reflektory

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Radkow
    Rider
    • 2004
    • 299

reflektory

wrecz mozna powiedziec, ze na B6 minimalnie wyzej stoi.
    Te amorki sa duzo mocniejsze, gupi przyklad, ze przod nie ma np. odbojnikow
    Pozdrawiam
    Radek
  • lester
    Drive
    • 2004
    • 54

reflektory

czy ktos moze wyjmowal i rozkrecal kiedys reflektory?
    pytam sie , bo moje sa strasznie brudne w srodku i chcialbym je troche wyczyscic..
    no i niewiem czy to ma sens bawic sie jesli to jakis hardkorowych zabiegow wymaga..
    GETAWAY DRIVER

Saab 9-5 Aero Black Estate

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

ZTCW sa zespolone i nie ma opcji ich rozebrac.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• dede_adam
        L&K
        S_OCP Member
        • 2004
        • 1449

niebylbym taki pewien czy te z przed liftingu (a kolega ma slx`a)
        nie byly jakos wlasnie lrozkrecalne :roll:

Komentarz

nowe na pewno nie są, mozna zdemontować tylko soczewkę od przeciwmgielnych.
          Chyba że sie postarac o same szkło( w starym modelu), starez bić oczyścic lustro i załozyć nowe.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez Bond
            ...starez bić oczyścic lustro i załozyć nowe.
            Mialo byc bez hardcoru a zbic i wlepiac nowe to chyba to juz jest hardcore :diabelski_usmiech
            Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek_rd
              Ambiente
              • 2004
              • 201
              • Octavia III (5E3)
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

W mojej poprzedniej Oct z 99r. można bylo zdjac szkło. Było mocowane na metalowe zaciski wokół reflektora. Oczywiscie trzeba bylo najpierw wymontować cały reflektor.

Komentarz

• Mach
                Rider
                • 2004
                • 349

robilem cos takiego w starej octavce (' 98 ) cale reflektory mozna ladnie rozebrac na czynniki pierwsze. Klosze sa szklane (wiec bardzo ladnie domywaja sie w zmywarce domowej). Mozna wybebeszyc tez cale lustro i sama tylna plastikowa czesc tez oczyscic. Trzeba uwazac z lustrem !!! Nie wolno jechac zadnym detergentem lub innym plynem do mycia bo zejdzie caly odblysnik (jest mega delikatny).
                Przy skladaniu wszystkiego do kupy warto kupic w ASO nowe uszczelki miedzy korpusem lampy a kliszem (kiedys to kosztowali kilkanascie zl a ASO). Jesli brakuje z tylu dekielkow od strony gdzie sie zmienia zarowki tez warto dokupic bo glawnie tamtedu sie syfi.
                W kazdym razie polecam taka operacje (mycie + nowe uszczelki i dekielki - one tez powinny miec swoje male uszczeleczki) k
                A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• RomanS
                  Elegance
                  • 2004
                  • 804

Zamieszczone przez Mach
                  robilem cos takiego w starej octavce (' 98 ) cale reflektory mozna ladnie rozebrac na czynniki pierwsze. Klosze sa szklane (wiec bardzo ladnie domywaja sie w zmywarce domowej). Mozna wybebeszyc tez cale lustro i sama tylna plastikowa czesc tez oczyscic. Trzeba uwazac z lustrem !!! Nie wolno jechac zadnym detergentem lub innym plynem do mycia bo zejdzie caly odblysnik (jest mega delikatny).
                  Przy skladaniu wszystkiego do kupy warto kupic w ASO nowe uszczelki miedzy korpusem lampy a kliszem (kiedys to kosztowali kilkanascie zl a ASO). Jesli brakuje z tylu dekielkow od strony gdzie sie zmienia zarowki tez warto dokupic bo glawnie tamtedu sie syfi.
                  W kazdym razie polecam taka operacje (mycie + nowe uszczelki i dekielki - one tez powinny miec swoje male uszczeleczki)

