http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...e=UTF8&t=h&z=6 taką trasą obróciłem przedwczoraj tam i spowrotem. Warunki znośne. Do holadii 12 godzin, powrót 11.
Wyjazd do Amsterdamu.
Zwiń
X
-
Po 5 dniach od poprzedniego apdejtu sytuacja bez zmian. Drogi czarne, temperatury dodatnie w dzień, miejscami przymrozi w nocy i może być ślisko ale to tylko miejscami. No i nie na autostradach. Opady jeśli są zapowiadane to albo niewielkiego śniegu albo śniegu z deszczem. W Holandii zima już się skończyła, nie zapowiadają żadnych śnieżyc, żadnych wichrów, żadnych czyhających na bezbronnego kierowcę niebezpieczeństw. Dowiedz się jak w Reichu i w drogę
Komentarz
-
-
Dla mnie osobiście wybór: siedzenie na du..ie w chacie albo wyjazd na sylwka do Amsu nie istnieje. No ale są gusta i guściki. A tak w ogóle to czego Ty się obawiasz? Ze będą takie zaspy ze nie przejedziesz?? Ze śnieżyce zatrzymają Cie w połowie drogi i będziesz musiał spać w samochodzie stojąc w 800km korku, bez jedzenia i picia?? Przecież jedziesz po autostradach w cywilizowanych krajach a nie po bezdrożach Syberii albo Mongolii. Istnieją służby drogowe, istnieją stacje benzynowe i "rasthausy" po drodze. A jak już będzie całkiem źle to chyba możesz przeczekać w jakimś pensjonacie albo motelu przy drodze, zwłaszcza ze jedziesz trochę wcześniej. A nazajutrz ruszyć dalej. Po co robić sobie stresa samemu?? Jak będą trudne warunki to pojedziesz wolniej jak się zrobi normalnie to śmigniesz i po sprawie. Jak mówili koledzy wyżej trasa Polska Holandia jest do zrobienia w 12h. Mi to zajmuje trochę więcej ale zawsze dojeżdżam bez bólu.
Komentarz
-
Komentarz