Dylemat z Amortyztorami?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niunia75
    Classic
    • 2005
    • 26

Dylemat z Amortyztorami?

Zamieszczone przez djczas
    pomniejszone logo OCP w lewym górnym rogu szyby przedniej
    to jeszcze dało by sie zniesc :wink:

[ Dodano: Czw 27 Lip, 06 07:59 ]
    Zamieszczone przez Tymon
    Maicroft, E30 320i Sory za OT
    jaka wylizana

[ Dodano: Czw 27 Lip, 06 08:00 ]
    Zamieszczone przez Maicroft
    Co to za E36, czyzby jakis 325tds
    widac ze nie miałes doczynienia z BMW :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 27 Lip, 06 08:00 ]
    rowniez sorki za OT :wink:
  • dynia
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 134

Dylemat z Amortyztorami?

Moja Skoda 1.6 LPG 00' dobiegla juz do 200kkm.
    Mam dylemat:
    Kiedys (8 miesiecy) w ASO przy przegladzie stwierdzono slabe amortyzatory (zolty kolor).
    Dzis z rana mialem kopic KYB ale zajechalem na stacje djagnostyczna,
    Jakie bylo moje zdziwienie jak wszystkie amorki miescily sie w zielonym polu i mialy 47%- 48%

Mam pytanie czy inwestowac w nowe amorki ?
    dodam ze te sa fabryczne...
    Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..

Komentarz

• Pulse
      Rider
      • 2006
      • 461

zalezy czy jestes zadowolony z zawieszenia, jesli uwazasz i czujesz ze jest ok to nie zmieniaj, jesli jest inaczej to zmieniaj
      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• dynia
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 134

Zamieszczone przez Pulse
        zalezy czy jestes zadowolony z zawieszenia, jesli uwazasz i czujesz ze jest ok to nie zmieniaj, jesli jest inaczej to zmieniaj
        Odpowiem tak auto po ustawieniu zbieznosci i dowazeniu kol na aucie prowadzi sie rewelacyjnie .... na Litewskiej autostradzie w sobote przez 2h rowno 175km/h i moglem poscic kierownice auto caly czas trzymalo tor jazdy ...

[ Dodano: Sro 10 Maj, 06 14:20 ]
        Zamieszczone przez Pulse
        A co mi da zalozenie standartowych amorkow ?
        Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..

Komentarz

• Pulse
          Rider
          • 2006
          • 461

Skoro jestes zadowolony to ja bym na Twoim miejscu je zostawil, jak pojawia sie objawy konczenia sie amorow to wtedy zmien a do tego czasu moze da sie zrobic jeszcze troche kilometrow.

Komentarz

• Purchawa
            Admin
            S_OCP Member
            • 2004
            • 8007

Qrde, naprawde nie wiem jak Wam tyle amorki wytrzymuja. :shock:
            Dla mnie przy 75kkm na seryjnych to juz byl dramat. Obecne ktore wzialem po Dedziu maja juz kolo 50kkm i tez juz zaczyna sie kolysanie. :?

Nastepne bede Koni Sporty bo nie zdzierze wiecej tej kolyszacej lajby.
            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

haha ja mam 115kkm na serii i jeszcze są niby na zielonym, a przeszły sporo,
              min.kompletnie skasowane kolo i felga w zeszłym roku na "wspaniałej", nieoznaczonej poznanskiej wielkiej dziurze, na jednej z glownych przelotówek przez Poznań i to o 2 w nocy w walentynki grr :evil:

A jakie amortyzatory ew.polecacie? mogę zostać przy seryjnych z ASO czy lepiej poszukać poza ASO i kupić inne??

Dzięki za ew. info.

POZDR. !

Komentarz

• Pulse
                Rider
                • 2006
                • 461

Dynia..., zerknij na watek o zawieszeniu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=3659 troche tego jest, ale warto przeczytac. Ja po calej lekturze tego watku wybralbym chyba Kayaba, ale zapewne inne polecane i przetestowane przez "forumowiczow" tez sa dobre.

Komentarz

a jak to sie sprawdza zielone zolte itp ? gdzies pod auto sie zaglada czy jak ? bo moim zdaniem sie juz koncza moje z przodu i chce sie wlasnie upewnic (na pewno mam d wymiany juz lozyska na mcpersonach)

Komentarz

hmm no a co sądzicie o tym wydruku? był robiony ponad rok temu (03.2005), przebieg wówczas był chyba 103tys. km,

wskazuje on już na agonię moich amortyzatorów?
                    a jeśli nie to ew.kiedy czeka mnie wymiana?

Dzięki za ew. info. !

POZDR. !

[ Dodano: Czw 11 Maj, 06 11:55 ]
                    Kurcze właśnie się zorientowałem, że mam wydruk tylko odnśnie amortyzatorów i to ciut świeższy, wkleje wieczorem z tą samą prośbą co powyżej (teraz nie mogę, bo padła mi bateria w aparacie ).

Przepraszam za zamieszanie ops:

POZDR. !

Komentarz

Pracuję...