Robiłem to samo w Passacie( model 88-93). Obecnie zastanawiam się nad Octavią. Mam wersje 99/00 z przeźroczystymi kloszami i powinienem się do tego zabrać.
                  Wersja z przed liftingu jest rozbieralna jak napisał Mach. Lustro to faktycznie problem, poprzednio użyłem czystej wody i waty ale i tak pozostały mikroślady( w efekcie jednak różnica w świeceniu była zauważalna gołym okiem, przy wyłączonych światłach też było widać różnicę). Jedyny problem to nie można pozwolić aby woda zaschnęła na lustrze. Zastanawiam się nad użyciem płynu nabłyszczającego do zmywarek, ale nie wiem czy jest dość delikatny ?

Pytanie do kogoś znającego się na fotografii tradycyjnej : jaki jest skład płynu do płukania zdjęć ? Wiem, że jedną z jego cech jest to, że nie ma efektu zaschniętych kropel wody. A może sama woda destylowana ? Albo alkohol (chociaż szkoda...).
                  Gdy to robiłem to nie miałem dostępu do nowych uszczelek, więc odrobina silikonu na stare załatwiła sprawę.
                  Aha, ja mam dekielki gumowe, więc chyba żadnych uszczelek tam nie musi być, co ?
                  Bo nie widzę.
                  Reflektory po liftingu są nierozbieralne, ale można wlać do nich wody z płynem do naczyń (to moja wersja, może jest lepsza ?) i potrząsać reflektorem. Potem oczywiście wielokrotne płukanie aby pozbyć się resztek płynu. Przez otwory po żarówkach można użyć małego (ale długiego) - hmm, co za skojarzenia- pędzelka i nim oczyścić szybę. To oczywiście przed płukaniem.
                  W tym przypadku jeszcze bardziej przydałby się środek który by nie pozwalał wodzie zaschnąć.
                  Jest to dłubanina ale już to robiłem i efekty są zauważalne.
                  A może ktoś zna lepszy patent ?
                  Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Dokładnie, jak mówia przedmówcy po płukaniu zostają slady po kroplach wody i lipnie to wyglada.
                    Spierd... m rok temu nowy reflektor jak wymieniałem zarówkę pod napieciem i nastapiło zwarcie, dymek ze spiecia osiadł na lustrze oraz na szkle i reflektor został zamglony. Rozebrałem na czynniki pierwsze ale rozdzielenie szkła od lustra okazało się za trudne,żadne płukania nie pomogły,po detergencie zostaje piana, po czystej wodzie zacieki, wata na zagietym drucie tęż nie do zdała egzaminu, pozostały moje odciski na soczewce oraz kupa zaschniętych kropel ops: . Nawet wody nie dało sie załkowicie zlac z reflektora, trzeba było osuszyć.
                    Ale panowie w serwisie wymienili na gwarancji (całe szczęście) , bo stwierdzili ze zaparowuje i jest nieszczelny,a ja nie wyprowadzałem ich z błędu i jest k

Komentarz

• Luca
                      Rider
                      • 2004
                      • 524

Hej, wszystko sie da tylko trzeba chcieć,, musisz mieć mocną nagrzewnicę, delikatnie na połączeniu plastyk reszta reflektora i powolutku odejdzie, mozolna praca ale sie da. potem troszkę kleju i znowu grzanie i czekanie az wystygnie , następnie montaż.
                      Jedź do ASO, oni mają tzw "naprawę dobrej woli" i mogą kilka spraw powymieniać, tylko trzeba wiedziec jak z nimi rozmawiać :wink: :wink:
                      Powodzenia
                      "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                      Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                      Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                      www.dynosoft.pl

Komentarz

• Piotrus
                        Rider
                        • 2004
                        • 524

Jeśli chodzi o krople to można zastosować np. Fotonal lub jakiś inny środek używany w fotografii.
                        Piotruś
                        AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

U mnie lampy wygladaja fatalnie - sa spekane i jedna jest zamglona. Akurat pekla mi szyba i bede ja zglaszal w ramach AC - mam nadzieje, ze lampy tez mi zakwalifikuja do wymiany. :?
                          TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...