[O1] Czujniki STIG montaz?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akisel
    Classic
    • 2009
    • 19

Zamieszczone przez Nexus6
    DARON135, jak masz AGR'a to nie masz dwumasy :!:
    Moze miec, moze nie miec. Zalezy od egzemplarza.
  • nowik2000
    Classic
    • 2007
    • 23

Witam szanownych kolegow.
    Mam pytanko zakupilem czujniki parkowania STIG z buzerem i nie moge sie zdecydowac gdzie zamontowac w listwie czy pod.Nie chodzi mi o walory estetyczne tylko o prawidlowe dzialanie.Za opinie i pomoc z gory serdeczne dzieki.

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

Re: Czujniki STIG montaz?

Zamieszczone przez nowik2000
      Witam szanownych kolegow.
      Mam pytanko zakupilem czujniki parkowania STIG z buzerem i nie moge sie zdecydowac gdzie zamontowac w listwie czy pod.Nie chodzi mi o walory estetyczne tylko o prawidlowe dzialanie.Za opinie i pomoc z gory serdeczne dzieki.

do poczytania
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• Ths
        Rider
        • 2007
        • 317

nowik2000,
        Ja zamontowałem w listwie na zderzaku, ale ja mam liftback a Ty widzę że masz kombi. Nie wiem czy w kombi da radę w tej listwie.
        Wydawało mi się że jak zamontuje pod listwą to będę "zbierać" czujnikiem krawężniki.

Tutaj masz zdjęcia mojej instalki:

Komentarz

fabryka dawala pod listwa, wiec chyba tak powinno byc.ja mam fabryczne i owszem zdarza sie tak jak napisal kolega wyzej ze czasem "zbiera" cos co odstaje od ziemi, ale dojezdzajac do normalnych kraweznikow nie piszczy nic tak sie zdarza ale raczej na nierownosciach terenu kiedy dupa idzie w dol. czujniki a przynajmniej oryginalne maja bardzo szeroki zakres zwlaszcza na boki, kiedy np. wjezdzam do garazu potrafia zbierac po bokach niemalze pod katem 90 stopni, na oko ok 75 - 80 st. w boki dzialaja, z tym ze ten szeroki kat lapia raczej z blizszej odleglosci, nie na takim zasiegu jak na wprost do tylu. ale jesli czlowiekowi sie mozg nie wylacza w momencie kiedy dzialaja czujniki to chyba latwo sobie wyobrazic dlaczego piszcza i czy mozna jechac czy tym razem juz na serio.

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

W instrukcji montażu urządzenia masz (prawdopodobnie) podane na jakiej wysokości powinny być zamontowane czujniki - sprawdź tą wysokość i domierz na zderzaku a będziesz wszystko wiedział...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• str33t
              Rider
              • 2010
              • 625

Też mam czujniki STIG-a (z buzzerem) i montowałem je pod listwą. Jak jest jakiś wysoki krawężnik, to go wyczuwają, a poza tym nie. Moim zdaniem kwestia gustu i jak podchodzisz do instrukcji (ja ją troche nagiąłem i przesunąłem czujniki tak, jak są ori - działają ok :wink: )

Komentarz

• nowik2000
                Classic
                • 2007
                • 23

A czy ktos moze malowal pod kolor te czujniki?

Komentarz

• bubuDE
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 763
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

W Fabii2 i Golfie5 montowalem w zderzak pod listwe, nie malowalem, obydwa auta czarne.
                  PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• str33t
                    Rider
                    • 2010
                    • 625

Osobiście nie malowałem, ale się przymierzam; wiem natomiast, że kolega MikeWRC też ma czujniki STIG-a i je malował. Tutaj link, jak mu to wyszło:

Słyszałem, że lakier nie trzyma się na tej sylikonowej obwódce wokół czujnika i jak się blizej przyjrzeć, to widać (I chyba widać na foto). Jednak to tylko tak gdzieś zasłyszane info

Komentarz

Pracuję...