Jakie amortyzatory tył kombi O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jemio
    Classic
    • 2009
    • 33

dokładnie to jest to miejsce, jak wymienisz uszczelke to napewno pomoże. Miłej pracy i powodzenia.
  • grejan
    Ambiente
    • 2008
    • 104

Jakie amortyzatory kupić do Octavi 1 TD 1.9 110KM kombi. Mam okazję kupić amorki firmy : sachs 190zł, Kyb 210 zł i HART 120zł szt..
    Czy opłaca się kupić np te z Harta zalezy mi tez na pieniądzach aby duzo nie wydac i czy faktycznie cena idzie z jakoscia? Dziekuję.

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

ja bym ci polecił kyb albo sacha a o hartach to zapomnij bo to tania chinszczyzna .osobiscie wybrał bym kyb ,pamientaj taniego miesa nawet psy nie jedza.
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Ja 2 lata temu kupiłem siłowniki klapy tylnej Hart i do tej pory działają dobrze. Jednak amorki to część wpływająca na bezpieczeństwo jazdy i w tym wypadku przychylałbym się do opinii kolegi german81.

Komentarz

• karolw2
          Drive
          • 2010
          • 49

A ja polecę Bilstein B4. Kupiłem tu: http://bilstein.warszawa.pl/index.php ,
          Na tył masz BNE-6863 117 zł
          Na przód VNE-4574 cena 124 zł
          Do tego odboje przód ASP-A345 za 52 zł
          Tył ASP-B575 za 54 zł.
          Są to amortyzatory ori. Na przednich są nabite ori znaczki vw z numerem części.

Komentarz

• grejan
            Ambiente
            • 2008
            • 104

A miał ktoś może amorki firmy hart?

Komentarz

• karolw2
              Drive
              • 2010
              • 49

Hm. Hart jakoś mi się źle kojarzy. To jest tak jak z firmą kager, kraft itp. Robione jest to przez niewiadomo kogo, niewiadomo gdzie. W tym sklepie masz Bilstein B4 gazowe w cenie Hartów. Zastanów więc czy oszczędzać na dobrych amortyzatorach a potem będziesz narzekać. pół roku temu kupiłem właśnie w tym sklepie i z przesyłkami dałem ok 650 zł za komplet z odbojami. Ale teraz wiem co mam.

Komentarz

• grejan
                Ambiente
                • 2008
                • 104

To nie bardzo rozumię dlaczego takie ceny za Kyba itp. a hart taki tani jak bilenstein no ale cóż może coś w tym jest.

Komentarz

• octaviaRK
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 116

hart to hurtownia konfekcyjna nie produkuje czesci tylko je pakuje pod swoja marka. amortyzatory hart to raczej china. pewnie troche pojezdza. moge polecic MONROE takie mialem na fabrycznym wyposazeniu i takie zamontowalem po 8 latach eksploatacji - 200tkm. jak na razie prawie 3 lata i wszystko ok. cena ok 150 zl sztuka.
                  robert octaviaRK

Komentarz

Pracuję...