pakiet ubezpieczen salonowy przy zakupie nowego auta
w salonie dealer zaproponował mi pakiet ubezpieczen za 2400zł do octavii IIFL 1,9tdi ambiente.Na pierwszy rzut oka wydawało się to korzystne ale dzisiaj zasięgnąłem opini w concordii gdzie mam ubezpieczone kilka innych pojazdow i za pakier ac/oc/nw i wartosc zadeklarowaną 75tys zł stawka wynosi nieco ponad 1700zl.Myslę ze juz tej oferty nic nie przebije czy dostaliscie gdzies taniej przy kupnie waszych aut???
no a jakie ma znaczenia ubezpieczenie do napraw....wiadomo ze mająć ac naprawy bede robil w aso w nowym aucie i czy to pzu czy concordia to nie ma znaczenia...
Jeśli tak jest to ok . Kiedyś broker przy okazji ubezpieczenia majątkowego zaproponował mi AC w Warcie (tańsze niż PZU) i okazało się , że jednak naprawa w ASO nie jest możliwa .
Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
ubezpieczyciel ubezpieczajac NOWE auto godzi sie na naprawe w aso w domysle bo przeciez w pierwszym roku tylko aso wchodzi w grę bo jest gwarancja......ale moge spytac 8)
chyba nikt z 12letnim autem nie jedzie do aso....ja po gwarancji zegnam się z aso bo często gęsto sprawdzony warsztat jest lepszy od aso a co najważniejsze o wiele tańszy
moj kolega pracuje w serwisie aso renault i uwierz mi czasem takie cuda sie tam dzieją że nie powstydziłby sie ich żaden warsztat przydrożny :diabelski_usmiech
sprawdź, czy jest utrzymanie wartości przez cały okres ubezpieczenia w przypadku kradzieży. Jak ubezpieczałem ostatnio roczny samochód to też miałem oferty różniące się o kilkaset złotych, ale te tańsze w przypadku kradzieży zwracały wartość rynkową samochodu z momentu kradzieży, natomiast droższe były z utrzymaniem wartości przez cały rok, czyli jak ukradną nawet ostatniego dnia, to wypłacają pełną kwotę z polisy :!:
Za kilka dni odbieram nową octavię, kupuję ją w kredycie 50/50. Do wyboru są dwie firmy ubezpieczeniowe: Allianz i Hestia, Hestia 200 zł tańsza. Wiadomo, że nie zawsze tańsze=lepsze. Czy mógłbym prosić kogoś oblatanego w sprawach ubezpieczeń o poradę, co wybrać ? Obie firmy oferują zwrot 100% wartości z faktury przez pierwsze pół roku.
Słuchaj mam ubezpieczenie w Hestii i jestem pewien ze jezeli bedziesz mial szkode to nie bedzie problemow z wyplata odszkodowania.Mialem 2 szkody z AC i stawiam samochod do byle jakiego warsztatu blach. oczywiscie ASO nawet do mazdy i nic mnie nie intersuje poza zgloszeniem szkody i podpisaniu pare papierkow.Moge ci doradzic ze znajdziesz jeszcze taniej jak ubezpieczysz indywidualnie w hestii(przy nowych samochodach jest 1 rok wartosc fakturowa!!) ja tak zrobilem zaplacilem 1710zł
Komentarz