nie,,,, szpera kozysta z czujnikow abs... jak abs pzdnie to szperta tez... ale to nie znaczy ze szpera to abs... 2 niezalezne uklady sterowane 1 komputerem
turbina -regeneracja
Zwiń
X
-
turbina -regeneracja
no i wiem juz dlaczego oleja mi kapala z IC (dzieki mikrus) i moc spadala
zadne tryby awaryjne-
hehe..wyrobine tulejki przy wirniku
i stad moje pytanie: czy znacie jakiegos facha ktory regeneruje turbiny?
koszt zregenerowanej z fabryki to 1500 zeta
a slyszelm ze takie tulejki sie dosztukowuje i to kosztuje 500-600
a to roznica..
bede wdzieczny za ewentualne namiaryGETAWAY DRIVER
Saab 9-5 Aero Black Estate
-
-
Proponuje pogadac najpierw z Mastersem, on chyba najlepiej doradzi.
Na TVN Turbo pokazywali regeneracje w jednez firm w Łomiankach, nie pamiętam teraz nazwy, ale wyglądało to u nich dość profi.
Z drugiej strony, ja bym nie regenerował tylko poszukał jakiegoś dobrego używanego egzemplaża i najlepiej od 130tki"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Co do regenracji pewien gosc z innego forum regenerowl turbine w swoim aucie (Ford - ale to nie mialo nic do rzeczy) Sprawa wygladala tak ze wydal kupe kasy i w sumie do dzis nikt nie wie czy to dziala dobrze. Moja propozycja poszukaj turbo z 110tki lub 130tki a to co masz sprzedaj jakies firmie co regenruje turbo moze sie skusza. Kupno "nowej" wyjdzie niewiele wiecej niz regeneracja, a po regenracji w zakladzie x nigdy nie wiadomo jak to sie skonczy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCo do regenracji pewien gosc z innego forum regenerowl turbine w swoim aucie (Ford - ale to nie mialo nic do rzeczy) Sprawa wygladala tak ze wydal kupe kasy i w sumie do dzis nikt nie wie czy to dziala dobrze. Moja propozycja poszukaj turbo z 110tki lub 130tki a to co masz sprzedaj jakies firmie co regenruje turbo moze sie skusza. Kupno "nowej" wyjdzie niewiele wiecej niz regeneracja, a po regenracji w zakladzie x nigdy nie wiadomo jak to sie skonczy.
Komentarz
-
-
No w ASO bywaja ch... i nie tylko tam. Zawsze trzeba uwazac a oczy miec do okola glowy i chyba jeszcze nie wiadomo gdzie. Najgorzej to jest wlasnie auto zostawic bo potem nie wiadomo czy turbo ktos nie podmienil, czy przeplywki nie wymienili na padnieta. I do kogo potem. Z salonu sie wyjedzie a oni potem ze u nich bylo cacy.
OT Dzis widzialem filnik jak ekipa 3 ludzi wyniosla z media markt kamery cyfrowe za kwote blisko 16 tys zl w momencie kiedy koles wyszedl do kibelka otwarli szafke wlozyli do kieszeni i udali sie do wyjscia. Calosc zajela okolo 30sekund.
Komentarz
-
-
Re: turbina -regeneracja
a ja polecam kontakt z kolesiem z www.turbosprezarki.com (71) 314-81-86. Za regenerowaną (w ten sposób, że chłopaki montujący ją ledwie uwierzyli, że nie jest nowa) K04 zapłaciłem 1k PLN (więc jak za darmo) - z gwarancją na rok. dmucha idealnie i jestem bardzo zadowolony. Proponuję do niego zakręcić i pogadać - można też znaleźć go na giełdzie w Słomczynie.
