Ja wolałem dobry "klej na drodze" kosztem kilku groszy więcej za paliwo
Zgadzam się, pytanie tylko pozostaje czy dla przeciętnego użytkownika głównie jeżdżącego po mieści, rozsądnymi prędkościami z rodziną, ta niewielka (tak myślę) różnica będzie aż tak wyczuwalna? Na pewno miedzy tak zwanymi "firmówkami" a reszta, ale w tym przypadku?
Pytam bo szczerze nie miałem okazji do takich porównań podobnych modeli tego samego producenta.
Nie wiem... Ja jeżdżę sam, czasem z panną i "... lubię zapierd...ać". Jak ktoś jeździ spokojnie, to i Dębica wystarczy.
Zvenčí vypadá sice jako stará známá, ale je to nejnovější model v nabídce. Mezi vůbec prvními jsme se projeli novou Octavií Tour. V Česku má nová velká levná škodovka v nabídce jediný motor.
ano jest, w porównaniu do starego Toura nie ma klimatronika, czujnik cofania nie jest w pakiecie, brak gazu, brak pakietu Sport. Ale ciekawe, nie powiem.
Po pierwsze witam wszystkich jako nowicjusz na forum,
Co do filmu, to zastanawiające są dwie rzeczy :
- po pierwsze reflektory wyglądają na zwykłe, nie widzę w nich soczewek, a w standardowej specyfikacji OTII (choćby umieszczonej tutaj na forum) wyraźnie podano reflektory projekcyjne;
- po drugie deska wygląda jak ta z OIIFL, czyli nowy układ zegarów, białe podświetlenie i graficzny wyświetlacz komputera - IMO dużo lepiej niż ta z przed liftingu.
Tylko skoro to auto przede wszystkim praktyczne, dlaczego nie ma listew bocznych na drzwiach tylko jakieś przetłoczenia (pozostałości po listwach)? To kwestia oszczędności?
[ Dodano: Pon 15 Lis, 10 19:15 ]
Zamieszczone przez piotrek_os
Dopiero beda jaja przy jakich kolwiek cześciach.....
Co przez to rozumiesz? Do wnętrza OTII będą pasować te od OIIFL, zewnętrznie te z OII...
Tylko skoro to auto przede wszystkim praktyczne, dlaczego nie ma listew bocznych na drzwiach tylko jakieś przetłoczenia (pozostałości po listwach)? To kwestia oszczędności?
Za nie życzą sobie 250zł - albo 100zł zależy od salonu.
Tourem II nie, ale O2 z tym silnikiem 1.4 i O2FL 1.6 jeździłem przed zamówieniem. Ja zamawiałem ponad miesiąc temu w pierwszych dniach od wprowadzenia modelu do sprzedaży. Jeszcze chyba tych samochodów nie ma w ogóle - pierwsze się będą pojawiać z tego co sie orientuje od początku grudnia.
Wrzuciłem pełen tekst do tłumacza Google i wyszło między innymi, że w Czechach w standardzie mają tylko 2 poduchy, więc może za lampy projekcyjne też trzeba u nich dopłacić?
Poza tym koleś pisze, że wnętrze choć smutne, wykonane jest z dobrej jakości i dobrze spasowanych materiałów. Zastanawiające są boczki drzwi, bo wyglądają jakby częściowo pokryte materiałem (w kolorze foteli) - to byłby fenomen w tej klasie przy jakości wykończenia dzisiejszych aut...
Z gazem do tour'a nie będzie tak prosto,
dziś dzwoniła do mnie Pani z salonu z informacją, że silnik 1.6 EuroV nie ma "homologacji" na gaz.
Wygląda na to wszyscy miłośnicy gazu będą początkowo w kropce? Brak możliwości instalacji?
Tak spytam - czym się różią reflektory projekcyjne od nieprojekcyjnych ?
reflektor projekcyjny to taki gdzie za rozproszenie światła odpowiada soczewka (tak jak w reflektorzeksenonowym). Wzykły to taki gdzie ze rozproszenie światła odpowiada paraboliczne lustro (np. zwyły reflektor z O II przed liftem).
Tak spytam - czym się różią reflektory projekcyjne od nieprojekcyjnych ?
reflektor projekcyjny to taki gdzie za rozproszenie światła odpowiada soczewka (tak jak w reflektorzeksenonowym). Wzykły to taki gdzie ze rozproszenie światła odpowiada paraboliczne lustro (np. zwyły reflektor z O II przed liftem).
Komentarz