Wyjazd do Amsterdamu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacki64
    Drive
    • 2010
    • 82
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...e=UTF8&t=h&z=6 taką trasą obróciłem przedwczoraj tam i spowrotem. Warunki znośne. Do holadii 12 godzin, powrót 11.

Komentarz

• lorek100
      Drive
      • 2009
      • 45

Witam. Podnoszę temat.
      Proszę o informacje jaka jest sytuacja drogowa w Niemczech i Holandii.
      Przejeżdżałem dziś nad A2 i była czarna.
      Według prognoz w Polsce ma być mroźno, mam nadzieje że nie będzie padać śnieg.
      Pozdrawiam.

Komentarz

• sanczo01
        Classic
        • 2010
        • 24

Po 5 dniach od poprzedniego apdejtu sytuacja bez zmian. Drogi czarne, temperatury dodatnie w dzień, miejscami przymrozi w nocy i może być ślisko ale to tylko miejscami. No i nie na autostradach. Opady jeśli są zapowiadane to albo niewielkiego śniegu albo śniegu z deszczem. W Holandii zima już się skończyła, nie zapowiadają żadnych śnieżyc, żadnych wichrów, żadnych czyhających na bezbronnego kierowcę niebezpieczeństw. Dowiedz się jak w Reichu i w drogę

Komentarz

• lorek100
          Drive
          • 2009
          • 45

Witam. Dzięki za informacje. Osoby wiedzące jaka jest sytuacja w Niemczech, proszę o wiadomości.
          Chciałem wyjechać jutro wieczorem, ale biję się z myślami czy nie zostać w domu.
          Pozdrawiam.

Komentarz

• sanczo01
            Classic
            • 2010
            • 24

Dla mnie osobiście wybór: siedzenie na du..ie w chacie albo wyjazd na sylwka do Amsu nie istnieje. No ale są gusta i guściki. A tak w ogóle to czego Ty się obawiasz? Ze będą takie zaspy ze nie przejedziesz?? Ze śnieżyce zatrzymają Cie w połowie drogi i będziesz musiał spać w samochodzie stojąc w 800km korku, bez jedzenia i picia?? Przecież jedziesz po autostradach w cywilizowanych krajach a nie po bezdrożach Syberii albo Mongolii. Istnieją służby drogowe, istnieją stacje benzynowe i "rasthausy" po drodze. A jak już będzie całkiem źle to chyba możesz przeczekać w jakimś pensjonacie albo motelu przy drodze, zwłaszcza ze jedziesz trochę wcześniej. A nazajutrz ruszyć dalej. Po co robić sobie stresa samemu?? Jak będą trudne warunki to pojedziesz wolniej jak się zrobi normalnie to śmigniesz i po sprawie. Jak mówili koledzy wyżej trasa Polska Holandia jest do zrobienia w 12h. Mi to zajmuje trochę więcej ale zawsze dojeżdżam bez bólu.

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

lorek100, jak sanczo01, Ci pisze, nie ma strachu. Korek w DE może Ci się zawsze trafić i to nie z winy pogody, ale prędzej jakiegoś wypadku na autostradzie. Więc w drogę kolego i nie szukaj dziury w całym.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...