Nie sądzę, aby w Octavii był taki problem bowiem to jest kewstia budowy zawieszenia. Jeśli chodzi o tył to jest tam zawieszenie na belce i nie powinno mieć wpływu na geometrię, a co do przody to też nie sądzę, żeby coś w pochyleniu kół się zmieniało.
Kierunkowskaz
Zwiń
X
-
Kierunkowskaz
Hejka, mam pytanko do użytkowników O II
Czy w dwójeczkach, kierunkowskaz po delikatnym naciśnięciu manetki miga trzy razy :?:
tak jak np w Focusach itp....
Myślę nad zastosowaniem takiego wynalazku do O I i zastanawiam się, czy jest to możliwe :niewiem
Pozdrawiam
TymonŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
-
-
Zamieszczone przez jacqW OII tak właśnie kierunek działa.
Czasami jest to wk..., ale można się przyzwyczaić.
pzdr
Mozna to zmienic w komputerze, maxdot nie ma za skomplikowanego menu, wiec na pewno znajdziesz.
Osobiscie uwazam, ze jest to (prawie) najlepsza rzecz jaka mnie spotkalaAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
tak jest i jest to IMHO fajna rzecz, jest jeden zasadniczy minus: nie mozna "podziekowac" po "europejsku" migajac kierunkowskazami
mowicie, ze mozna zmienic to samemu?
nie widzialem takiej opcji, gdzie to jest? ops:
[ Dodano: Wto 09 Maj, 06 11:38 ]
aaa, juz znalazlem, rzeczywiscie w razie czego mozna sobie to "potrojne miganie wylaczyc", nawet nie wiedzialem ops:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Trochę odświeżę temat, ale trudno.
Zaliczam się do tych osób, które ta maniera z kierunkowskazami wkurza. Wcześniej jeździłem Fabią i nie dało się tego zlikwidować (przynajmniej tak mówili w ASO). Przez te trzy razy migające kierunki miałbym kilka dzwonów na mieście, bo poza nim może być to przydatne. Kierowcy po prostu wyjeżdzali z bocznych ulic sądząc że ja skręcam (przy zmianie przeze mnie pasa ruchu).
Mam prośbę - jak to wyłączyć? :? Czy wystarczy wejść w opcje komputera Maxdot?
Będę spokojniejszy za kółkiem, kiedy to w końcu wyłączę :roll:
Komentarz
-
-
Może rzeczywiście przesadzam, ale naprawdę dobrze, że można to wyłączyć. Często jeżdżę z żoną i synkiem i raz wyhamowałem może z pół metra od gościa. :evil: Myślałem ,że go przez szybę wyjmę z środka - a facet wyskakuje na mnie, że sobie głupie żarty robię i nie mogę się zdecydować gdzie chcę jechać. :shock: Już trochę spokojniej pogadaliśmy i wyjaśniłem mu o co chodzi. Przeprosił - bo sam przyznał że mimo wszystko nie powinien wyjeżdżać. Ale ja już jestem ostrożniejszy w takich wypadkach. Dlatego bez stresu ale i bez żalu wyłączę sobie tą "opcję". Wolę sam decydować kiedy włączyć i wyłączyć kierunkowskaz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oranjeMoże rzeczywiście przesadzam, ale naprawdę dobrze, że można to wyłączyć. Często jeżdżę z żoną i synkiem i raz wyhamowałem może z pół metra od gościa. :evil: Myślałem ,że go przez szybę wyjmę z środka - a facet wyskakuje na mnie, że sobie głupie żarty robię i nie mogę się zdecydować gdzie chcę jechać. :shock: Już trochę spokojniej pogadaliśmy i wyjaśniłem mu o co chodzi. Przeprosił - bo sam przyznał że mimo wszystko nie powinien wyjeżdżać. Ale ja już jestem ostrożniejszy w takich wypadkach. Dlatego bez stresu ale i bez żalu wyłączę sobie tą "opcję". Wolę sam decydować kiedy włączyć i wyłączyć kierunkowskaz.
zreszta z tego co mowisz to problem tamtego gościa :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Mnie też to na początku wkurzało, ale teraz, jak jadę od czasu do czasu innym autem, to mi tego strasznie brakuje i to właśnie w mieście ( częste zmiany pasów - wystarczy tylko trącić manetkę i z głowy )! Niemniej przyznaję, że powinna być opcja ( ON/OFF ) dostępna dla każdego ( nie tylko "maxidotowego" ) użytkownika.
PS.
Jeśli używa się migacza zgodnie z przeznaczeniem, czyli do sygnalizowania zamiaru zmiany pasa, a nie wtedy, gdy się już to robi to problem nie występuje bo: 1 mignięcie sygnalizacja, 2 i 3 mignięcie zmiana pasa. Jeśli ostatni "mryg" załapuje się już na nowy pas, a ktoś wyjeżdżający z podporządkowanej na takiej podstawie ( widoczne 1 mignięcie ) decyduje, że my będziemy skręcać i może wyjechać, to chyba jest samobójcą :twisted: .Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Tutaj opis jak mozna to wylaczyc pod Vagiem:
{Bordnetz}21Byte
STG 09 (Bordnetz)
STG Lange Codierung -> Funktion 07
Byte 02 Bit 1 Autostradowe kierunkowskazy aktywne
Byte 02 Bit 0 Autostradowe kierunkowskazy wylaczone
Z dlugim kodowaniem jeszcze sie nigdy nie bawilem wiec wiecej nie moge pomoc.
Darek
Komentarz
-
Komentarz