kleber krisalp hp2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

DANIEL1987,

Kleber Krisalp Hp2 to bardzo dobre opony!

Ja też chciałem kupić Klebery Krisalp, ale niestety nie było już dobrych cen, także teraz pomykam na Nokian WR G2 i również jestem zadowolony

ps.
    Bridgestone Blizak też są ok
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• voytek
      Rider
      • 2010
      • 480
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Miałem te Klebery w poprzednim aucie (Fabia) i nie byłem zadowolony, trakcja i trzymanie boczne na śniegu było zdecydowanie słabe, ale te oponki były kupowane ładnych parę lat temu (2004 rok dokładnie). Rok temu ten sam model kupili moi rodzice do Peugeota i jak się przejechałem to byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Niby ten sam model, ale musieli coś udoskonalić, bo na śniegu trzymają bez porównania lepiej niż te co ja miałem - czyli dobrze, nie ma jakiejś wielkiej różnicy w porównaniu z Conti TS830, które mam w obecnym aucie.
      PS. Gratulacje z okazji nowego autka, niech się dobrze sprawuje!

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

voytek, technologia idzie do przodu!
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• robert74
          Classic
          • 2008
          • 32

Śmigam na nich już trzeci sezon i wszystko OK.
          robert74

Komentarz

• DANIEL1987
            Rider
            • 2010
            • 286

dzisiaj dały rade...trzeba naprawdę wcisnąć gaz żeby zerwały przyczepność :szeroki_usmiech:
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• Lashlo
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1455

3 sezon je uzywam,nigdy mnie nie zawiodly,a zdarza mi sie w polna droge w sniegu wjechac. Uwazam,ze sa OK.Na bank sa lepsze od nich,ale uwazam je za gorna polke klasy sredniej.

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14885
                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez voytek
                Miałem te Klebery w poprzednim aucie (Fabia) i nie byłem zadowolony
                a może to były Klebery hp, jak w 2004 kupione - poprzedni model. Krisalp hp 2 to druga generacja o zmienionym bieżniku? Faktycznie czytałem, że hp były średnie.

[ Dodano: Pią 03 Gru, 10 20:47 ]
                Zamieszczone przez DANIEL1987
                trzeba naprawdę wcisnąć gaz żeby zerwały przyczepność :szeroki_usmiech:
                a hamowanie? U mnie ABS nie ma za wiele roboty, chyba , ze na lodzie!
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• DANIEL1987
                  Rider
                  • 2010
                  • 286

na to co jezdziłem to jak przyklejone.po paru tyg cos więcej moge powiedzieć :diabelski_usmiech

Komentarz

• LUKI
                    RS
                    • 2005
                    • 5776

DANIEL1987, także wstawiaj ogień na tłoki

Komentarz

• DANIEL1987
                      Rider
                      • 2010
                      • 286

powolutku niech sie poukłada wszystko a i nie ma warunków :twisted:

Komentarz

• andrzej1962
                        L&K
                        • 2010
                        • 1306
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez voytek
                        Miałem te Klebery w poprzednim aucie (Fabia) i nie byłem zadowolony, trakcja i trzymanie boczne na śniegu było zdecydowanie słabe, ale te oponki były kupowane ładnych parę lat temu (2004 rok dokładnie). Rok temu ten sam model kupili moi rodzice do Peugeota i jak się przejechałem to byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Niby ten sam model, ale musieli coś udoskonalić, bo na śniegu trzymają bez porównania lepiej, niż te co ja miałem - czyli dobrze, nie ma jakiejś wielkiej różnicy w porównaniu z Conti TS830, które mam w obecnym aucie.
                        PS. Gratulacje z okazji nowego autka, niech się dobrze sprawuje!
                        Podzielam twoją opinię. Miałem klebery kiedyś w focusie w 2005 roku. Też nie byłem z nich za bardzo zadowolony. Odczuwałem wrażenie, że słabo hamowały na śniegu i słabo skręcały. Teraz mam GY ultragrip 7+ i jeszcze się nie zakopałem a jak widzicie w opisie mieszkam w Wałbrzychu, więc śniegu mam trochę. Odnoszę wrażenie, że chyba są trochę lepsze.

