[O1] czysto teoretycznie dolewka oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • webster25
    Classic
    • 2012
    • 7

lukasz3112, kupisz RS-a, to będzie jak powrót do przeszłości bo tam jest ASZ czyli to co mam ja i co miałeś Ty a że autko mniejsze to napewno ładnie to musi latać :wink:
  • Arturrosss
    Classic
    • 2010
    • 29

czy po zakupie auta i nie wiedzac jaki olej byl wczesniej powinno sie lac cokolwiek tylko zeby byl syntetyczny ? mowa o silnikach sdi w moim przypadku

zalezaloby mi takze na "uciszeniu" na ile sie da pracy silnika

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

Silnik jak ma olej pod MAX robi się cichszy.
      Radzę nie robić dolewki tylko wymienić olej i filtr - będziesz wiedział co masz i ile masz.
      Rozsądny olej z filtrem to 150 PLN. (sam wyrwałem Castrol Edge 5W30 4l po 115PLN)
      A wyciszenie - to klekot SDI. Nie grzeszy kulturą, raczej się nie da.
      Ale ja kocham ten dźwięk
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• octaviaRK
        Ambiente
        • 2010
        • 116

witam agp to silnik z pompa wtryskowa nie ma takich wymagan jakosciowych oleju jak silnik z pompowtryskiwaczami. moze byc praktycznie kazdy syntetyczny. ale jesli nie wiadomo co bylo lane w czesniej lepiej jest zastosowac olej polsytetyczny ew przy wymianie zastosowac olej sytetyczny.

dobra rada poczytaj

pzdr
        robert octaviaRK

Komentarz

• mozgi
          L&K
          • 2009
          • 1127
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

Arturrosss tutaj masz wszystko o olejach do silników benzynowych http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

a tutaj o olejach do silników diesel http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=23288&start=0
          ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
          Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

Pracuję...