Rozpocząłem swoją małą przygodę z VCDS. W tym momencie jestem oczywiście trochę laikiem w temacie. Zrobiłem Autoscan i wszystko bez błędów oprócz dwóch pozycji:
Address 46: Central Conv.
Address 09: Cent. Elect.
Przy tych powyższych pozycjach wyskoczyło mi: "Cannot be reached".
I oczywiście dalej pojawia się problem, ponieważ jak chce wejść w 09 (Centr. Electr.) to pojawia mi się komunikat: "No Responce from Controller" i oczywiście nie mogę wejść dalej.
Nie mogę znaleźć na forum co to oznacza. Nie chodzi mi oczywiście o przetłumaczenie tego na polski tylko dlaczego tak się dzieje, co robię nie tak.
VCDS miałem uruchomionego przy włożonym kluczyku w stacyjkę i przekręconym, aby się palły kontrolki.
W pozostałe adresy mogę wejść - staging np. uruchomiłem bez problemu, wyświetlanie predkości tempomatu na maxi dot również.
Zastanawia mnie też poniższa pozycja w autoscanie: Address 01: Engine (CAX) Labels: Redir Fail!
Part No SW: 03C 906 016 E HW: 03C 906 016 C
Component: MED17.5.5 G 5344
Revision: LCH11--- Serial number:
Coding: 0000077
Shop #: WSC 73430 790 00999
No fault code found.
Readiness: 0000 0000
Mianowicie to: Labels: Redir Fail! - czy coś z tym powinienem zrobić?
Rozpocząłem swoją małą przygodę z VCDS. W tym momencie jestem oczywiście trochę laikiem w temacie. Zrobiłem Autoscan i wszystko bez błędów oprócz dwóch pozycji:
Address 46: Central Conv.
Address 09: Cent. Elect.
Przy tych powyższych pozycjach wyskoczyło mi: "Cannot be reached".
Może miałeś zamknięty centralny zamek? Wtedy nie wchodzi do powyższych.
To nie jest nic strasznego. Po prostu brakuje ci pliku z opisami do tego silnika ( plik label ). Jak odpalisz bloki pomiarowe, albo kodowanie to możesz nie mieć podpisów pod okienkami ew. podpowiedzi...
ten tempomat robiles zgodnie z tym co bylo w watku "porady"? jaki masz sterownik? U niektorych nie dziala....stad pytanie
Tak dokładnie z tego wątku.
Napisałem że udało mi się zrobić bo nie miałem żadnych problemów z kodowaniem. A nie sprawdzałem wczoraj bo mi się nie chciało wyjeżdżać z garażu tylko żeby to sprawdzić. Dziś rano to przetestowałem i rzeczywiście cholera u mnie nie działa :evil:
Szkoda bo ciągle mi brakuje właśnie informacji na jaką prędkość ustawiłem tempomat
Zastanawia mnie też poniższa pozycja w autoscanie: Address 01: Engine (CAX) Labels: Redir Fail!
Part No SW: 03C 906 016 E HW: 03C 906 016 C
Component: MED17.5.5 G 5344
Revision: LCH11--- Serial number:
Coding: 0000077
Shop #: WSC 73430 790 00999
No fault code found.
Readiness: 0000 0000
Przejdz na wersje 10.6 oczywiscie "podobnego" pochodzenia :twisted: Tam mozesz juz miec brakujace opisy do sterownikow. Nie rob zadnych uaktualnien samego programu tylko podmien sterownik kabla na nowszy (wer. 2.6 costam, nie pamietam dokladnie).
tyle że nawet w najnowszych etykietach dlługie kodowanie dla silnika jest puste jak bęben Rolling Stonesów. NIe ma się czym przejmować, najważniejsze że w readiness masz same zera .
Przejdz na wersje 10.6 oczywiscie "podobnego" pochodzenia :twisted: Tam mozesz juz miec brakujace opisy do sterownikow. Nie rob zadnych uaktualnien samego programu tylko podmien sterownik kabla na nowszy (wer. 2.6 costam, nie pamietam dokladnie).
akurat na dzień dzisiejszy nie wiem jak to zrobić.
Komentarz