Czy w O2 BKD istnieje możliwość wymiany samego osuszacza czy tylko w komplecie z chłodnicą klimy. Byłem w paru warsztatach co zajmują się klimą i każdy odparł wymiana wraz z chłodnicą, jest to dla mnie trochę dziwne fakt osuszacz lub obudowa jest zgrzana do chłodnicy ale czy nie istnieje możliwość wymiany wkładu.
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
no to rzeczywiście dziwne i zdecydowanie podwyższa koszty naprawy
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Niestety nie wiem jutro podjadę do ASO może oni mają wkłady. Myślałem, że tu na forum czegoś się dowiem ale chyba nikt w O2 nie wymieniał a powinno się co dwa lata zmieniać.
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
masz plastikową śrubę którą trzeba zdemontować
ale IMHO koszt róznicy w cenie samego osuszacza i całej chłodnicy jest na tyle niewielki że lepiej wymienić komplet
ZYBI68, byłeś u Duchałów na Słowackiego?
firma REGEMET-polecam
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
masz plastikową śrubę którą trzeba zdemontować
ale IMHO koszt róznicy w cenie samego osuszacza i całej chłodnicy jest na tyle niewielki że lepiej wymienić komplet
ZYBI68, byłeś u Duchałów na Słowackiego?
firma REGEMET-polecam
Nie byłem w Gab-Rat na Oruni i w Pruszczu.
Wymieniam całą chłodnice w Gab -Rat stwierdził, że jest cała wypiaskowana a co do Słowackiego to mam trochę niemiłe doświadczenie, jak miałem O1 połamali podszybie za które nie zapłacili tylko kwotę mogłem odebrać w robociźnie i to po bardzo wielkiej kłótni. Fakt znają się na robocie ale trzeba im patrzeć na ręce a w Gab-Rat załatwiam no załatwiłem rabat dla OCP i też znają się na robocie.
ja akurat mam o nich dobre zdanie-kilka razy pomogli mi w takich sytuacjach, gdzie wszyscy rozłozyli ręce, no ale wszędzie jakiś paprak się trafi
Nie no są dobrzy i się znają tylko jak pisałem trzeba patrzeć na ręce w moim przypadku skleili podszybie klejem typu kropelka i się nie przyznali dobrze, że zauważyłem klej był jeszcze lepki a oni wzruszali ramionami na pewno nie u nas to już było krew się gotowała a para to uszami mi leciała :lol:
kumpel dorobił mi korek osuszacza na maszynach CNC jest tam bardzo nietypowy gwint a korek zrobił metalowy ponieważ jak się ten plastikowy wykręci to i tak są małe szanse na jego uszczelnienie. Udało się mu i pasuje idealnie, problem rozwiązany.
Komentarz