Obdzwoniłem kilka serwisów i elektromechaników i każdy podaje inną zasadę włączania się wentylatorów
bo oni gówno wiedzą, sam to sprawdziłem. Ale nie tylko ASO inne prywatne serwisy specjalizujące się w silnikach VW też.
Zamieszczone przez tgf1
załączam klimę włącza się mały wentylator. Zagrzeje celowo silnik - włączy się mały wentylator. Duży nie zauważyłem aby się włączył.
włąśnie tak miałem i mówili, że jest oki. Za trzecim razem ich op..liłem (na drugi dzień wyjeżdżałem do Cro na 2 tygodnie) i stwierdzili, że duży się zatarł. Zresztą tu na forum sie o tym dowiedziałem. Wymienili go dzien przed wyjazdem.
Zamieszczone przez tgf1
Jedni twierdzą, że przy włączeniu klimy powinny się załączyć dwa wentylatory więc jeden ten większy mam uszkodzony
tak ma byc, po wymianie tak u mnie chodzą.
A serwisy - bez słów, żenada.
Dzis przejechalem sie do lodzi i wracajac zauwazylem ze auto dostaje sporych wibracji powyzej 60km/h, myslalem ze nawlazilo a alufelgi zmarznietego sniegu i to przyczyna, i rzeczywiscie snieg byl wiec go wydlubalem ale fura jeszcze wibruje, byc moze wszystkiego nie doczyscilem bo nie zdejmowalem kol...
ale generalnie nigdy nie potrzebowałem zdejmowania kół, raczej w palnik i po krzyku, parę hamowań, to się nagrzewa i tyle, chyba, że jakoś konkretnie Cię tam przemroziło...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
eroberto1, może tak być-czaem niewielka grudka sniegu czy lodu zaczyna działać jak dodatkowy odważnik powodując bicie kół
wstaw na noc do ciepełka i rano od razu będziesz wiedzial czy to było to
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
od wewnetrznej strony zdazylo nawlazic ze 4 razy tyle sniegu co od zewnetrznej i stad to bicie nawet po usunieciu tego co Ci sie udalo.
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz