Witam mam octavie z 2000 r wersja przed liftem mialem licznik z mfa (taki jak w fabia) kupiłem licznik na allegro okazyjnie z wersji po lifcie wszystko dziala oprócz kontrolki poduszki powietrznej (wyskakuje brak komunikacji) czy da sie to jakos przekodowac ? dzieki za pomoc
[ Dodano: Czw 30 Gru, 10 17:53 ]
Zapomiałem dodac kontrolka airbag swieci cały czas nie mruga i nie przygasa po zaplonie
Numer nowego licznika to OE 1U0 920 810 B
jeśli dobrze kombinuje to jak zmieniałeś licznik to musiałeś rozłączać kable jeśli poduszka poprawnie podłączona to trzeba vagiem skasować błędy i git ja jak wymieniałem kierunek dźwignię musiałem rozłączyć akumę i po włączeniu miałem taki błąd kasacja vagiem pomogła.
Własnie chodzi o to ze licznik nie komunikuje sie z sensorem poduszek w sterowniku airbag nie ma zadnych bledow a w liczniku blad komunikacji ze sterownikiem airbag
no to tylko pomoże chyba podejście gości od liczników bo jak wymienisz licznik to w octavi trzeba IMO kodować to może poduszka również albo masz któryś czujnik padnięty
bo licznik jest na canie a sterownik poduszek nie. Poszukaj na forum golfa. Ja kiedys ten temat zgłębiałem bo tez chciałem założyć ale plany mi sie zmieniły. Wiec musisz poszukać, bo robili własnie do tego celu jakis przetwornik lini k na can bus
Kolego a tak zapytam, u mnie pękła szybka może po taniości byś odstąpił, czy może będziesz odsprzedawał ten licznik to wtedy jak by nie ma tematu
pozdrawiam
Komentarz