turbina -regeneracja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Radkow
    Rider
    • 2004
    • 299

turbina -regeneracja

nie,,,, szpera kozysta z czujnikow abs... jak abs pzdnie to szperta tez... ale to nie znaczy ze szpera to abs... 2 niezalezne uklady sterowane 1 komputerem
    Pozdrawiam
    Radek
  • lester
    Drive
    • 2004
    • 54

turbina -regeneracja

no i wiem juz dlaczego oleja mi kapala z IC (dzieki mikrus) i moc spadala
    zadne tryby awaryjne-
    hehe..wyrobine tulejki przy wirniku

i stad moje pytanie: czy znacie jakiegos facha ktory regeneruje turbiny?
    koszt zregenerowanej z fabryki to 1500 zeta
    a slyszelm ze takie tulejki sie dosztukowuje i to kosztuje 500-600
    a to roznica..

bede wdzieczny za ewentualne namiary
    GETAWAY DRIVER

Saab 9-5 Aero Black Estate

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Proponuje pogadac najpierw z Mastersem, on chyba najlepiej doradzi.

Na TVN Turbo pokazywali regeneracje w jednez firm w Łomiankach, nie pamiętam teraz nazwy, ale wyglądało to u nich dość profi.

Z drugiej strony, ja bym nie regenerował tylko poszukał jakiegoś dobrego używanego egzemplaża i najlepiej od 130tki
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Co do regenracji pewien gosc z innego forum regenerowl turbine w swoim aucie (Ford - ale to nie mialo nic do rzeczy) Sprawa wygladala tak ze wydal kupe kasy i w sumie do dzis nikt nie wie czy to dziala dobrze. Moja propozycja poszukaj turbo z 110tki lub 130tki a to co masz sprzedaj jakies firmie co regenruje turbo moze sie skusza. Kupno "nowej" wyjdzie niewiele wiecej niz regeneracja, a po regenracji w zakladzie x nigdy nie wiadomo jak to sie skonczy.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
          Co do regenracji pewien gosc z innego forum regenerowl turbine w swoim aucie (Ford - ale to nie mialo nic do rzeczy) Sprawa wygladala tak ze wydal kupe kasy i w sumie do dzis nikt nie wie czy to dziala dobrze. Moja propozycja poszukaj turbo z 110tki lub 130tki a to co masz sprzedaj jakies firmie co regenruje turbo moze sie skusza. Kupno "nowej" wyjdzie niewiele wiecej niz regeneracja, a po regenracji w zakladzie x nigdy nie wiadomo jak to sie skonczy.
          Ja tez stalem przed wymiana turbiny(stwierdzono w aso z ten wirnik?(niewiem jak sie to nazywa fachowo) dostal luzow i obciera o obudowe sprezarki) i jej regenracja ale nie do octy a do forda transita. W ASO krzykneli za nowa 4500zl ,w zakaldach x za regenerowana 1500-2000zl. I wkoncy wybralem wariant trzeci i kupilem z allegro nowa za 1500zl(bez faktury) .A dodatkowo jak poprosilem o zwrot starej po wymianie w ASO to pan mechanik wyjal ja z szafeczki wyczyszczona(wygladala prawie jak nowka).Okazalo sie ze stare turbo bylo dobre :shock: a pan mechanik chcial je na boku opchnac. :evil:
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

No w ASO bywaja ch... i nie tylko tam. Zawsze trzeba uwazac a oczy miec do okola glowy i chyba jeszcze nie wiadomo gdzie. Najgorzej to jest wlasnie auto zostawic bo potem nie wiadomo czy turbo ktos nie podmienil, czy przeplywki nie wymienili na padnieta. I do kogo potem. Z salonu sie wyjedzie a oni potem ze u nich bylo cacy.

OT Dzis widzialem filnik jak ekipa 3 ludzi wyniosla z media markt kamery cyfrowe za kwote blisko 16 tys zl w momencie kiedy koles wyszedl do kibelka otwarli szafke wlozyli do kieszeni i udali sie do wyjscia. Calosc zajela okolo 30sekund.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• BaPit
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 630

Re: turbina -regeneracja

a ja polecam kontakt z kolesiem z www.turbosprezarki.com (71) 314-81-86. Za regenerowaną (w ten sposób, że chłopaki montujący ją ledwie uwierzyli, że nie jest nowa) K04 zapłaciłem 1k PLN (więc jak za darmo) - z gwarancją na rok. dmucha idealnie i jestem bardzo zadowolony. Proponuję do niego zakręcić i pogadać - można też znaleźć go na giełdzie w Słomczynie.

Pozdrawiam,
              Bartek
              była mocna Octa, a jest konik
              Greckie Delikatesy

Komentarz

• lester
                Drive
                • 2004
                • 54

no to faktycznie bylaby dobra opcja...
                dzieki wielkei, nagrywam temat
                GETAWAY DRIVER

Saab 9-5 Aero Black Estate

Komentarz

• lakatus
                  Drive
                  • 2006
                  • 42

Witam i o zdrowie pytam ? A tak powaznie to mam problema podobnego do twojego lester tzn tak mi sie wydaje z tymże urzytkowanym przezemnie autem jest SKDOA FABIA jadac troche szybciej poi autostradzie na przednim zderzaku widac zacieki oleju wydobywjace sie spod tej czarnej listwy, oraz widac tlusta plame na wewnetrznej czesci nadkola tuz za ICKIEM. zdaj relacje jak ostatecznie uporałes sie z tym problemem i czy wybrane przez CIebie rozwiazanie okazalo sie byc dobrymn.... niebawem jade na kanal zerknac skad to wydmuchuje mi tejn olej wiec mysle ze jeszc ze nie raz pomarudze na forum z jakims pytaniem dotyczacym tej mojej przypadlosci oczywiscie wczesniej uzywajac opcji szukaj co by nie powielac tematu.
                  PZDR 600
                  sorki za bledy ale oczy mam zapuchniete slonce mi za mocno połechtało gałki
                  Systemy alarmowe

