Silniki 1.4 TSI Volkswagena do poprawy...!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arekban
    Ambiente
    • 2010
    • 208

Trochę po za tematem się zrobiło.
    Piszcze lepiej chłopaki czy Wam TSI nie terkoczą po odpaleniu.

Komentarz

• paweł2
      L&K
      • 2010
      • 1405

Z wszystkich Tsi najlepiej sie trzyma 2.0tsi
      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Ile kosztuje napinacz do 1.4 tsi 122 ps ?

Komentarz

• liroyek
          Rider
          • 2008
          • 620

jak dam rade udam sie do VW i zrobie filmiki jak sie tam odpalaja na zimno democary
          ale z tego co kojarze mialem golfa 1.4 122 i polo 1,2 tsi i wszystkie na zimno chwile glosniej chodza ale to nie to co ktos podal na youtube jemu to chodzilo glosniej niz disel ale ponowie nie popadac w paronoje, kazdy silnik zimny glosniej chodzi nawet disel
          Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
          bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
          http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
          Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

• Tichy
            Rider
            • 2010
            • 544

Na podanych forach piszą, że przyczyną problemów był nastawnik wałka rozrządu i że VW zmodyfikował jego budowę, żeby wyeliminować problem. Czyli ten temat jest opanowany. Problemem pozostaje napinacz łańcucha, sam łańcuch i pompa...

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Zamieszczone przez liroyek
              jak dam rade udam sie do VW i zrobie filmiki jak sie tam odpalaja na zimno democary
              ale z tego co kojarze mialem golfa 1.4 122 i polo 1,2 tsi i wszystkie na zimno chwile glosniej chodza ale to nie to co ktos podal na youtube jemu to chodzilo glosniej niz disel ale ponowie nie popadac w paronoje, kazdy silnik zimny glosniej chodzi nawet disel
              Tak sądzę, żeby nie popadać w paranoję, ale zaczynam mieć wątpliwości czy moja bryka przejeździ bez kosztów cały zakładany okres eksploatacji - ~ 200 kkm (6-7 lat po 30 kkm rocznie).

Cóź, po zimie zacznę słuchać silnika i naprzykrzać się w ASO .....

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Tak sobie czytam i jak zwykle śmiac mi sie chce z leczenia kompleksów przez niektórych - VW odwalił kichę w 1.4 TSI, ale to niewazne, bo przecież ... inne marki też odwalają kichę. Więc gdzie problem?? Ano tu, że jak ktoś wydaje swoje ciężko zarobione piniądze na auto za kilkadziesiąt tys zł to chciałby dostać produkt pełnowartościowy. Szczególnie gdy kupuje tak zachwalane pod niebiosa auto jak VW które to jest och, ach i wogóle totalnie bezawaryjne itd.
                Co zaś się tyczy Kii, to mój teść ma od 3,5 roku Ceed-a 1.4 16V i puki co po przejechaniu 50 tys km nie wystąpiła w tym aucie ANI JEDNA awaria. Życzyłbym takiego wyczyny 2 x droższym autom VW
                Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

Dodatkowo problem z napinaczami w 1.8 tsi .....

Komentarz

• Nie wiem po co ta panika...Przecież problem dotyczy 1.4 TSI 160km więc żadnego posiadacza OII to nie dotyczy.

loyd, jaki problem? Pamiętaj że 1.8 TSI pakują do Leona, Paska, Audi A3 i pewnie jeszcze do kilku innych aut, a więc 3 przypadku na sprzedana taka ilość auto to nie jest tragedia...

Jak dla mnie to temat w ogóle nie dotyczy w ogóle Octavii.

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

kross12,

arekban podawal linki do dyskusji, gdzie opisywane były problemy naszych ("caxa") silników (zobacz na stronie 6 wątku).

Komentarz

• o ku&#a :shock:
                        W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Tu rzeczywiście jest coś nie tak...
                        Loyd też tak masz?
                        Ja się o nic nie martwię, auto mam z 2010 więc vw poprawił babole
                        Miejmy nadzieję że w 1.4 TSI tez to poprawili

Komentarz

• loyd
                          RS
                          • 2010
                          • 2342

kross12, nie mam takich efektów.

Po właczeniu silnika rzeczywiście pracuje on troszkę głośniej i ma podwyższone obroty, ale w instrukcji pisze, że jest to normalna sytuacja.

Auto kupiłem jakoś marzec/kwiecień 2010 r. więc narazie obserwuję co się dzieje (jeszcze 15 miesięcy gwarancji) u innych.

Komentarz

• loyd, to że po dłuższym postoju auto łapie wyższe obroty i pracuje trochę głośniej to norma, moim zdaniem nie ma się czym przejmować i podniecać, niczego to nie zmieni. Jak silnik będzie kaplica to zrobić swapa na 2.0 TSI i wszystko na temat
                            Swoja drogą, dużo rzeźby jest przy takim swapie z 1.8 TSI?

