Spalanien oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek5497
    Classic
    • 2011
    • 2

Spalanien oleju

To akurat radyjko chba potrzebuje zestawu anten
    Dobrze ze tylko dwoch he he :>
    nie miałem tego radia w rekach ale na tyle, na ile znam teorię to naprawdę wystarczy jedna antena a dobra i dobrze podłączona. Sprawdź jeszcze raz poszczególne wejścia antenowe i znajdziesz które dwa są równoważne a nastepnie podłączając antene pod jedno z nich powinno być OK.

Dwie anteny to już większa komplikacja odbiornika a ja nie wierzę że producenci sprzetu wstawili tam dwa tunery i układ wyodrebniający lepszy sygnał czy też sumujący obydwa sygnały (to wymaga dodatkowego układu dopasowania fazy tych sygnałów)

W zakresie wtyków przejrzyj ofertę TME (www.tme.eu/pl/), mają sporo przejściówek i myślę że znajdziesz wzrokowo (niestety jest kilka rodzajów używanych złączy) niezbędny zestaw. Druga opcja to Allegro ale wyszukiwanie będzie dłuższe zapewne.
  • richat1967
    Classic
    • 2010
    • 7

Spalanien oleju

Witam.Jestem właścicielem Octavi od pół roku,jest to samochód z silnikiem dizla 1,9 TDI,przebieg 6 tyś. km.Silnik w tym czasie spalił mi 250 ml oleju czy to jest normalne?

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

richat1967, w normie. 1.9TDI PD 1 litr na 15kkm jest granicą normy, więcej już nie tak. W zasadzie jak przy wymianie jak naleję do max u siebie to przy wymianie mam 1/2 stanu.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• richat1967
        Classic
        • 2010
        • 7

Dzięki koledze Adamowi za odpowiedż.

Komentarz

Pracuję...