Komentarz

• DANIEL1987
                          Rider
                          • 2010
                          • 286

wczoraj wieczorem wybrałem się w dłuższą przejażdżkę nowym nabytkiem i wszystko cacy poza wyraźnie słyszalnym huczeniem określił bym to nawet "wyciem" przy prędkościach około 80-100km/h a nawet nizszych....czy to wina opon nowych??slyszalem ze nowe opony musza sie tzw "ułożyć" poza tym kleber nalezy do najgłośniejszych opon na rynku czy to moze byc cos innego....poradzcie!!

Komentarz

• andrzej1962
                            L&K
                            • 2010
                            • 1306
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

wczoraj wieczorem wybrałem się w dłuższą przejażdżkę nowym nabytkiem i wszystko cacy poza wyraźnie słyszalnym huczeniem określił bym to nawet "wyciem" przy prędkościach około 80-100km/h a nawet nizszych....czy to wina opon nowych??slyszalem ze nowe opony musza sie tzw "ułożyć" poza tym kleber nalezy do najgłośniejszych opon na rynku czy to moze byc cos innego....poradzcie!!
                            Z tym wyciem to kolega chyba trochę przesadził albo nie jest to efektem opon. Zgodzę się, że letnie i zimowe wydają inne dźwięki ale jak bym określił je jako szum większy lub mniejszy. Też nie ma reguły, że zimówki są głośniejsze od letnich bo u mnie jest chyba odwrotnie. Zimowe GY ultragrip 7+ 195x65/15 są cichsze od GY hydragrip 205x60/16. IMO opona jest nie do słuchania tylko do spełnienia innej roli. A tak poza tym 80-100 w obecnych warunkach pogodowych to masz niezłe nerwy i wyobraźnię. Pozdrowionka

Komentarz

• DANIEL1987
                              Rider
                              • 2010
                              • 286

akurat wojewodzka trase dobrze obsługuja solarki i asfalt był czarny więc mogłem sobie pozwolic na chwilowa jazdę taka prędkością.No to teraz jestem w kropce bo co innego może powodować hałas w nowym aucie :evil:

Komentarz

• andrzej1962
                                L&K
                                • 2010
                                • 1306
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ja bym pożyczył od kogoś znajomego koła i na chwilę założył. Coś już wyeliminujesz.

Komentarz

• DANIEL1987
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 286

opony nowe,felgi oryginalne skody....kur.....poczekam na opinie innych

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8160
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez andrzej1962
                                    Ja bym pożyczył od kogoś znajomego koła i na chwilę założył. Coś już wyeliminujesz.
                                    dobry pomysł.....bo moze masz wadliwe jakies łozysko itd. Nowe nie zawsze oznacza dobre...... wiec warto posłuchac tej rady o ile ten hałas jest taki "słyszalny"
                                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Viniu
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 517

Opony wymieniłem 3 dni temu (wiem wiem.. dopiero trzy dni temu) i powiem jedno: polecam tytułowe Klebery z całej mocy. Dają radę skubane.
                                      Pozdrawiam

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 6626
                                        • Volkswagen
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

opony nowe,felgi oryginalne skody....kur.....poczekam na opinie innych
                                        odgrzeje kotleta :szeroki_usmiech
                                        Też miałem okazję jeżdzić na tych oponach. Kleber HP2 tak ma i już.
                                        Dodatkow mogę porównać je do Pirelli sottozer oba rozmiary w przedziele 195/65/15 na Pirelkach jazda zarówno w śniego, deszczu jak i na oblodzonej drodze to sama przyjemność. Na Kleberach przy śliskiej nawierzchni jednak czuję się niepewnie (na śniegu dają radę). Przy kolejnym zakupie wybrał bym jednak Pirelli.
                                        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

Pracuję...