Bulgotanie w OI 1,6 benzyna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Bulgotanie w OI 1,6 benzyna

Zamieszczone przez Puchacz
    Codziennie o 4 z minutami robi sie backup calej bazy serwera, wiec imo to nie potrzebne. Przechowywany jest backup z ostatniego tygodnia + po jednym z kazdego tygodnia wstecz.
    A włąsnie przed chwila był backup było o 23:00.Co ty na to :?:

Bulgotanie w OI 1,6 benzyna

Witam
    Octavia I benzyna 1,6 (benzyna) 102 KM
    Kiedy samochód chodzi na wolnych obrotach i zwiększy się obroty (obojętnie czy przy ruszaniu czy na postoju) w okolicach środkowej konsoli (jakby z nagrzewnicy albo gdzieś zza przegrody silnika) rozlega się dosyć głośne bulgotanie.
    Auto jest nowe i ma przejechane dopiero 8 kkm
    Panowie w ASO nie widzą co to takiego

Andrew

Komentarz

• splawik
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1292

Jeśli myślimy o tym samym to wydaje mi się, że to paliwko sie przelewa (chyba nadmiar wraca z powrotem).U mnie to jest słyszalne tylko na 1-szym i 2-gim biegu bo wtedy najwięcej benzynki ciągnie silniczek.
      A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
      AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
      O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
      -------------------------------------------------
      Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• mirus
        Ambiente
        • 2005
        • 213

Sądzę, że możesz mieć zapowietrzoną nagrzewnicę. W Fiatach to częsta przypadłość.
        Rozumiem że nie ubywa ci płynu chłodzącego.
        Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
        Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• karmel
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1363

własnie miałem to powiedziec ja jak przejechałwem pierwsze 5k km od nowosci musiałem dolac płynu do chłodnicy bo tez tak bulgotało dolałem i przestało jak sie dowiedziałem od jednego z pana z ASO a dokładniej z Emidy (Artur Zimny obecnie szef serwisu) to tak jest czasami ze sie zapowieczy przy małej ilości płynu i mimo tego w zbiorniku widać ze jest ok to w żeczywistości jest mało!!!
          TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Mrykot
            Drive
            • 2005
            • 85

Re: Bulgotanie w OI 1,6 benzyna

Zamieszczone przez Andrew
            Witam
            Octavia I benzyna 1,6 (benzyna) 102 KM
            Kiedy samochód chodzi na wolnych obrotach i zwiększy się obroty (obojętnie czy przy ruszaniu czy na postoju) w okolicach środkowej konsoli (jakby z nagrzewnicy albo gdzieś zza przegrody silnika) rozlega się dosyć głośne bulgotanie.
            Auto jest nowe i ma przejechane dopiero 8 kkm
            Panowie w ASO nie widzą co to takiego
            Andrew
            W ASO przy tego typu problemach występują dwie odpowiedzi: "problemu nie potwierdzono", jeśli nie zostaniesz, żeby pokazać o co chodzi, albo "TTTM", jeżeli pokażesz. U mnie wystąpiły obie opcje po kolei. Ale w ASO, w którym byłem, pracownik od napraw gwarancyjnych zdiagnozował w benzynowym silniku świst ze skrzyni biegów jako efekt dźwiękowy koła dwumasowego (czy jak mu tam)...

Wracając do bulgotania (bo też mam) i dylematu czy paliwo to czy chłodzenie - przy 12 tys. zauważyłem, że znacznie ubyło mi płynu chłodzącego. Zrobiłem dolewkę i pewnie dzisiaj sobie pooglądam co się dalej dzieje. Zaraz przegląd, więc trzeba zrobić "rachunek sumienia"...

Komentarz

Pracuję...