montaż podłokietnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

montaż podłokietnika

Widze ze fajny spontan mnie ominal :roll:
    W piatek mam nadzieje ze tez bedzie ?

Zamieszczone przez Purchawa
    [Najwyzej efektownie sie wysram. :szeroki_usmiech
    :lol: :lol: :lol: dobre
    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
  • rafaltd
    Classic
    • 2006
    • 7

montaż podłokietnika

Ponieważ odzywam się po raz pierwszy to Witam Wszystkich.
    Chcę dokupić do swojej Octavi Ambiente z 2004r oryginalny podłokietnik. Znalazłem już jeden, ale chyba brakuje mi jeszcze elementu w który jest montowany podłokietnik w tunelu. Czy ten element będzie pasował od innych samochodów grupy VW (jeśli tak to jakich). Może ktoś wie gdzie go można kupić.
    Acha jeszcze jaby jakiś krótki opisik co do demontażu środkowego tunelu w celu zamontowania tej stopy pod podłokietnik.

Pozdrawiam

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

np. w audi a4 podokietnik podobny a jednak stopka inna.
      ja bym wynegocjował niższą cene i kupil nowy caly komplet w Aso ostatecznie masz nowa octavie. Poza tym trzeba ostroznie wyciagac tylnią popieliczke. A tak naprawde ,zeby bylo pozadnie tak jak powinno byc musi ona byc nowa z uchwytem pod podlokietnik. Pozdrawiam
      ps. wszystko przedszedlem w w wersji drivie
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Dezet
        Ambiente
        • 2005
        • 136

Sorry a mały OT, ale mieści się w temacie.

Jechałem sobie ostatnio dłuższą trasę i wpadłem na pewien pomysł. Jako że jestem dosyc wysoki, mocno odsuwam siedzenie kierowcy do tyłu i tym samym muszę wyciągnąc fajerkę na maxa, a i tak jadę wyciągniętymi rękoma . Takie trzymanie rąk jest na dłuższą metę bardzo męczące. zwłaszcza jak człowiek się spieszy i robi mało przerw w podróży. Stąd też doskwiera mi brak podłokietnika (tego przy biegach). Kiedyś na pewno go kupię. Ale jadąc opieram też lewą rękę na podłokietniku w drzwiach, tylko że nie jestem sterydem, więc mój łokiec ląduje akurat w miejscu gdzie podłokietnik ma najsłabszą wykładzinę (na zagięciu) i po pewnym czasie zaczyna mnie to gnieśc. Nie jestem królewną na ziarnku grochu, ale lubie wygodnie podróżowac. 8)
        Mam w związku z tym pytanie:
        Czy ktoś może dokładał coś do podłokietnika w drzwiach (jakąś wyściółkę albo miękką nakładkę itp.)? Ostatnio siedząc przy kompie zwróciłem uwagę na patent z którego na codzień korzystam, tj. podkładkę pod mysz z taką żelową poduszką. I tak się przyglądam, a ona nawet jest w kolorze tapicerki (szara). I tak sobie myślę, czy aby nie spróbowac... Tylko jak? :?
        Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• rafaltd
          Classic
          • 2006
          • 7

Czyli oryginalny podłokietnik nie wypełni całkowicie miejsca po wyjętej popielniczce?

Komentarz

• idzik
            Classic
            • 2006
            • 14

rafaltd ten brakujący element to twz. "łapa". Z tego co się dowiadywałem to łapy z Golf/Bora nie pasują. W ASO spokojnie dostaniesz taką łapę za 80 - 90 PLN.

rafalus co rozumiesz poprzez "nową" popielniczkę? Może w przybliżeniu jakiś rocznik

Komentarz

• Dezet
              Ambiente
              • 2005
              • 136

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem: to każdy podłokietnik (z tych bliźniaczych) z aut grupy VW będzie pasował do Octavii 01 po zmianie łapy?
              Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• idzik
                Classic
                • 2006
                • 14

Tak, z bliźniaczych pasuje
                Nie wiem jak to jest w przypadku Audi ale od VW pasują.

Komentarz

Pracuję...