Zamieszczone przez ruwado
kupno nowych felg stalowych
Zwiń
X
-
kupno nowych felg stalowych
Stoję przed zamiarem kupna felg stalowych do Mojej Octavii2FL.I tu mam dylemat czy kupowac ori...cena wedlug Ozz1 159zl sztuka....czy coś takiego
a może wariant budżetowy
http://allegro.pl/nowe-felgi-stalowe...305851566.html tylko czy to nie jakaś chińszczyzna która mi się pognie lub co gorsza rozerwie przy pierwszej lepszej dziurze drogowej.
Proszę o wasze sugestie i opinie.
Dodatkowo spytam co sądzicie o listwach naprogowych
http://allegro.pl/nakladki-listwy-pr...280869946.html czy możne lepiej brać ori????
-
-
DANIEL1987, osobiscie jestem zwollenikiem czesci ORI wiec wziołem 1 tyś poleciałem do ASO i kupilem 5 felg stalowych do zimowek 15' dostałem rabatu i wyszło po 189 zł sztuka, a co do nakładek mi taki srebrny "chrom" kojazy z "AGRO-Tuning" osobiscie mi sie to nie podoba, tez mam ORI z takim metalowym napisem Octavia, ale musze reklamowac, bo zakładali mi to przy odbieraniu auta, i jedna od pasazera sie lekko odlepia, tzn jak ja nacisne załapie połowa na 2 sec i odskakuje, nie widac tego gołym okiem ,ale ma byc dobrze założone pozdrawiam
Komentarz
-
-
kross12
DANIEL1987, lepiej dołożyć trochę kasy i kupić 16' alu.
Sam mam 15' stal i w przypływie kasy na przyszłą zimę chciałbym wrzucić 16' alu.
Ktoś napisał że OII na 15' wygląda jak wózek sklepowy - w pełni zgadzam się z tymi słowami
Komentarz
-
Ja tam mam kolesia w okolicy, który handluje używanymi oponami. Ma dostep do felg stalowych z zapasówek. Już trzeci komplet kupiłem. Tym razem tesciowi od opla. Felgi maja jeszcze naklejki i nie były zakładane. "Nówki" tylko zakurzone. Przynajmniej wiem, że felga z 2002-2003 roku była robiona w UE, a nie chinszczyzna. Po założeniu opony, ciężarki były mniejsze niż na oryginalnych alusach w nowym aucie. U mnie w poprzednich autach zapasówki przejeżdziły cały okres eksplowatacji nie uzywane. Tylko w Golfie, przejechałem 20 km i to tylko raz. W sumie z felgą zazwyczaj marnuje mi się opona wożona w bagażniku od nowości. :/
Polecam kupno od takiego kolesia.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Felgi 15" 5x112 to trzeba poszukac u wulkanizatorow. Czy ta felga jest nowa, czy ma rok zadna roznica poza cene jak jest prosta. Spray kosztuje 20zl i beda blyszczec jak te z salonu za nie cale 30% ceny.
Rekin Chlebojad, Po co Ci 5 sztuk ??
kross12, Oczywiscie tylko opona zamiast 200zl kosztuje 300zl, po co kombinowac, jak to ma jezdzic, a nie lansowac sie wiecznie brudne.
Komentarz
-
-
Dodatkowo spytam co sądzicie o listwach naprogowych
http://allegro.pl/nakladk...1280869946.html czy możne lepiej brać ori????
Komentarz
-
-
Rekin Chlebojad, Po co Ci 5 sztuk ??
A co do pełnowymiarowego koła , po przeszłosciowym incydencie (sylwester)w Liptosky Milulas(Slovakia)+ kolegi Toyota Avensis i 4 koła zimowe a na zapasie Letnia , wolałem sobie dokupic, koszt niewielki a zostanie z autem do końca.
Jak na Allegro były by ORI stalowe 5 sztuk z rostawem 112 do Octavi myśle że bym sie nie zastanawiał,ale jak ja kupowałem nie było nawet jednej, co nie znaczy że zamienniki sa gorsze, nie raz "lepsiejsze" od ORI
Komentarz
-
-
Re: kupno nowych felg stalowych
Odnośnie felg stalowych - kupiłem nowe i oryginalne . Różnica w cenie między oryginalnymi a zamiennikami w odniesieniu do ceny auta jest mało zauważalna :szeroki_usmiech
Co do listew , te z aukcji mają bardzo krótki i niewyprofilowany górny element w porównaniu z oryginalnymi . I znowu różnica w cenie między oboma jest niewielka .Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DANIEL1987nie mam kasy na alu wiec kupowac ori czy te za 100zl sztuka też będą dobre??
To sa jakieś nonejmy zupełne . pokupowali sobie już moi klienci , krzywe od razu , odkształacaja się jakby od jeżdżenia , trzeba je wyważać co chwilę. jak nie masz kasy to jedź do wulkanizacji i kup sobie używane jak radzili koledzy.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ja kupowalem z dwa miechy temu na przeznaczenie zimowek te http://allegro.pl/felgi-vw-audi-skod...230271446.html i jak na razie sa ok
Komentarz
-
-
Zdecydowanie odradzam felgi z allegro za 100 zł sztuka.
Kupiłem, założyłem i jechałem max. z prędkością 60 km/h bo ponad były wibracje całego auta nie do wytrzymania. Po ponownej próbie wyważenia koleś w serwisie stwierdził, że dwie z nich są bardzo krzywe, a dwie tylko mocno krzywe. Tak więc odradzam. Będę starał się oddać, a tak się wkurzyłem że zaraz alufelgi ats na zimę zamówiłem. Mam nadzieję, że nie okażą się podobnej jakości...
Komentarz
-
-
Oryginalny nie będe, polecam używane felgi ( ori Skoda). Na giełdzie OCP pojawiaja się często felgi, ja w zeszlym tygodniu kupiłem komplet do O2 od kolegi forumowicza za 240 papieru :lol:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Pracuję w zakładzie produkującym i rozprowadzającym koła stalowe. Cena poniżej 100 zł. jest bardzo zastanawiająca (podejrzana). Cena jaką da się wynegocjować pracownikowi jest kilkadziesiąt zł. wyższa. W naszym kraju jeszcze nie produkuje się kół stalowych pasujących do rodziny skody. Osobiście jestem za kupnem kół z drugiej ręki. Sam kupiłem 2 komplety kół z bdb oponami w cenie dla mnie bardzo atrakcyjnej. Posiadam też zbyteczne 5 kół oryginalnych do OI do dogadania w okolicach Lublina.
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o mnie to nie jestem do końca przekonany co do zakupów z drugiej ręki felg. Chociażby przez wzgląd na wypowiedź powyżej od kolegi dmart. Różnie można trafić, w efekcie końcowym dwa razy się płaci bo komu chce się latać po sądach za 250zł?! te sto złotych to rzeczywiście dziwna cena jak na polskie warunkiWen keiner kent die antwort, dan schreib zu mir
Komentarz
-
-
Wierzą, że są jeszcze osoby na tym świecie które sprzedają uczciwie (nie patrzą tylko na zysk).
Poprostu wyraziłem swoje zdanie i nie staram się odwieść od zakupów z drugiej ręki
Więc jesli w taki sposób można było zrozumieć treś mojej wypowiedzi to zapewnieam, że nie było to zamierzone.Wen keiner kent die antwort, dan schreib zu mir
Komentarz
-
Komentarz