Zamieszczone przez vaz
Skoda 3 tyg na lotnisku, jak auto przygotowac?
Zwiń
X
-
Skoda 3 tyg na lotnisku, jak auto przygotowac?
Witam. Octavka AGR, 1,9 TDi, 2000r. W grudniu musze ja zostawic na 3 tyg na lotnisku. Pytanie moje co moge zrobic zeby po powrocie nie bylo niespodzianki? Mam drugi akumulator, wezme go ale pewnosci nie ma, ze dwoch szlag nie trafi. A co z tym ktory teraz mam (75Ah) wypinac go z ukladu? Tez zauwazylem, ze rozrusznik po chlodniejszej nocy lubi sie "zastac" spryskac go zajzajerem jakims? Co radzicie, koledzy? Bede wracal z moja 3 miesieczna corka i nie moge sobie pozwolic na zonka. Pozdrawiam.
-
-
Wątpię, żebysł gablote po trzy tygodniowym postoju pod chmurką odpalił ( zależy od mroziku jaki ściśnie) aku najlepiej odłączyć wtedy nie będzie poboru prądu ale nawet w tym przypadku nie ma gwarancji, proponuję uszczelki silikonowym sprayem potraktować no i jak poprzednicy pisali pożądne (grube żyły nie izolacja) kabelki rozruchowe kupić żeby prund od kogoś zapożyczyć .
Komentarz
-
-
ja bym tak zrobił, gdym nie znał stolicy:
1. podładował akumulator prostownikiem dzień wcześniej przed wyjazdem na lotnisko
2. wziąłbym jakieś pudełko, skrzynkę, szmaty lub koc, żeby ocieplić akumulator - oczywiście oba akumulatory były by luzem,
3. wziałbym numer telefonów na najtańsze taxi- ( bo ci na lotnisku to ...) , gdyby rozrusznik nawalił, zawsze te 8km można sie przemęczyć do ASO Skody (ul. Gruchacza 39 )Tel. 22 549 10 40
czy FeuVert
( http://www.feuvert.pl/kontakt/nasze-oddzialy.html?oi=59 )
Sklep motoryzacyjny i warsztat samochodowy
ul. Puławska 427
tel. (22) 649 42 09, 606 714 880
fax (22) 649 42 21
Godziny otwarcia:
Pon.-Sob. 8.00-21.00, Niedziela 10.00-18.00
oba warsztaty znajduja sie w sumie obok siebie :szeroki_usmiech , żeby nie czekac przy aucie to zawsze możesz zabrać córkę do macdonalda - to jest najgorszy scenariusz, gdyby zaden z akumulatorów nie zadział
4. weź sobie nr tel do ludzi z OCP tak na wszelki wypadek, swój już Ci wysłałem, ale nie wiem czy będę akurat w tym czasie w Wawie, ale zawsze coś sie wymyśli
5.oszczędzaj radio :wink:ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentmozgi, Irlandia :diabelski_usmiechASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Space99W zimie w Polsce taki panel? to chyba komórke naładować:>
A ja bym zrobił tak :
Jeśli aku masz dobre zostaw podłączony , jeśli słaby odłącz a drugi wsadz w karton , do okoła styropian i z bani.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Jak masz drugi aku jak pisza koledzy to go podładuj i wsadź do wozu, akumulator w samochodzie odłącz. Tylko pamiętaj żeby koniecznie odpiąć oba przewody. Weź sobie kable rozruchowe jak masz i jak wrócisz podepnij do wozu oba akumulatory. Akumulatorów nie owijaj żadnymi szmatami czy styropianem, bo to nic nie pomoże. Takie coś jest dobre jak aku pracuje codziennie.
Udanego rozruchu, pozdrawiam.4x4
Komentarz
-
-
Dzieki chlopacy za wszystkie odpowiedzi i wskazowki. Na pewno cos pokombinuje z dwoma akumulatorami. Dla wszystkich niedowierzajacych albo majacych bledne pojecie o zimie w Irlandii napisze, ze od dwoch lat zimy tu sa srozsze i np. dzisiaj jest -4stC, snieg i schiza na drogach! Schiza dlatego, ze oni nie nauczeni zmieniac opon, odsniezac, sypac sola albo piaskiem. Maly snieg albo mroz i dupa blada... Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz