jaki bagażnik na Octavia sedan

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chester121
    L&K
    • 2005
    • 1053

w sumie nigdy nie widzialem auta z bagaznikiem w tunelu aerodynamicznym :wink:

za to wiem mniej wiecej co sie robi w miejscu gdzie jest bagaznik, otoz tworzy sie podcisnienie ktore ciagnie auto, ale nie jest to duza wartosc bo np kombi tam jest takze podcisnienie (mocniej sciety tyl)

powiem ci ze np w bagazniku (moim pierwszym na dach) przy 120km/h, autko nie bylo juz wygodne w prowadzeniu, a w bagazniku na klape nie ma zadnej roznicy czy 80 czy 180km/h

zeszta nie bede na sile przekonywal was co jest dobre a co nie bo kazdy musi sprobowac na wlasnej skorze ja dalem tylko propozycje

pozdrawiam i zycze milych i bezpiecznych podrozy z rowerkiem

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez chester121
      powiem ci ze np w bagazniku (moim pierwszym na dach) przy 120km/h, autko nie bylo juz wygodne w prowadzeniu, a w bagazniku na klape nie ma zadnej roznicy czy 80 czy 180km/h
      Nikt nie przeczy ze z tym bagaznikiem na klapie sie auto lepiej prowadzi. Bo np. mniej odczuwasz podmuchi boczne i auto jest bardziej stabline w zakrecie. Ale opor powietrza jest wiekszy ,dziala on jak spojler na klapie i dupe dociska
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• karmel
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1363

a co z otwieranie klapy czy da sie otworzyć klape bez sciagania rowerków i bagażnika???
        TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• chester121
          L&K
          • 2005
          • 1053

da sie molglem zrobic fotke( ach ta pamiec)
          zeby otworzyc bagaznik trzeba tylko zdjac jedne pasy ktore sa przymocowane do tylnego miejsca do cholowania (tej dziurki do ktorej podpina sie hak holowniczy)

wtedy bagaznik mozna podniesc (bedzie troche ciezszy) ale mi te amortyzatorki dawaly rade go uniesc, wiec zadnych desek nie blo koniecznoisci dawac :P

czyli w sumie zeby podniesc klape trzeba poswiecic jakies 5-10sec
          zeby z powrotem ja zamknac takze ok 10sec

Komentarz

• markowski
            Ambiente
            • 2006
            • 224

no dobra - jak rozumiem mozna jednoczesnie jechac z rowerkami na klapie i z zalozonym boxem na dachu tak ? W sumie to bylby spory plus zwlaszcza jak sie jedzie gdzies dalej z tobolami na wakacje...
            pozdrawiam
            Markowski
            OI AXR 06 185@377

Komentarz

• chester121
              L&K
              • 2005
              • 1053

hmm nie jestem pewien, nie mialem nigdy boxa i ne wiem jak bardzo on wystaje za dach (nad tylna klape) bo bagaznik tak jak widziales na fotkach troche wchodzi na szybe

pzdr

Komentarz

• BOODZISZ
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 235

Powiedzcie jaki bagaznik na dach kupic teraz? Jest tego na Allegro pełno ale ceny wachają sie od 200 do 500zł. Cena nie gra roli jezeli mialby byc dobry ten za 500 to go wezme
                A w Aso ile moze kosztowac?

Komentarz

Pracuję...