Komentarz

• liroyek
                              Rider
                              • 2008
                              • 620

tez jestem ciekaw bo ktos napisal ze 1,4 na 2,0 to duzo
                              Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
                              bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
                              http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
                              Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

• grzes74
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 176
                                • Rapid (NH3)

Zamieszczone przez arekban
                                Zamieszczone przez Tichy
                                Zamieszczone przez arekban
                                A co Ty myslisz ze Kia to nie gniot i daje np 7 lat gwarancji na rozrząd ?
                                Gniot, gniot - inaczej bym o Octavi nie myślał tylko Ceed'a kupował
                                W końcu dobrze piszesz Sam myślałem przez chwilę o Ceed ale się szybko wyleczyłem po wizycie na forum Ceeda i przeczytaniu o tysiącu drobnych i mniej drobnych awarii.
                                To samo by mogli napisać o octavii użytkownicy ceeda i30 czy Megane.

Na każdym forum piszą głównie ci co mają jakiś problem z autem.
                                Przecież nikt nie będzie się brandzlował satysfakcją że przejechał kolejny 1000 km bez wtopy.

[ Dodano: Czw 09 Gru, 10 21:45 ]
                                Zamieszczone przez Big
                                Tak sobie czytam i jak zwykle śmiac mi sie chce z leczenia kompleksów przez niektórych - VW odwalił kichę w 1.4 TSI, ale to niewazne, bo przecież ... inne marki też odwalają kichę. Więc gdzie problem?? Ano tu, że jak ktoś wydaje swoje ciężko zarobione piniądze na auto za kilkadziesiąt tys zł to chciałby dostać produkt pełnowartościowy. Szczególnie gdy kupuje tak zachwalane pod niebiosa auto jak VW które to jest och, ach i wogóle totalnie bezawaryjne itd.
                                Co zaś się tyczy Kii, to mój teść ma od 3,5 roku Ceed-a 1.4 16V i puki co po przejechaniu 50 tys km nie wystąpiła w tym aucie ANI JEDNA awaria. Życzyłbym takiego wyczyny 2 x droższym autom VW
                                50 tys to "mega" osiągnięcie. Ale fakt że KIA/ Hyundai zrobiły niesamowity postęp jeśli chodzi o jakość za 5-6 lat zagną wielu producentów w EU. VW odwalił wiele KICH ale zaufanie do VW w kraju nad wisłą jest bezdenne, bezgraniczne i ślepe.
                                1.4 TSi to bardzo fajny silnik (póki co) - wersja którą mamy w Octaviach jest jeszcze nienaznaczona problemem więc nie panikujmy. Ot to tak jakby przyklejać łatkę z pechowego 2.0TDI do 1.9 TDI - niby letko rozwiercony, 2 wałki w rozrządzie - a jednak się nie udało na początku.
                                pozdrawiam
                                Grzes
                                polecam :

www.octavia-forum.de
                                www.skodacommunity.de
                                www.briskoda.net........

Komentarz

• shok
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2070
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez grzes74
                                  pechowego 2.0TDI do 1.9 TDI - niby letko rozwiercony, 2 wałki w rozrządzie - a jednak się nie udało na początku.
                                  ale to dwa rózne silniki.A nie jakies tam rozwiercone 1.9...

Komentarz

• Tichy
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 544

To samo by mogli napisać o octavii użytkownicy ceeda i30 czy Megane.

Na każdym forum piszą głównie ci co mają jakiś problem z autem.
                                    Przecież nikt nie będzie się brandzlował satysfakcją że przejechał kolejny 1000 km bez wtopy.
                                    Tylko zobacz ile postów z problemami jest na forum Kia Ceed a ile tutaj... A użytkowników tutaj kilka razy więcej. Trochę to daje do myślenia...

Komentarz

• Jac_ek
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 1733

zrobiły niesamowity postęp jeśli chodzi o jakość za 5-6 lat zagną wielu producentów w EU.
                                      niesamowity? to że dogonił innych producentów w dziedzinie wykończenia wnętrza to nie niesamowity postęp, tylko jedyna możliwość utrzymania się na rynku, a za 5-6 lat nic się nie zmieni - bo jak to się mówi - nie ma darmowych obiadów. Za wszystko trzeba zapłacić, kto za to zapłaci? - nic się nie zmieni - wręcz przeciwnie pewnie powstaną tańsze uboższe wersje/modele samochodów.

ale zaufanie do VW w kraju nad wisłą jest bezdenne, bezgraniczne i ślepe.
                                      sprzedaż VW w PL to raczej jakiś ułamek całej produkcji, u nas kupuje się głównie używki
                                      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• loyd
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2342

Zamieszczone przez Jac_ek
                                        sprzedaż VW w PL to raczej jakiś ułamek całej produkcji, u nas kupuje się głównie używki
                                        Co nie zmienia faktu, że zaufanie do VW jest w erpelandii nieograniczone.

Jak już pisałem kolega się ze mnie śmiał, że skodę kupiłem. Jak zobaczył w homologacji, że silnik wyprodukował VW to odrazu stwierdził, że to jednak porządna fura :haha: :haha: :haha:

Komentarz

• Skfarek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 4795
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

loyd, si, a najlepszym autem w Polsce jest pasek "w kombi" "w tedeiku", oczywiście sprowadzony z niemcowni, z przelotem ok. 100 tys. km, od emeryta rocznik 1935 :P
                                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• loyd
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2342

Taaaaa i do tego w skórze banan, w bixenonach i w pełnej elektryce ........

[ Dodano: Pią 10 Gru, 10 11:50 ]
                                            A i jeszcze w "navi" w "klimie" i w "automacie" ....

Komentarz

Pracuję...