Zamieszczone przez Puchacz
Bulgotanie w OI 1,6 benzyna
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Andrew
Bulgotanie w OI 1,6 benzyna
Witam
Octavia I benzyna 1,6 (benzyna) 102 KM
Kiedy samochód chodzi na wolnych obrotach i zwiększy się obroty (obojętnie czy przy ruszaniu czy na postoju) w okolicach środkowej konsoli (jakby z nagrzewnicy albo gdzieś zza przegrody silnika) rozlega się dosyć głośne bulgotanie.
Auto jest nowe i ma przejechane dopiero 8 kkm
Panowie w ASO nie widzą co to takiego
Andrew
-
Jeśli myślimy o tym samym to wydaje mi się, że to paliwko sie przelewa (chyba nadmiar wraca z powrotem).U mnie to jest słyszalne tylko na 1-szym i 2-gim biegu bo wtedy najwięcej benzynki ciągnie silniczek.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
własnie miałem to powiedziec ja jak przejechałwem pierwsze 5k km od nowosci musiałem dolac płynu do chłodnicy bo tez tak bulgotało dolałem i przestało jak sie dowiedziałem od jednego z pana z ASO a dokładniej z Emidy (Artur Zimny obecnie szef serwisu) to tak jest czasami ze sie zapowieczy przy małej ilości płynu i mimo tego w zbiorniku widać ze jest ok to w żeczywistości jest mało!!!
Komentarz
-
-
Re: Bulgotanie w OI 1,6 benzyna
Zamieszczone przez AndrewWitam
Octavia I benzyna 1,6 (benzyna) 102 KM
Kiedy samochód chodzi na wolnych obrotach i zwiększy się obroty (obojętnie czy przy ruszaniu czy na postoju) w okolicach środkowej konsoli (jakby z nagrzewnicy albo gdzieś zza przegrody silnika) rozlega się dosyć głośne bulgotanie.
Auto jest nowe i ma przejechane dopiero 8 kkm
Panowie w ASO nie widzą co to takiego
Andrew
Wracając do bulgotania (bo też mam) i dylematu czy paliwo to czy chłodzenie - przy 12 tys. zauważyłem, że znacznie ubyło mi płynu chłodzącego. Zrobiłem dolewkę i pewnie dzisiaj sobie pooglądam co się dalej dzieje. Zaraz przegląd, więc trzeba zrobić "rachunek sumienia"...
Komentarz
-
Komentarz