Witam,
Chce na Alledrogo kupić dywanik bagażnika i pytanie - czy takie dywaniki są takie same do sedana jak i do kombi - jedne aukcje są do sedana, drugie kombi a też są aukcje gdzie oba typy są wymienione? Chce kupić dywanik firmy Rezerw Plast dla jasności.
Dwa dni temu kupiłem ich wykładzinę na allu, mają dwie wersje: plastikowa i na środku ma coś w rodzaju pianki antypoślizgowej, a druga wersja którą mam u siebie to z kauczuku syntetycznego - bardzo lekka cała czarna, są wytłoczenia pod haczyki (trzeba wyciąć je nożykiem) Ja tylko zaznaczyłem że mają być do "sedana" i wszystko pasuje, szybka wysyłka. Wcześniej do cordoby kupowałemu nich tą pierwszą wersję wykładziny i przez 2 lata żadnego śladu użycia (jedyna wada- jak chcesz np umyć z węża to ta "pianka antypoślizgowa" dość długo trzyma wodę - schnie kilka godzin w słońcu) Dlatego teraz wybrałem druga opcję czyli z "kauczuku sysntetycznego" . Pozdrawiam
Wygląda na to, że wersje do hatchbacka i kombi minimalnie się różnią, w katalogu akcesoriów Skoda Auto występują pod różnymi numerami. Używam wersji bez maty antypoślizgowej, trochę ślisko dla bagażu za to łatwiej i szybciej można wyczyścić. Nabyłem na alledrogo za 55 zeta. Już wielokrotnie usuwałem z tego różne płyny, ziemię inne śmieci i wolę nie myśleć jaki chlew zrobiłby się na wykładzinie bez tego gadżetu. W końcu po to się ma kombi żeby korzystać i wozić co potrzeba. :diabelski_usmiech
driven22 chyba tez wezmę te z kauczuku - czyli bez problemu da się wyciąć otwory pod haczyki? Pytam bo na zdjęciach ich nie widać - a w wersji zwykłej są wyraźne wypustki na haczyki.
+mata b. dobrze spasowana
+głębokie ranty
+cena ok 75zł
-guma antypoślizgowa kruszy się
-ciężko się ją czyści w miejscu gdzie jest ta guma antyposlizgowa
-mata wykonana jest z twardego plastiku przez co rysuję się i po pół roku wygląda niezbyt świeżo
foto nr 2
+dobre spasowanie
+miękka i elastyczna
+nie śmierdzi nawet latem
+cała mata ma wypustki antypoślizgowe dzięki czemu nic się nie ślizga
+bardzo łątwa do czyszczenia
+wygląda ok nawet po długim okresie czasu
x_cite, do O2 przed liftem po lifcie i do O2 tour sa takie same wykładziny, nic sie nie zmieniło. różnią się oczywiście tylko do wersji kombi i sedan :wink:
czy warto? myślę że tak wydatek nie za duży a mniej stresu o poplamienie tapicerki itd :wink:
po pierwsze - na silnik dużo daje bo nie kurzy się tak i względy estetyczne a pod maskę ciut wygłusza jak sama nazwa wskazuje tak masz rację jest mini osłona pod silnikiem Wszystko jest myślę potrzebne, ale na czymś musieli ciąć koszty
właśnei zajrzałem na skodaczesci.pl tam jest znacznie taniej?!
dla Oct1 - 115zł!
Dla O2 trzeba dzwonić i pytać, ale nie sądzę, żeby było jakoś drożej.Tylko, że ASO pewnie liczy z montażem - czy tak?
Panowie,
czytając forum i info o O2 Tour o cięciach kosztów i mini osłonie pod silnikiem zadzwoniłem do dealera.
Dealer powiedział, że osłona montowana w O2 Tour jest taka sama jak w każdym 1.6 MPI, a że jest mniejsza niż 1.9 Tdi to wynika z konstrukcji silnika.
Poinformował mnie nawet, że montaż osłony "dużej" jest niebezpieczny z uwagi na jakiś element układu wydechowego (katalizator??), który bardzo się nagrzewa.
Czy któryś "forumowy" dealer mógłby to potwierdzić lub zaprzeczyć?
Ciekawe czy mój dealer jest uczciwy czy ściemniacz... chciaż gdyby był nieuczciwy to pewnie by zamontował i skasował kasę, a nie tłumaczył co i jak...
Komentarz