Ja jutro po 13 dam odpowiedź bo choliba nadal zawieszona jestem w powietrzu...nie mam co z dzieciarnią zrobić..no chyba że wezmę ze sobą :? jutro się odezwę
pozdro dla wszystkich
Chcialbym sie zajac nastepujacym problemem, otoz generalnie prawie nigdzie nie widac rdzy, ale na listewce dzielacej boczna szybe z tylu jest troche rdzy i nie podoba mi sie to w zwiazku z tym trzeba by to czyms zabezpieczyc, czy ktos mial podoby problem? co proponujecie z tym zrobic?
czy chodzi Ci o ta czarna poprzeczkę dzielącą szybę w kombi w tylnich dzwiach?...jesli tak to na jednej mam to samo....sam nie wiem skad sie to bierze :? .....na drugiej nie ma nic...rdza sie zaczyna od dołu i wychodzi spod tej gumowej uszczelki....... w zeszłym roku oczysciłem to papierkiem i zakleiłem wsio dookoła i psiuknełem sprayem...pomogło na rok..teraz musze znowu......najlepiej było by chyba wymienić ten element na nowy......
u mnie tez sie pojawiał lekka rdza na tej listwie. chyba spowodowane to jest zbieraniem sie wody pomiedzy ta listwa a listwa w której jest uszczelka po któej suwa sie szyba. nie pozastaje nic tylko jak obleic, wyczyscic i pomalowac ( np hameridem _ :diabelski_usmiech
czy chodzi Ci o ta czarna poprzeczkę dzielącą szybę w kombi w tylnich dzwiach?...jesli tak to na jednej mam to samo....sam nie wiem skad sie to bierze .....na drugiej nie ma nic...rdza sie zaczyna od dołu i wychodzi spod tej gumowej uszczelki.
Tak o to mi chodzi, mam tak samo! Z drugiej strony jest w stanie idealnym!
Szczescie w nieszczesciu chciales powiedziec, czyli z tego co mowisz taka listewke mozna wymienic, orientuje sie ktos moze ile to kosztuje? nico21, a Ty juz swoja malowales hameridem?
W mojej Octavce też jest tam rdza. Z drugiej strony jest jak nowa.
To ciekawe, skąd to wynika ?? Czyżby dali d... w jakiejś serii produkcyjnej ??
Ja na razie nie planuje się tym zająć - niech se rdzewieje
pozdr
U mnie wychodzi rdza na wszystkich tylnych słupkach drzwi. Nie wien skąd to się bierze ale ASO nie uznało mi tego na reklamacji, tylną klape uznzno, obrdzewiała dookoła podświetlenia i samej tablicy rejestracyjnej.
Komentarz