MAXI-DOT co to jest pilne?Bo zmieniam konfiguracje?pomocy?
Koledzy co to jest ten wyświetlacz MAXI-DOT ,bo zamówiłem wersje ambiente kombi(jeszcze będę zmieniał konfigurację) no i tam jest już komputer pokładowy w tej werskji ale co to jest ten wyświetlacz MAXI-DOT? Jak jest fabrycznie komputer pokładowy to już jest jakiś wyświetlacz?Możecie mi koledzy podesłać różnicę na fotkach w wersji ambiente z MAXI-DOT i bez?
Temp. oleju nie pokazuje, mniej informacji z komputera można ustawić, nie można przestawiać funkcji samochodu poprzez Maxi-Dota jak np. auto ryglowanie drzwi, które wtedy trzeba przez VAGa ustawiać
Orientujecie się może czy od poniedziałku jeszcze mogę zmienić konfigurację jutro????Auto w 2 połowie grudnia idzie do produkcji dopiero ale odbiór w tym roku. Trochę nie na rękę jechać 100km do salonu , mam nadzieję że przez telefon uda mi się to załatwić :?
podepnę się w Rs'ce jakie funkcje dodatkowo mogę ustawić poprzez vcds???
interesuje mnie doświetlanie zakrętów, temp oleju
Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Ja np na MaxiDocie pierwsze na co patrze po uruchomieniu auta to temperatura oleju co jest bardzo przydatne przy turbo.
możesz napisać jak można ustawić sobie taką funkcję ??
Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Mam dwie Octavie 2009 i 2010 (MY2011) jedna standard druga Maxi dot.
Maxi dot ma dodatkowo temperaturę oleju - całkowicie bezużyteczny gadżet w codziennej eksploatacji, oraz pokazuje stacje radiowe lub tytuły płytki z CD a takze miniaturkę samochodu z pokazanymi drzwiami które są otwarte. Zakładka ustawień typu ryglowanie itp w mojej ocenie jest w sumie także bezużyteczna. Wyświetlacz ma też swoją wadę - gorszą czcionkę niż standardowy (chociaż pewnie zależy co kto lubi lub do czego jest przyzwyczajony)
Zalety standardowego wyświetlacza - dla nieobeznanego nie kapnie się że nie masz maxi dota, jest za free, także ma funkcje wyświetlania godziny, temperatury zewnętrznej, zużycie chwilowe paliwa, zużycie średnie, zużycie paliwa od resetu to resetu, ostrzeżenie o przekroczeniu zadanej prędkości, prędkość w postaci elektronicznej, zasięg do tankowania itd., no i wg mnie bardziej przejrzysty wygląd i lepszej jakości czcionka Najlepiej podjedź do salonu i zobacz na żywo co tobie pasuje i pamiętaj że przy zmianach w zamówieniu bardzo często odbiór znacznie się wydłuża.
Nematode - chyba piszesz o innym aucie, temperatura oleju nie pokazuje się po uruchomieniu zimnego silnika. Dopiero po osiągnięciu coś koło 50 stopni zaczyna wyświetlać temp.
Poza tym koledzy nie wprowadzajcie w błąd. Standardowy wyświetlacz pokazuje przejechany dystans (trip), czas jazdy od uruchomienia auta itd. i reszte funkcji które wymieniłem w poście wyżej.
to zależy tylko od ciebie , jak dla mnie to podjedź do salonu i niech Ci pokażą jak wygląda MAXI-DOT a jak nie, ja mam i fajnie to mieć ale ja posiadam O2 przed liftem gdzie zegary bez MAXI-DOT-a wyglądają fatalnie, osobiście mam dodatkowy moduł który rozszerza jego możliwości : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=obowi%B1zkowa .
Po liftingu jest już całkiem inaczej, białe podświetlenie zegarów oraz białe czcionki wyświetlacza w standarcie i w maxi dot. A czy warto dopłacać do tego żeby mieć temperature oleju i graficznie pokazane auto które drzwi są otwarte czy jaka stacja radiowa gra. Poza tym chyba czas najwyższy w maxi dot-cie aby zagościł wreszcie nasz język. Sam przemyśl ew podjedź - w salonie na żywo porównasz. Żeby uruchomić więcej bajerów to chyba lepiej zainwestować w kabelek.
Komentarz