgi-stalowe...305851566.html tylko czy to nie jakaś chińszczyzna która mi się pognie lub co gorsza rozerwie przy pierwszej lepszej dziurze drogowej.
    Proszę o wasze sugestie i opinie.
    Dodatkowo spytam co sądzicie o listwach naprogowych
    http://allegro.pl/nakladki-listwy-pr...280869946.html czy możne lepiej brać ori????
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• Rekin Chlebojad
      Rider
      • 2010
      • 474

DANIEL1987, osobiscie jestem zwollenikiem czesci ORI wiec wziołem 1 tyś poleciałem do ASO i kupilem 5 felg stalowych do zimowek 15' dostałem rabatu i wyszło po 189 zł sztuka, a co do nakładek mi taki srebrny "chrom" kojazy z "AGRO-Tuning" osobiscie mi sie to nie podoba, tez mam ORI z takim metalowym napisem Octavia, ale musze reklamowac, bo zakładali mi to przy odbieraniu auta, i jedna od pasazera sie lekko odlepia, tzn jak ja nacisne załapie połowa na 2 sec i odskakuje, nie widac tego gołym okiem ,ale ma byc dobrze założone pozdrawiam
      [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

DANIEL1987, lepiej dołożyć trochę kasy i kupić 16' alu.
        Sam mam 15' stal i w przypływie kasy na przyszłą zimę chciałbym wrzucić 16' alu.
        Ktoś napisał że OII na 15' wygląda jak wózek sklepowy - w pełni zgadzam się z tymi słowami

Komentarz

• DANIEL1987
          Rider
          • 2010
          • 286

nie mam kasy na alu wiec kupowac ori czy te za 100zl sztuka też będą dobre??? a co do listwy nie wydaje mi sie ona agrotuningiem :P nakladki na klamki czy lusterka może tak ale nie listwy

Komentarz

• Dig Dug
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1306
            • Seat

Ja tam mam kolesia w okolicy, który handluje używanymi oponami. Ma dostep do felg stalowych z zapasówek. Już trzeci komplet kupiłem. Tym razem tesciowi od opla. Felgi maja jeszcze naklejki i nie były zakładane. "Nówki" tylko zakurzone. Przynajmniej wiem, że felga z 2002-2003 roku była robiona w UE, a nie chinszczyzna. Po założeniu opony, ciężarki były mniejsze niż na oryginalnych alusach w nowym aucie. U mnie w poprzednich autach zapasówki przejeżdziły cały okres eksplowatacji nie uzywane. Tylko w Golfie, przejechałem 20 km i to tylko raz. W sumie z felgą zazwyczaj marnuje mi się opona wożona w bagażniku od nowości. :/

Polecam kupno od takiego kolesia.
            Była O1 jest F2.

Komentarz

• DANIEL1987
              Rider
              • 2010
              • 286

tzn od kogo polecasz Dig Dug?

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Felgi 15" 5x112 to trzeba poszukac u wulkanizatorow. Czy ta felga jest nowa, czy ma rok zadna roznica poza cene jak jest prosta. Spray kosztuje 20zl i beda blyszczec jak te z salonu za nie cale 30% ceny.

Rekin Chlebojad, Po co Ci 5 sztuk ??

kross12, Oczywiscie tylko opona zamiast 200zl kosztuje 300zl, po co kombinowac, jak to ma jezdzic, a nie lansowac sie wiecznie brudne.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Yarwa
                  Elegance
                  • 2010
                  • 915
                  • BMW

Dodatkowo spytam co sądzicie o listwach naprogowych
                  http://allegro.pl/nakladk...1280869946.html czy możne lepiej brać ori????
                  Te listwy ma od nas z forum zbigniew147. Gdzieś w jakimś temacie pisał o nich. Kupił u tego kolesia z allegro do którego dałeś tu link. Pisał mi że nie były idealnie chyba spasowane ale poradził sobie z tym i jest ponoć zadowolony.

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7460
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja tam drugi raz z rzędu kupiłem używane stalówki (w zeszłym roku 15" za 300 pln i w tym roku 16" za 400 pln) i oba komplety jeżdżą prosto, nic nie bije, zero problemów przy wyważaniu i uważam, że kupowanie nowych stalówek jest bez sensu.
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• DANIEL1987
                      Rider
                      • 2010
                      • 286

ja jakos mam obawy kładzenia używek do nowego auta...sie delikatnie mówiąc wkur...... jak założe i beda biły lub będzie problem z wyważeniem.... uzywki ok 250-300 a nowki 650....dylemat...pomyslimy...auto dopiero po 20listpoada a i zimy nie widac

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dlatego ja szukałem felg jak najbliżej domu i od razu zakładałem opony na nie i nie było problemu ani z jednym kompletem, ani drugim

Szukałem przez allegro i patrzyłem po komentarzach i się nie zawiodłem

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                          Rider
                          • 2010
                          • 474

Rekin Chlebojad, Po co Ci 5 sztuk ??
                          4 na samochod 1 na zapas (rowniez z zimowka) , generalnie nie jestem zwolennikiem dojazdowek.
                          A co do pełnowymiarowego koła , po przeszłosciowym incydencie (sylwester)w Liptosky Milulas(Slovakia)+ kolegi Toyota Avensis i 4 koła zimowe a na zapasie Letnia , wolałem sobie dokupic, koszt niewielki a zostanie z autem do końca.

