[O1] W którym miejscu jest wybity numer VIN?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darecki_1972
    Classic
    • 2012
    • 7

Noi gratulacje super autka!!
    Super praktyczny kolorek noi jeszcze kombi
    Strasznie jestem ciekawy jak jeździ silniczek 1.2 z DSG
    Przyjemnej jazdy
  • KrzysiekW
    Drive
    • 2010
    • 98

Witam, dotychczas znalazłem na tym forum i ogólnie przy pomocy Google następującą informację:
    "Numer VIN wybito w centralnej części przegrody czołowej od góry (widoczny po otwarciu pokrywy silnika). Numer VIN umieszczono również na górnej powierzchni deski rozdzielczej po prawej stronie (widoczny jest w prawym dolnym rogu przedniej szyby)."

Tak jak w opisie tematu, od eksperta wiem, że ten nr VIN pod prawym dolnym rogiem przedniej szyby to jest taka dodatkowa tabliczka, a ten właściwy wybity jest gdzieś pod maską i właśnie jego muszę znaleźć. Przy pierwszym poszukiwaniu go nie znalazłem, więc musi być jakoś schowany. Nie znam się na budowie aut, stąd moje pytanie: Gdzie jest przegroda czołowa? Czy trzeba odkręcić pokrywę silnika, aby zobaczyć ten nr VIN na "centralnej części przegrody czołowej od góry"?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam, Krzysiek.

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

Jest na podszybiu. Podnosisz maskę i tuż przy szybie przedniej jest plastikowa maskownica podszybia. Jest w niej "dziura" przez którą widać wybity VIN...

PS: ja kupując pierwszą O1 nie wiedziałem, że VIN jaest bity również na blasze i sprawdziłem tylko ten widoczny przez szybę...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• KrzysiekW
        Drive
        • 2010
        • 98

Dzięki za odpowiedź. Szukałem tyle w Internecie, a ciągle tylko wyniki odnośnie dekodowania VINu zamiast odnośnie łopatologicznie wyjaśnionego miejsca wybicia VINu znajdowałem.
        Jutro rano będę szukał w tym podszybiu. Pewnie tego miejsca bym się nie domyślił, tylko na blasze bym szukał, a w dodatku ktoś napisał, że trzeba pokrywę silnika odkręcać, a wygląda na to, że nie trzeba.

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

Już mi się miesza, ale albo widać ten numer przez dziurę w podszybiu, albo trzeba zdjąć uszczelkę... Ale w każdym razie ten numer jest gdzieś w tych okolicach
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• KrzysiekW
            Drive
            • 2010
            • 98

Dzięki! To mocno zawęża zakres poszukiwań. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Pozdrawiam!

Komentarz

• delanopl
              Elegance
              • 2009
              • 831

Uszczelki nie trzeba zdejmować, o ile dobrze pamiętam i przypadkiem pół auta nie rozkręć :diabelski_usmiech

Komentarz

• KrzysiekW
                Drive
                • 2010
                • 98

Dzięki Waszej pomocy dzisiaj znalazłem nr VIN wybity na blasze. Jest on mniej więcej tam, gdzie zaznaczył na zdjęciu Agamek12, na blasze nad uszczelką. Jak słusznie zauważył delanopl, nie trzeba zdejmować uszczelki. Po podniesieniu maski trzeba od góry popatrzeć na blachę nad uszczelką, zobaczy się VIN wybity na blasze. Nie jest on niczym zasłonięty przy podniesionej masce.

Komentarz

• delanopl
                  Elegance
                  • 2009
                  • 831

polecamy się na przyszłość

Komentarz

Pracuję...