Emil, to jak będziesz jechał w poniedziałem to daj znać
Mój numer to 606 855 360
Mój numer to 606 855 360
27-09-2003
oraz E 30 
ops: ), i oglądałem te szczotki dosyć dawno temu, ale gdyby mi kazali przysięgać to przysiągłbym, że można normalnie wlutować nowe szczotki - właśnie dlatego się temu tak przyglądałem. Wychodzi na to, że albo z moją pamięcią coś nie tak, albo że w Boschu nie można.
ops:
.Pisze dziś dopiero bo coś mi się z powiadomieniami na meila pierniczy i już od tygodnia nic nie przychodzi mi, muszę wchodzić i szukać.A więc tak , szczotek napewno nie da się wymienić bynajmniej w boschu.Przyszedł mi zakupiony alternator na Allegro ( prawie nówka) i od razu zobaczyłem że u mnie sprzęgło jest zje...e.Otóż jeżeli się zakręci szajbe alternatora i zatrzyma ręką, to wirnik dalej się obraca.U mnie było tak że nie było znaczenia jak się kręciło i jak trzymało szajba ciągle stała w miejscu jak przyspawana.Zauważyłem też że teraz amorek inaczej chodzi tzn . praktycznie nie pracuje .Wcześniej to miał zarąbiste drgania , a teraz leciutko sobie pracuje prawie nie widać drgań, i nie ma takiego głuchego odgłosu jak chodził na wolnych wcześniej.Także jak któryś z kolegów forumowiczów określił, chwasta należy wywalić.W sumie dobrze że takie Allegro jest bo mechanik mówił że samo sprzęgło ok 300zł + łożyska 80 + robota 140=520zł
Komentarz