No to skoro zeszło na tory pod tytułem: "ceny aut w Polsce i za granicą", to moim zdaniem w Polsce ceny aut są tak wysokie, że trudno znaleźć wyższe. Sprawdzałem przed zakupem swojej Octavii, jaka jest cena liftback'a w wersji Ambiente w Niemczech i u nas. W Niemczech było o 1.5kPLN drożej. Po porównaniu listy wyposażenia standardowego okazało się, że Ambiente u nas i tam to zupełnie inne wersje wyposażeniowe. Między innymi w Ambiente niemieckiej ESP było w standardzie i kilka jeszcze ciekawych rzeczy również. Podobnie jest z Toyotą. Ostatnio zainteresowałem się Avensisem. Z ciekawości porównałem ceny na toyota.pl i toyota.de. Wnioski? najdroższa wersja wyposażeniowa w Niemczech kosztuje niecałe 114kPLN (Executive, kombi, 2.2 D-CAT 177KM). W Polsce najtańsza wersja kosztuje... 116kPLN, wersja dorównująca wyposażeniem wersji niemieckiej ponad 130kPLN. To są fakty. Jeszcze długo będzie zapaść na rynku aut nowych, jeśli Polak będzie traktowany jakby był bogatszy od Niemca... Trudno zrozumieć taką politykę koncernów, traktujących nas jak obywateli niższej kategorii z jednej strony, a lepiej uposażonych z drugiej... :roll:
Xenony do octavi I
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez chester121wydaje mi sie ze w 6000zl mozna bez problemu sie zmiesic!!!
Jak jak sie pytalem o koszt lamp ,to krzykneli mi 2tysie za 1 sztukie reflektor i do tego z 1tys za przetwornice czyli mamy jzu 6tysi ,a gdzie jeszcze samo poziomowanie ? :roll:
Dokladajac xenony w ASO jest to poprostu nie oplacalne ,badzmy szczerzy :?
Komentarz
-
-
chester121, jak tak mówiesz że z poziomowaniem to ile jest czujników i co dokładnie robią tak z ciekawości i skąd mają lampy (reflektory za 400 zł jak goły kosztuje poza ASO nowy 1500 zeta) na bemowie sie troche dowiedziałem prae fajnych rzeczy które mnie utwierdzają w moim zdaniu o niektórych użytkownikach
Komentarz
-
-
mowili mi o 2 czujnika poziomowania
co do reflektorow to mnie nie zrozumiales, reflektor kosztuje 2000zl/sztuka(kompletny)
a samopoziomowanie kosztuje 400zl/sztuka
z tego co mi mowili to beda wymieniac reflektory, dokladac te 2 czujniki samopoziomowania (przednia tylna os), zmieniac wiazki , no i podlaczyc to wszystko
(nie mowili nic o spryskiwaczach bo wiedza ze mam elegance) wiec moze dlatego taka cena :wink:
Zamieszczone przez djczasna bemowie sie troche dowiedziałem prae fajnych rzeczy które mnie utwierdzają w moim zdaniu o niektórych użytkownikach
Komentarz
-
-
witam na allegro znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=101457444 sory :/ jebłem sie chodziło mi o przetwornice :] osobiście to niewidziałem żadnej octy z przed lif z xenonem ?? niewiecie da sie przerobić te swiatła ??
[ Dodano: Sro 03 Maj, 06 10:02 ]
jeśli został juz poruszony ten temat mam pytanie w mojej octavi swiatła swiecą dosyć słabo nieposiadam soczewki czy można zamątować te żarówki na seryjna instalacje i niebedzie się nic działo ?? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=99434949 myśle że poprawiły by nieco widoczność w nocy ?? pro sze o pomoc
Komentarz
-
-
bastek016, po pierwsze w occie są h4 po drugie bedziesz oślepiał innycch po trzecie efekt bedzie taki jak na testach żarówek będziesz gorzej widział niż na zwykych po czwarte uszkodzisz lampy po piąte pogadaj z tymkiem lub luca to dadza ci adres do gościa który moze przerobić ci lampy na bi xenon
Komentarz
-
Komentarz