Zamieszczone przez Octan
jak oszczednie jezdzic
Zwiń
X
-
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
-
-
Komp zaniża zużycie. Co do oszczędnej jazdy... Rozpędzac się trzeba zdecydowanie i bez pieszczot. Do prędkości przelotowej i git.
Co do spalania to mnei w mojej wychodzi 6.0l. Ostatnio więcej bo Octa więcej stoi niż jeździ i jak ją ruszam raz w tygodniu to po zagrzaniu jest pałowanie
Ja w trasie staram się trzymac obroty na 2200 jełśi chcę śmigac oszczędnie. Tak mi masters ustawił że wtedy silnik się najmniej napracuje.
Ale ogólnie.... to mam w d.. ile pali . Ma zapylać aż siwy dym z tyłu pójdzie
Na pocieszenie dodoam, ze własnie ujeżdżam Nissana 2,5 l Diesel uturbiony i pali po mieście 10 :shock: ale waży prawie 2T
Komentarz
-
-
no chłopaki powiem nie źle. 3,6 to chyba na holu spalił, mi najniższe dotychczasowe spalanie wyszło 4,2 l/100 km ale jechałem jak przysłowiowy emeryt i mało nie zasnąłem za kierownicą
żonie raz udało się zejść do 4,1 l/100km, Szczecin - Międzywodzie, deszcz i b. duży ruch, jechaliśmy praktycznie cały czas nóżka w nóżkę 90 km/h
co do spalania autostradowego to trasa Szczecin - Aachen - 840 km, średnia prędkość wg kompa 124 km/h, realnie jechałem ok 150-160 km.h, miejscami na krótkich odcinkach 170-180 km/h i spalanie wyszło 6.7 l/100 km, prawie przez całą drogę używałem tempomatu
gratuluję wyników
Komentarz
-
-
dlatego do odpychania sie mam mały samochodzik
[ Dodano: Wto 21 Lis, 06 14:22 ]
Zamieszczone przez Bareq140 i jak ci wyjdzie 5,2 litra to masz u mnie skrzynke wodki[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
david
Ja również 3.9, ale pogoda... deszcz, śnieg i w ogóle wszystko, średnio cisnąłem pod 80-90 km/h no i droga do du*y -> Złocieniec -> Szczecin.
Na trasie Białystok -> Szczecin 4,7 styl jazdy mieszany, i z butem i z kapeluszem
Ogólnie ostatnie wskazania z 1500 km 5,6 pól na pól trasa i miasto
Jak sie chce to można
Komentarz
-
Zamieszczone przez davidJak sie chce to możnanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
david
No dobra, źle to ujałem... Jak sie nie przelewa, to trzeba! :roll:
Octe kupiłem dopiero miecha temu, więc jak sie troche odkuje z kasą to pewnie wyłączy mi sie tryb ECON
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcindchociazby po to zeby miec przyjemnosc ze jedzie sie taka fura za tak male pieniadze....nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
david
Ehh, jakie by nasze Szkodniki nie były to i tak najlepszym samochodem zawsze bedzie samochod sluzbowy... :twisted: Zwłaszcza rozpatrując kwestie sredniego spalania... :twisted:
Komentarz
-
Hmm ja w te srode bylem w wawszawce, jakies 360 km w jedna strone. No i wiozlem szefa z jego kolega i tlumaczke na rozmowy handlowe. Przed wyjazdem byly obawy, bo ja slyne z szybkiej jazdy [Do teraz rekord predkosci na rafinerii nalezy do mnie :twisted: ] haha. Ale wracajac do tematu - jechalem jak ci... - nie podobnie do mnie. Tak 90-110 rowniutko, bez wyprzedzania, bez szarpania. Wlaczylem spalanie na kompie i jade, Dyro co siedzial z przodu ma Mondeo 2.0 TDCi i pali mu srednio na trasie kolo 5 l/100km/. No wiec jade i chwilowe spalanie skacze mi miedzy 4,5-5,5 przy 110km/h jakies 6-6,5 l/100km. Mowil, ze niemozliwe, zeby mi tak palil, itd. Siedzial i przez 6 godz jazdy wpatrywal sie w chwilowe spalanie, nie dowierzajac co sie dzieje. Jak wrocilem do domu, to srednia z calej jazdy - 760km wyszla 6,3 wg. komputera, a realnie 6,6 l/100km, bo dotankowalem do fulla jak zwykle. Objechalem Warszawe i nawet sie rezerwa nie zaswiecila To juz drugi raz tak mialem - poprzednio bylem w Zielonce, ale sam i jakos podobne wyniki wyszly. Jak sie chce, to mozna jechac i benzyniakiem oszczednie. Normalanie to mi wychodzi miedzy 7-7,5 l/100km spalanie jak jade na trasie i czesciej wyprzedzam, albo sune kolo 140 km/h.
Miasto to 10 litrow trzeba mu dac, ale i tak niezle, bo srednia na kompie Tryb2 wychodzi 7,8 do 8l/100km w dluzszym okresie. Nawet niezle :szeroki_usmiechByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Tak przy okazji tematu o spalaniu, pytano do kierowników 1.8T. Jaki jest przedział spalania tego silnika. Ja w moim 1.9 TDI zauważyłem że nie moge zejść poniżej 6,4 i wejść powyżej 7,8 (około). Zaznaczam że nie jeżdże celowo oszczędnie - jak nie musze to nie cisne a jak trzeba to ile fabryka i masters dali .
Średnie w podpisieTak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArrakisDjczas,
gdzie w twojej wypowiedzi miała być kropka, przecinek? Czy mógłbyś doprecyzować?Zamieszczone przez djczasokoło 8 litrów do 10, w trasie od 6.8 do 15 przy max bucie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
djczas, 25l/100? :shock:
tyle to pali star200, postarales sie uzyskujac taki wynik :diabelski_usmiechPlanujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
Bareq, To zadna sztuka. Wystarczy butowac na 3 i 4 biegu Np. jak sobie zrobisz przejazdzke po Bieszczadzkich droga, gdzie non stop zakrety i pod gorke. Wtedy praktycznie jedziesz na 3 od 60 do 100 km/h i takie cos wychodzi. Za to frajda z jazdy niesamowita, bo caly czas na niezlym ciagu idzieszByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bareqdjczas, 25l/100? :shock:
tyle to pali star200, postarales sie uzyskujac taki wynik :diabelski_usmiech
w sumie to "prawie" ekonomiczne spalanieZałączone plikinawigację mam - ram pa pa pa pam
Komentarz
-
Komentarz