dzis założyłem pokrowce szyte na miarę do mojej octy i wiem,że bede z nich zadowolony. w 2008 roku zamówiłem takie doRomstera Practica.przejechałem 130 kkm a pokrowce nie są przetarte podarte ani zasyfione.uważam ,że są cool
pokrowce Octa IIFL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez zbigniew147BIG
Mam chopla na punkcie wyglądu auta. Moje pokrowce szyte na miarę prezentują się naprawde bardzo dobrze. To tak jak byś porównał obecną jakość tapicerki Skody z welurami jakie były montowane przez Opla do Vectr i Astr w koncówce lat 90 i początku 00. Obecna tapicerka Skody to druga liga w porównania do tamtych welurów Opla. I wyobraź sobie, że prawie taki welur mam. Mało kto się skumał że to nie oryginał tylko pokrowiec. Nie kosztuje 1200 pln tylko około 350 pln. Nie ma problemu ze zdjęciem pojedynczego elementu. Owszem zdjęcie/założenie wszystkich części to czas około 1,5 godziny. Element z oparcia przedniego fotela zdejmowałem w niecałe 5 minut a zakładałem może w 6 minut.
A wychowywanie dzieci to nie jest taka prosta i oczywista sprawa.
Pozdrawiam serdecznie :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzik13Nie wiem jakie były w Oplu
Faktem jest natomiast, że kiedyś były fajne welurki których teraz, nie wiem czemu, juz się nie produkuje. Miałem przed O II Lagunę I ph II i tam faktycznie był fajny gruby welur. Miękki i przyjemny w dotyku i łatwy w czyszczeniu.
Co do pokrowców - no sorry ale jakos dalej nie moge pojąć po co wam te pokrowce ?? Czemu to niby ma słuzyć?? Czystości? No ale przecież na dywan w domu pokrowców nie zakładacie Pozatym jest coś takiego jak usługa prania tapicerki. Po co więc ją zasłaniać i zachowywać dla potomnych? Przecież to ja kupuję samochód i to moje oczy on ma cieszyć !! A współczesne tapicerki naprawdę są mocne i spokojnie bez jakichkolwiek przetarć wytrzymają te 200-250 tys km.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigFaktem jest natomiast, że kiedyś były fajne welurki których teraz, nie wiem czemu, juz się nie produkuje. Miałem przed O II Lagunę I ph II i tam faktycznie był fajny gruby welur. Miękki i przyjemny w dotyku i łatwy w czyszczeniu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCo do pokrowców - no sorry ale jakos dalej nie moge pojąć po co wam te pokrowce ?? Czemu to niby ma słuzyć?? Czystości? No ale przecież na dywan w domu pokrowców nie zakładacie Pozatym jest coś takiego jak usługa prania tapicerki. Po co więc ją zasłaniać i zachowywać dla potomnych? Przecież to ja kupuję samochód i to moje oczy on ma cieszyć !! A współczesne tapicerki naprawdę są mocne i spokojnie bez jakichkolwiek przetarć wytrzymają te 200-250 tys km.
Jak się siedzenia zniszczą to wtedy założyć pokrowce i tyle, a nie odwrotnie. Ale to tak IMO.
Komentarz
-
-
IMO dobrze jest gdy wszyscy przedstawia swoj punkt widzenia, ale gdzies tak po trzeciej wymianie zdan dalsza dyskusja juz do niczego nie prowadzi. Juz wiemy dlaczego warto miec pokrowce, a dlaczego nie warto i kazdy musi sam sie zastanowic ktore argumenty bardziej do niego przemawiaja. Ja jezdze bez pokrowcow - glownie dlatego ze przy moim sposobie uzytkowania siedzenia sie nie brudza. Gdyby bylo inaczej tzn tapicerka do prania co pol roku, to pewnie rozwazylbym pokrowce..
Komentarz
-
Komentarz