Jak na Allegro były by ORI stalowe 5 sztuk z rostawem 112 do Octavi myśle że bym sie nie zastanawiał,ale jak ja kupowałem nie było nawet jednej, co nie znaczy że zamienniki sa gorsze, nie raz "lepsiejsze" od ORI
                          [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• vaz
                            Elegance
                            • 2010
                            • 799
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: kupno nowych felg stalowych

Odnośnie felg stalowych - kupiłem nowe i oryginalne . Różnica w cenie między oryginalnymi a zamiennikami w odniesieniu do ceny auta jest mało zauważalna :szeroki_usmiech
                            Co do listew , te z aukcji mają bardzo krótki i niewyprofilowany górny element w porównaniu z oryginalnymi . I znowu różnica w cenie między oboma jest niewielka .
                            Antyfotoradar Valentine1
                            Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• DANIEL1987
                              Rider
                              • 2010
                              • 286

u zbigniewa147 te listwy wyglądają naprawdę dobrze a i chromowane polerowane na czarnym aucie będą prezentowały się super poza tym jak się nie mylę ori kosztują ok 300zl? i są czarne plastikowe....felgi kupię ori u Ozz1 chyba że w moim salonie cena będzie porównywalna

Komentarz

• leszekmw
                                RS
                                • 2005
                                • 5356

Zamieszczone przez DANIEL1987
                                nie mam kasy na alu wiec kupowac ori czy te za 100zl sztuka też będą dobre??
                                NIE :!: :!: :!:
                                To sa jakieś nonejmy zupełne . pokupowali sobie już moi klienci , krzywe od razu , odkształacaja się jakby od jeżdżenia , trzeba je wyważać co chwilę. jak nie masz kasy to jedź do wulkanizacji i kup sobie używane jak radzili koledzy.
                                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                GVI 1.4TSI
                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• orzel720
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 2267
                                  • Superb III (3V3)

DANIEL1987,
                                  Czesc
                                  jak coś to w salonie Emida Kraków też są po 159zł ORI

Komentarz

• maciejpn
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 17

Ja kupowalem z dwa miechy temu na przeznaczenie zimowek te http://allegro.pl/felgi-vw-audi-skod...230271446.html i jak na razie sa ok

Komentarz

• seiko5
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 66

a ja mam za 159zł sztukę 15cali
                                      Wen keiner kent die antwort, dan schreib zu mir

Komentarz

• dmart
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 13

Zdecydowanie odradzam felgi z allegro za 100 zł sztuka.

Kupiłem, założyłem i jechałem max. z prędkością 60 km/h bo ponad były wibracje całego auta nie do wytrzymania. Po ponownej próbie wyważenia koleś w serwisie stwierdził, że dwie z nich są bardzo krzywe, a dwie tylko mocno krzywe. Tak więc odradzam. Będę starał się oddać, a tak się wkurzyłem że zaraz alufelgi ats na zimę zamówiłem. Mam nadzieję, że nie okażą się podobnej jakości...

Komentarz

• phrix
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1000
                                          • Audi
                                          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Oryginalny nie będe, polecam używane felgi ( ori Skoda). Na giełdzie OCP pojawiaja się często felgi, ja w zeszlym tygodniu kupiłem komplet do O2 od kolegi forumowicza za 240 papieru :lol:
                                          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• wojtek23
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 20

Pracuję w zakładzie produkującym i rozprowadzającym koła stalowe. Cena poniżej 100 zł. jest bardzo zastanawiająca (podejrzana). Cena jaką da się wynegocjować pracownikowi jest kilkadziesiąt zł. wyższa. W naszym kraju jeszcze nie produkuje się kół stalowych pasujących do rodziny skody. Osobiście jestem za kupnem kół z drugiej ręki. Sam kupiłem 2 komplety kół z bdb oponami w cenie dla mnie bardzo atrakcyjnej. Posiadam też zbyteczne 5 kół oryginalnych do OI do dogadania w okolicach Lublina.

Komentarz

• seiko5
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 66

Jeśli chodzi o mnie to nie jestem do końca przekonany co do zakupów z drugiej ręki felg. Chociażby przez wzgląd na wypowiedź powyżej od kolegi dmart. Różnie można trafić, w efekcie końcowym dwa razy się płaci bo komu chce się latać po sądach za 250zł?! te sto złotych to rzeczywiście dziwna cena jak na polskie warunki

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

seiko5, ja kupiłem już 2 komplety ORI stalówek z drugiej ręki (15" do O1 i 16" do O2) i zero problemów z wyważeniem, nic nie bije

Komentarz

• seiko5
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 66

Wierzą, że są jeszcze osoby na tym świecie które sprzedają uczciwie (nie patrzą tylko na zysk).
                                                  Poprostu wyraziłem swoje zdanie i nie staram się odwieść od zakupów z drugiej ręki
                                                  Więc jesli w taki sposób można było zrozumieć treś mojej wypowiedzi to zapewnieam, że nie było to zamierzone.

Komentarz

Pracuję...