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Witam i o zdrowie pytam ? A tak powaznie to mam problema podobnego do twojego lester tzn tak mi sie wydaje z tymże urzytkowanym przezemnie autem jest SKDOA FABIA jadac troche szybciej poi autostradzie na przednim zderzaku widac zacieki oleju wydobywjace sie spod tej czarnej listwy, oraz widac tlusta plame na wewnetrznej czesci nadkola tuz za ICKIEM. zdaj relacje jak ostatecznie uporałes sie z tym problemem i czy wybrane przez CIebie rozwiazanie okazalo sie byc dobrymn.... niebawem jade na kanal zerknac skad to wydmuchuje mi tejn olej wiec mysle ze jeszc ze nie raz pomarudze na forum z jakims pytaniem dotyczacym tej mojej przypadlosci oczywiscie wczesniej uzywajac opcji szukaj co by nie powielac tematu.
PZDR 600
sorki za bledy ale oczy mam zapuchniete slonce mi za mocno połechtało gałki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftlakatus, No to jak widac, skad sie olej leje to jest cos nieszczelne. Pewnie dziura w IC i tyle.
Chcac spuscic olej z dolotu ,gdzie najlepiej rozpiac rurki od IC ?
Komentarz
-
-
no i niestety musze dopisac sie do tego topicu :/
wczoraj odwiedzilem ASO na Modlinskiej (wymiana plynu hamulcowego oraz naprawa 3 stopu) i zupelnie przy okazji uslyszalem ze z turbosprezarki hurtowo ucieka olej i trzeba nastawiac sie albo na regeneracje albo na wymiane... :evil:
a jezeli sie z tym nie ogarne to nikt nie gwarantuje ze pewnego pieknego dnia podczas jakiegos wyprzedzania nie zobacze klebow czarnego dymu wydobywajacego sie z wydechu i komory silnika :evil:
swoja droga "ku pocieszeniu" stwierdzono ze 4 inne octy po chipowaniu czekaja wlasnie na nowe turbiny...
zastanawiam sie tylko dlaczego na miejscu parkingowym nie ma nigdy plam oleju skoro turbo rzekomo tak go puszcza? gdzie myslicie ze mozna w Wawie podjechac zeby to zweryfikowac?
a dwa gdyby rzeczywiscie byla koniecznosc wymiany to czy sa jakies lepsze turbiny ktore moglbym wstawic w miejsce serii oprocz turbo od 130tki? 1,9tdi 110km 2003r.
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez q1swoja droga "ku pocieszeniu" stwierdzono ze 4 inne octy po chipowaniu czekaja wlasnie na nowe turbiny...
W Lublinie w salonach Danelczyka (VW/Audi/Skoda) jak sie odbiera samochód z turbiną podpisuje się oświadczenie o zapoznaniu się z "exploatacją turbo". Takie info sie oczywiście dostaje... wydawało mi sie to głupie... ale z tego co słyszałem, grubo ponad połowa awarii to wynik złego exploatowania turbiny.
Komentarz
-
Zamieszczone przez q1zastanawiam sie tylko dlaczego na miejscu parkingowym nie ma nigdy plam oleju skoro turbo rzekomo tak go puszcza? gdzie myslicie ze mozna w Wawie podjechac zeby to zweryfikowac?
Komentarz
-
-
q1, No to faktycznie cos jest nie tak. Poprzednia turbina miala przejechane 75kkm i nie trzeba bylo dolewac nic oleju miedzy wymianami 15kkm. Jako ze w starej zakoksowaly sie lopatki, to serwis ja wymienil i ma nie cale 20kkm i tez nic nie dolalem jeszcze.
A w ktorym to miejscu cieknie, nie przy wezyku ktorym olej doprowadzany jest do turbiny.
Komentarz
-
-
q1, www.motoarena.pl polecam jeśli zdecydujesz się na regenerację. 750 bez FV. W swojej czeszce właśnie będe zakładał turbawke od nich. Dałem swoją, wziołem od ARL-a :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Podepne sie pod temat bo właśnie musze regenerować turbine. Czy ktoś może zna tą firme http://www.kerim.net.pl/ bo mam na miejscu i zastanawiam sie czy ktos juz moze tam regenerował. Inaczej zostaje mi turbo-tec.A3 1.8T Quattro
201PS by CompSport
-------------------------------------------------------
Sprzedam moduły komfortu kierunkowskazów.
Raz ruszasz manetka kierunek mignie 3 razy.
Info na PW
Komentarz
-
Komentarz