[O2] Spalanie poraz "enty"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • otiv_5
    Classic
    • 2011
    • 19

bierz Fiata i nie przejmuj sie opiniami :!: Bravo jest fajnym samochodzikiem i jesli wielkosc Ci odpowiada to czego chciec wiecej za ta cene. I koniecznie pochwal sie na forum
  • piotrmax
    Drive
    • 2010
    • 55

Witam jestem od 3 dni szczęśliwym właścicielem szkodnika, jest normalnie rewelacja ale jedno co mnie zaskakuje to spalanie komputer pokazuje mi, że średnie spalanie wacha się przy mojej jeździe od 6,3-6,6 no i tu dla mnie szok miało być mniej w jedzie w korkach pokazuje nawet 7. Dodam, że go jakoś nie gwałcę 2,8 i następny bieg. Gdy wyjadę do domu to juz to spalanie spada. do 6,3 ale dalej to dla mnie szok. Jeszcze nie jechałem w długiej trrasie. Może jakieś podpowiedzi??

[ Dodano: Pią 19 Lis, 10 18:27 ]
    Silnik 1.9 TDI

Komentarz

• krzychu_krk
      Classic
      • 2007
      • 5

[O2] Spalanie poraz "enty" - spokojnie

Doedytowałeś 1.9 TDI. Zatem:

1. Spokojnie - po 3 dniach jazdy w korku to bardzo dobry wynik.

2. Pierwszy bak i tak idzie na straty. U mnie w cyklu mieszanym spalanie po pierwszym baku wyszlo 6.5/100, a po drugim juz 6.3. Jazda mniej wiecej ta sama. A obecna wartosc masz w sygnaturce.

3. 6.3 opisane w katalogu to jazda po miescie, ale 23 - 5 :P

4. Jazda w trasie Cie milo zaskoczy. 5.5 przy 4 osobach i pelnym bagazniku i predkosci rzedu 100 - 130.

Podsumowujac:
      CIERPLIWOSCI
      NA KORKI I TAK NIE MA MOCNYCH

Krzychu
      --- Mówi się, że tylko 5% kierowców to [...], ale dlaczego jadą właśnie przede mną??!! ---

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piotrmax,
        poczytaj :

to dojdziesz do wniosku, że twoje auto mało pali
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek