prosze o pomoc w kupnie skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gableros
    Classic
    • 2012
    • 16
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

Proszę wykreślcie mnie z listy oczekujących na Toura, pomykam od piątku O2FL 1.4TSI Ambiente
  • daguś
    Classic
    • 2010
    • 1

Zwracam się z prośbą o rade mam zamiar kupić skode octavieII kombi lub hadzbek z silnikiem 1,6FSI 115kM czy jest to dobry i dynamiczny silnik .Mam na oku kilka sztuk ale mają przebiegi od130tys km do 180tys km a rocznikowo niesą stare 2007r,no a co do ceny to w granicach 30-35tys.

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Re: prosze o pomoc w kupnie skody

Zamieszczone przez daguś
      Zwracam się z prośbą o rade mam zamiar kupić skode octavieII kombi lub hadzbek z silnikiem 1,6FSI 115kM czy jest to dobry i dynamiczny silnik .Mam na oku kilka sztuk ale mają przebiegi od130tys km do 180tys km a rocznikowo niesą stare 2007r,no a co do ceny to w granicach 30-35tys.
      To znaczy ze przebiegi sa prawdziwe silnik ma bezposredni wtrysk czyli nie mozna go zagazowac i moze zbierac sie nagar. Mysle ze dobrym pomyslem jest szukanie ofert od uzytkownikow forum, wtedy jest szansa na trafienie zadbanego egzemplarza.

Komentarz

• dfq
        Drive
        • 2010
        • 54

ja mam taką octavie , z przebiegiem nieco ponad 95 tys.
        Co do silnika - demon dynamiki to nie jest( samochód sporo wazy), ale mul tez nie.
        Zeby jezdzic dynamicznie trzeba mocno krecic.
        Na forum jest jakis uzytkownik (nie pamietam nicka) ktory ma Octavie z tym silnikiem z przebiegiem ok 180tys.
        Do tej pory nie robił rozrządu bo...te silniki mają łańcuch rozrządu
        Ogólnie zadnych awarii do tego przebiegu nie miał (rozmawialismy kiedys na ten temat).
        U mnie tez wszystko ok. A ze lubie cisze to wsadzilem pod maske mate wygluszającą.
        Przy 2 tys obrotów silnika prawie nie slychac
        Spalanie w miescie 7.5-8.5(zalezy od swiateł), jak sie na korki nie trafi.
        Na trasie ecodriving - mialem kiedys serie 5.1, 5.4, 5.5/ 100km :szeroki_usmiech
        a przewaznie w okolicah 6-7l.
        W lecie jechałem na tydzień na Roztocze (ponad 300km) , 2 osoby+ duzy pies, bagaznik na full zapakowany, dwa rowery na dachu. Spalanie mi wyszlo w granicach 6.8l/100
        Jak sie mocno przycisnie, niestety spalanie sporo wzrasta.
        Ogólnie jestem zadowolony z autka (jezdze raczej spokojnie).
        Jedno czego mi brakuje - przy duzych predkosciach na autostradzie, brak 6 biegu :evil:
        Trzeba wtedy na V krecic powyzej 3.5 tys obrotów (140km/h) i hałas wzrasta.

Podejrzewam ze te samochody ktore masz na oku z tym przebiegiem, są poflotowe.
        To nic złego, bo przynajmniej mają prawdziwy przebieg, wszystkie dokumenty(łącznie z ksiązką pojazdu), ksiazki serwisowe, są serwisowane regularnie w ASO. Trzeba tylko wybrac niezajezdzony egzemplarz :arrow:

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

daguś, o silniku 1.6 FSI na tym forum było juz sporo. Poszukaj !!!!
          Co do przebiegu - to żaden przebieg. Lepiej kupić auto z oryginalnym przebiegiem 140 tys km niz z kreconym 80 tys z rzeczywistym 180 tys
          Pamietaj jeszcz eo jednej zalezności - Nie ma nic za darmo !! Jeśli ktoś sprzedaje młode auto za małe pieniadze z małym przebiegiem to to jest mocno podejrzane !!
          Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...