ASO Skoda - Bielsko Biała Korczyk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

Pozdrowienia dla kierownika pięknej czarnej O2 z białą wlepą otrąbionego dziś w Białymstoku na Andersa.
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie mam pytanie czy polecacie ASO Skoda Bielsko Biała - Jacek Korczyk, czy pracują tam profesjonaliści ??

Swego czasu miałem przykre doświadczenia z ASO ze Śląska chyba wszyscy wiedzą o kogo chodzi. W związku z tym, że na gwarancji gdzieś musze serwisować samochody myślę o serwisowaniu ich w Bielsku u Pana Korczyka. Co myślicie o tym ASO??

Serwisowana jest tam jedna octa z firmy i wiem, że ich podejście wydawało się ok, tzn. np. podczas wymiany rozrządu sprawdzili cały samochód i powiedzieli co ich zdaniem warto wymienić.

Z drugiej strony, miałem z nimi mały "problem" tzn. po wymianie kompletnego rozrządu po 2 dniach wypłynął płyn z pompy (zrobione w ramach reklamacji bo pompa była od nich), a kilka dni temu okazało się że szumi rolka rozrządu :evil: Dzisiaj auto odstawione ponownie do naprawy ... zobaczymy jakie będzie ich podejście.

W sumie miałem dobre zdanie o tym serwisie pytanie czy ta awaria to przypadek czy coś się tam zmieniło ??
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

phrix, tam pracuje nasz kolega lucasrally :-) Poza tym jest tam super elektryk - chce mu się pracować i lubi zdobywać wiedzę :-) Reszty niestety nie znam
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• Andrev3
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 6116

phrix, ja byłem zadowolony z ich obsługi i czasu jaki poświęcili na moje auto, także ja mogę polecić
        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8033
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez phrix
          drugiej strony, miałem z nimi mały "problem" tzn. po wymianie kompletnego rozrządu po 2 dniach wypłynął płyn z pompy (zrobione w ramach reklamacji bo pompa była od nich), a kilka dni temu okazało się że szumi rolka rozrządu :evil: Dzisiaj auto odstawione ponownie do naprawy ... zobaczymy jakie będzie ich podejście.
          A co do tych napraw/reklamacji ma fachowość mechanika? Nie jest wróżką aby sprawdzić czy część nowa za dwa czy trzy dni się rozleci. Więc 'tych"rzeczy nie brałbym pod uwagę.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

phrix, tam pracuje nasz kolega lucasrally
            Głupio byłoby wypytywać o firmę w której pracuje

A co do tych napraw/reklamacji ma fachowość mechanika? Nie jest wróżką aby sprawdzić czy część ...
            Tu mamy inne podejście, samochód w którym była robiona naprawa robi ogromne przebiegi. Nie mogę pozwolić sobie na to aby samochód zepsuł się 1000 km od domu w obcym kraju. Od ASO wymagam aby zastosowali części najwyższej jakości, gdyby było inaczej wymianę rozrządu dokonywał bym u siebie.

phrix, ja byłem zadowolony z ich obsługi i czasu jaki poświęcili na moje auto
            No i kolejny raz Panowie z ASO podeszli profesjonalnie do swojej pracy.

Dziękuje za przekazane opinie :szeroki_usmiech
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• g_rego_r
              Rider
              • 2008
              • 496

2 auta tam bywają na serwisach i mogę z czystym sumieniem polecić

Komentarz

• tom.tom
                Rider
                • 2009
                • 296

Mi bardzo podoba się w ASO u Korczyka to, że nawet przy drobnej sprawie są solidni i terminowi. Kupowałem tam np. takie pierdoły jak spinki plastikowe do mocowania elementów wnętrza za 50 gr lub dysze spryskiwaczy za 12 PLN i były zawsze w umówionym terminie, nawet dzwonili do mnie po odbiór. Jeżeli w drobnej sprawie są solidni, to bardzo dobrze o nich świadczy. Żałuję całym sercem, że nie kupiłem tam auta, tylko w ASO Inter - Welm Bielsko-Biała. U Korczyka uzyskałem już nieraz fachową poradę, chociaż nie kupiłem tam auta. Mam wrażenie, że bardzo zależy im na kliencie. Podobny bardzo dobry serwis to ASO Skoda w Pszczynie, gdzie zakładają LPG.

Następna Skoda będzie kupiona przeze mnie na 100% właśnie u Korczyka.

P.S. ASO Inter - Welm w Bielsku-Białej omijajcie z daleka, potrafią tylko sprzedać samochód (dali cenę 500 PLN mniej niż u Korczyka). Serwis jest po prostu amatorski, nie ma sensu nawet zadawać pytań. Jakiekolwiek pytanie o LPG kończy się wysłaniem klienta do Pszczyny, 30 km dalej. Założenie radia do Octavii innego niż oryginalne - "Nie da się, kable nie będą pasowały, my takich rzeczy nie robimy". A o tym że trzeba antenę podłączyć przez separator, żeby odbierało FM - pierwszy raz słyszeli. Pytanie: gdzie w Octavii z przodu jest hak holowniczy - "chyba nie ma" )) Znalazłem i pokazałem sprzedawcy, że trzeba zdjąć plastik ze zderzaka i tam jest hak.
                A teraz najlepsze: pękła mi nakrętka mocująca półkę w bagażniku - na gwarancji. Zamówiłem nową. Po miesiącu zdenerwowałem się, pojechałem chyba czwarty raz. Co zrobili ? A odkręcili nakrętkę z innej Octavii stojącej w salonie, i wkręcili do mojej !!! Od paru osób wiem, że zdarzały się tam przypadki podmiany części pomiędzy samochodami klientów. Daleko od Inter - Welm !!!

tom
                Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

No coz, co do terminowosci dzialu czesci, to na przestrzeni kilku lat to sie zmienia.

Podszybie do OI sciagali ponad miesiac, po czym odpuscilem. Serwis, noz coz, mam swoje zdanie na pewne tematy, nie chodzi o fachowosc, a o podejscie, chociaz ostatnio jestem puki co pozytywnie zaskoczony.

Zeby nie bylo, to serwisuje tam od dobrych kilku lat kolejne auta i daje rady, ale trzeba czuwac, nad tym czego sie chce :twisted:
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

Wlepa OCP wywołuje tam ponoć lekką nerwowość
                    Sam ma stamtąd skod (to jedna z tych dwóch, o których pisał g_rego_r) i jest ok.

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

westwi78, bardzo dokładnie to ująłeś
                      już gdzieś kiedyś pisałem reakcje dwóch pracowników wchodzących do salonu na wlepe na samochodzie :twisted:

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Tak, potem pada haslo, to znow ktos z forum :lol:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Wychodzi na to, ze ASO Korczyk lubi naciagac klientow:
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• andrzej1962
                            L&K
                            • 2010
                            • 1306
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Z drugiej strony, miałem z nimi mały "problem" tzn. po wymianie kompletnego rozrządu po 2 dniach wypłynął płyn z pompy (zrobione w ramach reklamacji bo pompa była od nich), a kilka dni temu okazało się że szumi rolka rozrządu :evil: Dzisiaj auto odstawione ponownie do naprawy ... zobaczymy jakie będzie ich podejście.

W sumie miałem dobre zdanie o tym serwisie pytanie czy ta awaria to przypadek czy coś się tam zmieniło ??
                            Oj chyba się zmieniło. Guru Purchawa podsunął Ci linka - poczytaj a tak a pro pos dziwny zbieg okoliczności występująca przy fachowości związanej z silnikiem pomiędzy tymi dwoma wątkami. Czyżby pracował tam "super szefuncio" od silników co to się zna jak nikt inny?! :roll:

Komentarz

• phrix
                              L&K
                              • 2007
                              • 1000
                              • Audi
                              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czyżby pracował tam "super szefuncio" od silników co to się zna jak nikt inny?!
                              Nie. Moim zdaniem serwis ASO Korczyk Bielsko Biała, podchodzi rzetelnie do swojej pracy. Na forum zrobiło się larum, ludzie w podpisach zaczeli jechać po całości na ten salon moim zdaniem niesłusznie. Fajnie jest pisac opinie jeżeli nigdy się nie było w tym ASO a mieszka się w "Gdańsku". Mam nadzieje że wpadka z samochodem Radka zostanie rozwiązana tak aby obie strony były zadowolone.

Osobiście pozytywnie oceniem firmę Pana Korczyka. Co by nie być gołosłownym, zostawiłem im najstarszy firmowy samochodów na wymianę rozrządu, fakt były małe komplikacje ale to nie jest istotne. Usterka została szybko naprawiona, dodatkowo Panowie z serwisu sprawdzili dokładnie hamulce, żarówki, płyny i ogólnie dokonali przeglądu samochodu. (mimo że ich o to nie prosiłem) Powiedzieli co warto wymienić i zrobili to raczej z uprzejmość niż z chęci zarobku. Co mnie również miło zaskoczyło, po kilku dniach do firmy przedzwonił pracownik Skody i zapytał czy wszystko jest ok. Niby pierdoła ale dla mnie to tworzy dobry wizerunek tej firmy. Oczywiście zdarzają się wpadki, ale chyba jak nam wszystkim.

Tw. w moim przypadku nie ma się co dopatrywać niekompetencji z ich strony, ponieważ z ich serwisu jestem zadowolony.

EDIT:

Voit przez wpadkę rozumiałem wysłanie tego pisma, ale to tylko moja opinia.

Uczciwość można oceniać niezależnie od miejsca zamieszkania
                              Nie traktuj tego personalnie, bardziej chodziło mi aby nie przypisać krzywdzącej opinii serwisowi (z którego część ludzi nigdy nie korzystała a śmiało go komentuje).

_

Komentarz

• Voit
                                Elegance
                                • 2010
                                • 816

...A wpadką nazwasz diagnozę auta podczas odkupu auta od użytkownika radek radziszewski , oferowanie niesprawnego auta w komisie jako sprawne, czy usiłowanie wyłudzenia pieniędzy?

Uczciwość można oceniać niezależnie od miejsca zamieszkania.

Komentarz

• mozgi
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1128
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM

może na przyszłość komuś się przyda http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0 :roll:
                                  ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                                  Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

Pracuję...