Chcę przekodować ze zmiennego na stały okres serwisowy QG2, czy ma to sens? Ponieważ fura jest na gwarancji zlecę to serwisowi a przy okazji wymienię olej, ile wchodzi oleju bo chcę go kupić sam, czy filtry oleju Filtrona są do d*** bo z taką opinią się spotkałem.
Wszystko zależy ile będziesz jeździł rocznie i w jakich warunkach ( miejskie, trasy).
Osobiście nie mam przekonania do oliwki LongLife i sam przeszedłem na przeglądy roczne.
Druga sprawa dotyczy turbiny i jej smarowania - roczne wymiany na pewno lepiej wpłyną na turbawkę.
Kto smaruje ten jedzie...
AZA, też mam zamiar tak zrobić, ale przejść na QG0, śmigam nawet dużo po mieście. Dodatkowym argumentem dla mnie jest to, że w O1 Tour na QG1 (w każdym razi e rocznik 2010) nie ma opcji sprawdzenia przewidywanego przebiegu do przeglądu (triki z wciskaniem i kręceniem przyciskiem przebiegu dziennego nie działają, dodatkowo info potwierdzone w ASO), więc trochę bez sensu czekanie na informację, która nagle się objawi, że Octavka chce za 1500 na przegląd, zwłaszcza że np. jeżeli uzna że w mieście ma ciężkie warunki to skąd wiem czy nie będzie chciała tego zrobić np. po 10 000 tys. km :wink:
[ Dodano: Wto 28 Gru, 10 21:29 ] Skfarek, Nie napisałem ale mam okres QG0. Do QG1 i QG2 trzeba używać oliwki LongLife, która jak wiadomo jest droższa Tak jak piszesz jeżeli dużo jeździsz po mieście to wydaje mi się że przejście na QG0 jest jak najbardziej słuszne. Również poruszam się po mieście. Pikuś Co do słusznego wyboru to każdy musi sam zdecydować co dla niego jest najlepsze. Tutaj opis poszczególnych okresów obsługi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=14051
Chcę przekodować ze zmiennego na stały okres serwisowy QG2, czy ma to sens? Ponieważ fura jest na gwarancji zlecę to serwisowi a przy okazji wymienię olej, ile wchodzi oleju bo chcę go kupić sam, czy filtry oleju Filtrona są do d*** bo z taką opinią się spotkałem.
jezeli chcesz kupic olej w dobrej cenie to podjedz na ul Rolna 8 po schodeczkach chyba na 2 pietro....- maja lux ceny. Jezeli chodzi o wymiane to mozesz podjechac na Wiśniówke do ASO - widzisz jak wymieniaja...i nie ma z nim problemów - za wymiane zapłacisz 50 zeta....
Komentarz