wycieraczki pomocy!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kamel
    Classic
    • 2006
    • 15

wycieraczki pomocy!!

PiotrB, spota mamy w środe aja od tygodnia na antybiotykach woże żone i dziecko na baseny a sam siedze i patrze jak sie kąpią sorry że tak wyszło ale naprawde nie miałem kiedy sie spotkac może następnym razem. W zeszłym tygodniu miałem strasznie nerwowy tydzień i jeszcze sie pochorowałem
  • amrys
    Classic
    • 2006
    • 10

wycieraczki pomocy!!

dzisiaj w mojej srebrnej!!! wycieraczki znacznie zwolniły!!! to samo tempo dla wszystkich prędkości co robić????

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Pewnie swozen sie zaciera w bardzo szybkim tempie. Metoda pierwsza, rozlozyc przeczyscic papierem sciernym posmarowac i powinno byc dobrze, metoda druga wywalic calosc i kupic nowy mechanizm.

Zakladam, ze silnik wycieraczek jeszcze nie ma potopionego uzwojenia :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• amrys
        Classic
        • 2006
        • 10

było bardzo zap.... ieczone nie dało się rozebrać!!! kupiłem nową przekładnie za 135zeta dzięki za rada silnik ocalał i bangla!!! pzdr

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

jakbys zapodał coca-goli to by musciło - postaraj sie to rozebrac, przesmarowac i bedziesz miał rezerwowy lub na sprzedaz :P :diabelski_usmiech
          DACAR.team

Komentarz

• schamann
            Ambiente
            • 2006
            • 105

JA zapodaje WD40 i pomaga jak narazie,jak nie chce puscic to wykapac przez noc w oleju pusci na 100%
            Były Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM

Komentarz

• Pulse
              Rider
              • 2006
              • 461

Zamieszczone przez Maicroft
              Metoda pierwsza, rozlozyc przeczyscic papierem sciernym posmarowac
              Jak to rozlozyc?

Tak sobie czytam ten watek myslac ze to mnie nie dotyczy wsiadam do auta, deszcz i pojawily sie te same objawy

[ Dodano: Pią 28 Kwi, 06 11:08 ]
              W 3 ASO dostalem 3 rozne informacje
              ASO 1. Mechanizm z robocizna 320zl
              ASO 2. Ramie z robocizna 180zl
              ASO 3. Mechanizm z robocizna 290zl

Trudno smigam do ASO bo czas nagli a auto bedzie za granica do czwartku wiec wole nie ryzykowac a stary mechanizm sobie wezme jako zapas.
              :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

schamann, WD40 pomaga do pierwszego deszczu, albo puki nie bedzie mrozu :x

Pulse, Ostatnio byl taki temat i tam troche wytlumaczylem jak to zrobic i ktos tam robil lub mial robic wg tych wskazowek. Poszukaj w archiwum.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• schamann
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 105

Mi pierwszy deszcz sam nasmarowal i zasuwaly jak nigdy Na poczatku wydawalo sie ze stana ale sie rozruszaly i zapierniczaly az chuczalo i tak do dzis zreszta.Moze od ruchu rdza zeszla a spora ilosc deszczu wyplukala ja na zewnatrz wiem ze wtedy z 2h pracowaly.
                  Były Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM

Komentarz

• rezon
                    RS
                    • 2006
                    • 1894
                    • Volvo
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez schamann
                    pierwszy deszcz sam nasmarowal
                    Też tak miałem, a po pół roku i tak musiałem wymieniać mechanizm. Ten typ tak ma. 100kkm lub 5 lat jest mniej więcej tą granicą

Komentarz

• Pulse
                      Rider
                      • 2006
                      • 461

Juz w drodze do ASO - 80km padly mi praktycznie kompletnie wycieraczki, machaly raz na minute a ostro padalo ;-)
                      Wymienilem w ASO za 288zl brutto z robocizna, wiem ze przeplacilem, ale nie mialem alternatywy bo jutro rano wyjazd. Swoja droga ASO ma kosmiczny narzut! Mechanizm moglbym dostac za ok 150zl a w ASO skasowali za niego 238 :evil: coz czasami za priorytet sie placi.
                      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Buba
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 160
                        • Nissan

Zamieszczone przez Pulse
                        Juz w drodze do ASO - 80km padly mi praktycznie kompletnie wycieraczki, machaly raz na minute a ostro padalo ;-)
                        Wymienilem w ASO za 288zl brutto z robocizna, wiem ze przeplacilem, ale nie mialem alternatywy bo jutro rano wyjazd. Swoja droga ASO ma kosmiczny narzut! Mechanizm moglbym dostac za ok 150zl a w ASO skasowali za niego 238 :evil: coz czasami za priorytet sie placi.
                        Pozwolicie, że podepnę sie pod stary temat...
                        mam problem z silnikiem wycieraczek, odmawia powoli posłuszeństwa, działa baaaaardzo leniwie.

Mechanik zaproponował mi regeneracje za 100zł (w tym demontaż oraz montaż) oraz 6 miesięcy gwarancji na usługę, natomiast nowy ORI silniczek kosztuje w granicach 165 zł - link ), czy waszym zdaniem warto regenerować, czy może kupić ORI, ewentualnie jakiś zamiennik???
                        ~~ pozdrawiam ~~
                        JaceK
                        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
                        Black eleganzze in combi
                        President Johnny II ASC+ President MaryLand...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Komentarz

Pracuję...