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

lakatus, No to jak widac, skad sie olej leje to jest cos nieszczelne. Pewnie dziura w IC i tyle.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                      lakatus, No to jak widac, skad sie olej leje to jest cos nieszczelne. Pewnie dziura w IC i tyle.
                      U mnie tez przecieka(poci sie i czasmi pare kropel spadnie na wahacz) ,tyle ze na laczeniu rurki z IC ,tej co idzie w nadkolu.
                      Chcac spuscic olej z dolotu ,gdzie najlepiej rozpiac rurki od IC ?
                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• q1
                        Drive
                        • 2005
                        • 88

no i niestety musze dopisac sie do tego topicu :/

wczoraj odwiedzilem ASO na Modlinskiej (wymiana plynu hamulcowego oraz naprawa 3 stopu) i zupelnie przy okazji uslyszalem ze z turbosprezarki hurtowo ucieka olej i trzeba nastawiac sie albo na regeneracje albo na wymiane... :evil:
                        a jezeli sie z tym nie ogarne to nikt nie gwarantuje ze pewnego pieknego dnia podczas jakiegos wyprzedzania nie zobacze klebow czarnego dymu wydobywajacego sie z wydechu i komory silnika :evil:

swoja droga "ku pocieszeniu" stwierdzono ze 4 inne octy po chipowaniu czekaja wlasnie na nowe turbiny...

zastanawiam sie tylko dlaczego na miejscu parkingowym nie ma nigdy plam oleju skoro turbo rzekomo tak go puszcza? gdzie myslicie ze mozna w Wawie podjechac zeby to zweryfikowac?

a dwa gdyby rzeczywiscie byla koniecznosc wymiany to czy sa jakies lepsze turbiny ktore moglbym wstawic w miejsce serii oprocz turbo od 130tki? 1,9tdi 110km 2003r.

Komentarz

Zamieszczone przez q1
                          swoja droga "ku pocieszeniu" stwierdzono ze 4 inne octy po chipowaniu czekaja wlasnie na nowe turbiny...
                          Wynika z tego, że tez bez "czipowania" nie padają...

W Lublinie w salonach Danelczyka (VW/Audi/Skoda) jak sie odbiera samochód z turbiną podpisuje się oświadczenie o zapoznaniu się z "exploatacją turbo". Takie info sie oczywiście dostaje... wydawało mi sie to głupie... ale z tego co słyszałem, grubo ponad połowa awarii to wynik złego exploatowania turbiny.

Komentarz

• Lukasso
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 611

Zamieszczone przez q1
                            zastanawiam sie tylko dlaczego na miejscu parkingowym nie ma nigdy plam oleju skoro turbo rzekomo tak go puszcza? gdzie myslicie ze mozna w Wawie podjechac zeby to zweryfikowac?
                            wydaje mi się że olej może się też spalać własnie w turbo i wylatywać w postaci dymku z rury wydechowej, ale pewny nie jestem :| , a dużo Ci tego oleju ubywa np. na 1000km?

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

q1, Ile miedzy wymianami dolewasz oleju, w Swojej i tamtych?? Silnik jak rozumie AHF/ASV
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• q1
                                Drive
                                • 2005
                                • 88

Maicroft, olej wymieniam co 15kkm, pierwszy raz dolewalem miedzy 45 a 60 (w sumie litr), teraz podczas serwisu (70kkm) tez dolali litr.

Lukasso, nie chodzi tu na pewno o spalanie oleju w turbo tylko o wyciek sensu stricto - serwisant pokazywal mi jak ubrudzona olejem jest obudowa turbiny

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

q1, No to faktycznie cos jest nie tak. Poprzednia turbina miala przejechane 75kkm i nie trzeba bylo dolewac nic oleju miedzy wymianami 15kkm. Jako ze w starej zakoksowaly sie lopatki, to serwis ja wymienil i ma nie cale 20kkm i tez nic nie dolalem jeszcze.

A w ktorym to miejscu cieknie, nie przy wezyku ktorym olej doprowadzany jest do turbiny.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• q1
                                    Drive
                                    • 2005
                                    • 88

Maicroft, bede musial gdzie na kanal podjechac i na spokojnie to obejzec po zdjeciu oslon skad dokladnie kapie ten olej.

a moze ktos poleci jakis zaklad w Warszawie badz okolicy gdzie wiedza jak podejsc do tych kwestii?

Komentarz

• DGW
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 2330

q1, www.motoarena.pl polecam jeśli zdecydujesz się na regenerację. 750 bez FV. W swojej czeszce właśnie będe zakładał turbawke od nich. Dałem swoją, wziołem od ARL-a :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                                      NFPNorth-West
                                      2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                      WARSZTAT www.dsize.pl
                                      ->
                                      CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                      spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• q1
                                        Drive
                                        • 2005
                                        • 88

dobrygrzeswawa, dzieki, pewnie wyprobuje

Komentarz

• jackq
                                          Classic
                                          • 2007
                                          • 5

Podepne sie pod temat bo właśnie musze regenerować turbine. Czy ktoś może zna tą firme http://www.kerim.net.pl/ bo mam na miejscu i zastanawiam sie czy ktos juz moze tam regenerował. Inaczej zostaje mi turbo-tec.
                                          A3 1.8T Quattro
                                          201PS by CompSport

-------------------------------------------------------
                                          Sprzedam moduły komfortu kierunkowskazów.
                                          Raz ruszasz manetka kierunek mignie 3 razy.
                                          Info na PW

Komentarz

Pracuję...