jak oszczednie jezdzic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Masmo
    L&K
    • 2005
    • 1145

Zamieszczone przez djczas
    szkoda, jak mi sie kiedys spieszyło to i 25 litrów na sto poszło
    Dlatego muszę zostać przy dieaslu, bo najwyższy wynik średniego spalania jaki uzyskałem i to po wirusie był ponizej 9l/100. A jeżdząc tak jak jeżdze mam od 7 do 8 na trasie i trochę poniżej 7l/100 w mieście. A nawet słabe benzyny jakim jeżdziłem nie chciały nigdy zejść poniżej 10l/100.
    Do ekonomicznego jeżdznia mam stosunek podobny jak Clarkson.... :diabelski_usmiech
    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Piotr_T
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 479

Zamieszczone przez Arrakis
      Też jestem zainteresowany. Ile 1.8T pali w dużym mieście przy normalnej, spokojnej jeździe? Jak się to ma do zużycia paliwa przez RS-kę?

Arrakis
      Jak nie ma korka to na odcinku 17km (glownie ul. Pulawska) z Mysiadla do W-wy wychodzi nawet 7.5l/100km (w sobote rano ), a jak jest kompletnie niesprzyjajacy zbieg okolicznosci (czyli z tych 17km, jakies 16km pokonuje w tempie slimaka start-stop) to wychodzi 12.8l/100km.

Komentarz

• hubik
        Drive
        S_OCP Member
        • 2006
        • 77

Zamieszczone przez Piotr_T
        Jak nie ma korka to na odcinku 17km (glownie ul. Pulawska) z Mysiadla do W-wy wychodzi nawet 7.5l/100km (w sobote rano ), a jak jest kompletnie niesprzyjajacy zbieg okolicznosci (czyli z tych 17km, jakies 16km pokonuje w tempie slimaka start-stop) to wychodzi 12.8l/100km.
        Dla porównania dodam od siebie (jadę tą samą trasą tylko kawałek dalej - z Iwicznej).
        W soboty rano (lub w nocy...) wychodzi mi 5,8 a w mega korku codziennym ok. 8 l/100km
        DSG

Komentarz

Pracuję...