Odryglowanie samego bagażnika a alarm ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alkeicam
    Classic
    • 2011
    • 17

tomecki994 dzięki wielkie

Andrev3 na Gliwickich trasach to ja jestem dostępny co jakiś czas głównie na DK88.
    Praca na zmiany, jeżdżę co 4 tygodnie trasa Radzionków Gliwice NGK nie narażając się reszcie forumowiczów to tam się robi DPFy do naszych aut i nie tylko.

Pozdrowienia i wesołych świąt życzę wszystkim.
  • _JJ_
    Drive
    • 2010
    • 69
    • Octavia III combi (5E5)

Mam niefabryczny alarm ale możliwe, że każdy alarm działa tak samo. Chcę zrozumieć co się dzieje z alarmem w momencie gdy otwieramy sam bagażnik. Mechanizm otwierania bagażnika działa tak, że sam zaryglowuje bagażnik gdy go z powrotem zamkniemy. Ostatnio po wyjściu z samochodu przypomniało mi się, że mam trochę gratów do uporządkowania w bagażniku i zabrania. Otworzyłem sam bagażnik. Szperałem tam dłużej niż zwykle i w pewnym momencie alarm zaczął wyć. Nie wiem co się stało - czyżby alarm próbował sam po jakimś czasie zamknąć obwód i zaczęło wyć bo nie był w stanie ? Czy też otwarcie bagażnika nie deaktywuje czujek w środku samochodu i za głęboko się schyliłem do bagażnika przez co złapała mnie wewnętrzna czujka ?
    Czy alarm zachował się u mnie poprawnie, a w sytuacji gdy bagażnik chcę dłużej mieć otwarty powinienem odryglować cały samochód ?
    pzdr,
    Jacek
    -----------------
    O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

Najprawdopodobniej chwyciły Cię czujki ultradźwiękowe Jak masz zamiar coś dłużej kombinować w bagażniku, odrygluj całe auto :wink: jak otwierasz bagażnik, on dezaktywuje tylko ochronę samego bagażnika

Komentarz

• _JJ_
        Drive
        • 2010
        • 69
        • Octavia III combi (5E5)

Zamieszczone przez delanopl
        Najprawdopodobniej chwyciły Cię czujki ultradźwiękowe Jak masz zamiar coś dłużej kombinować w bagażniku, odrygluj całe auto :wink: jak otwierasz bagażnik, on dezaktywuje tylko ochronę samego bagażnika
        A szkoda, bo bardziej logicznym by było że odryglowanie bagażnika deaktywuje wszystkie czujki (bo mam ochotę wziąść coś z tylniej kanapy przez bagażnik) ale po prostu nie otwiera innych zamków niż bagażnik. Trochę bez sensu wymyślone niestety.

I tak sie zastanawiam kiedy przy takiej okazji alarm mi się zablokuję i będę musiał morsem mu wklepywać PIN...
        pzdr,
        Jacek
        -----------------
        O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback

Komentarz

• delanopl
          Elegance
          • 2009
          • 831

_JJ_, ale żeby wziąć z kanapy to otwiera się drzwi być może kwestia dokodowania, musisz podjechać do instalatorów i spytać, a oni mają obowiązek powiedzieć Ci co i jak, mają instrukcję instalatora. Zablokować nie powinien się.

Komentarz

Pracuję...